Ενώπιον προστίμου 15% των εσόδων της

Η Apple ένοχη για σύσταση καρτέλ καθορισμού τιμών των iPhone στη Ρωσία

Η Apple ένοχη για σύσταση καρτέλ καθορισμού τιμών των iPhone στη Ρωσία
Η συμμόρφωση των μεταπωλητών στον καθορισμό των τιμών από την Apple Rus προβλέπεται στη σχετική συμφωνία μεταξύ τους, εντούτοις η ρωσική θυγατρική θα έπρεπε να συμμορφωθεί με το νόμο, ο οποίος δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Η Apple Rus συνεργάστηκε και συμμορφώθηκε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, βεβαιώνει ο επικεφαλής της υπηρεσίας Αντρέι Τσαρικόφσκι.   (Φωτογραφία:  Reuters )
Ένοχη για σύμπραξη στον καθορισμό της λιανικής τιμής διάθεσης των iPhone στα ρωσικά καταστήματα έκρινε την Apple η υπηρεσία της Ρωσίας, αρμόδια για θέματα υγιούς ανταγωνισμού.

Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία διαπίστωσε μετά από καταγγελία καταναλωτή ότι η θυγατρική της Apple συνέπραξε με 16 μεταπωλητές στη Ρωσία για να καθορίσουν και να διατηρήσουν ενιαίες τιμές πώλησης των iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να κοστίσει στην Apple έως και το 15% των εσόδων από τις πωλήσεις της στην ρωσική αγορά. Εντούτοις, η Apple έχει περιθώριο τριών μηνών να εφεσιβάλλει και ενδεχομένως να ανατρέψει την απόφαση.

Μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης, η ρωσική FAS αποκάλυψε πως η Apple στην Ρωσία επιθεωρούσε τις τιμές και απαιτούσε μέσω e-mail την αλλαγή της τιμής όποτε κάποιο κατάστημα -φυσικό ή, διαδικτυακό- διέθετε τα iPhone σε άλλη από την συμπεφωνημένη μεταξύ μεταπωλητών τιμή.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

Θυμηθείτε...


tech.in.gr

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Θέματα: