Μετά το χαλκό

Πιλοτικά 1Gbps με οπτικές ίνες στο κέντρο της Αθήνας από τον Όμιλο ΟΤΕ

Πιλοτικά 1Gbps με οπτικές ίνες στο κέντρο της Αθήνας από τον Όμιλο ΟΤΕ
Σύμφωνα με τον Όμιλο ΟΤΕ, οι οπτικές ίνες έχουν απλωθεί σε 34.000 χιλιόμετρα στο δίκτυο κορμού, 6.000 χλμ. στο δίκτυο πρόσβασης -με 3.000 χλμ να προστίθενται μέσα στο 2017- και 11.000 χλμ στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband.  
Περίπου 50 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις έχουν σύνδεση COSMOTE FTTH συμμετρικής ταχύτητας έως 1 Gbps (1 Gbps download & 1 Gbps upload), δωρεάν σε επιλεγμένη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο πιλοτικού έργου Fiber to the Home από τον Όμιλο ΟΤΕ.

Ο Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε η εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα. Θέλουμε οι πελάτες COSMOTE να απολαμβάνουν πρώτοι τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι νέες υποδομές. Στόχος του πιλοτικού έργου είναι να δοκιμάσουμε την αρχιτεκτονική FTTH σε live δίκτυο σταθερής, ώστε να ορίσουμε τις κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές, να “ακούσουμε” καλύτερα τον πελάτη μας, ιδιώτη ή επιχείρηση, και να χαρτογραφήσουμε αποτελεσματικότερα τις ανάγκες του. Ανοίγουμε το δρόμο για να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας για υπηρεσίες FTTH».

Ο Όμιλος ΟΤΕ χαρακτηρίζει το Fiber to the Home στρατηγικό στόχο και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του. «Για το λόγο αυτό, ο Όμιλος έχει εντείνει το κατασκευαστικό του πλάνο φέρνοντας τις οπτικές ίνες στις γειτονιές, για τη διάθεση πολύ υψηλών ταχυτήτων σταθερού internet με VDSL και VDSL Vectoring», δηλώνει η εταιρεία.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Όμιλος ΟΤΕ την περασμένη εξαετία έκανε επενδύσεις άνω των €2 δισ. και έχει εξαγγείλει για την επόμενη τετραετία (2017-2020) επενδύσεις ύψους €1,5 δισ.

tech.in.gr

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Θέματα: