Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί δεν υποβάλλονταν σχόλια για την Ουδετερότητα του Διαδικτύου στις ΗΠΑ;

Γιατί δεν υποβάλλονταν σχόλια για την Ουδετερότητα του Διαδικτύου στις ΗΠΑ;

Σε εσκεμμένο βομβαρδισμό του ηλεκτρονικού συστήματός της με άσκοπα αιτήματα σύνδεσης απέδωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Επικοινωνιών των Ηνωμένων Πολιτειών την αστοχία του δικτυακού της τόπου το βράδυ της Κυριακής 7 Μαίου. Εκεί υπέβαλλαν τα σχόλιά τους για να παραμείνει ή να ανατραπεί ο κανονισμός για την ισότιμη μεταχείριση της κίνησης στο Διαδίκτυο ανεξαρτήτως από πού προέρχεται.

Σε εσκεμμένο βομβαρδισμό του ηλεκτρονικού συστήματός της με άσκοπα αιτήματα σύνδεσης απέδωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Επικοινωνιών των Ηνωμένων Πολιτειών την αστοχία του δικτυακού της τόπου το βράδυ της Κυριακής 7 Μαίου.

«Έγιναν εσκεμμένες προσπάθειες από εξωτερικούς παράγοντες να βομβαρδίσουν το σύστημα υποβολής σχολίων με υπερβολική κίνηση ώστε να καταστεί απροσπέλαστο. Δεν επιχειρούσαν πολλοί να υποβάλλουν σχόλια -αντ’αυτού επιχειρούσαν να δυσχεράνουν όσους πραγματικά ήθελαν να σχολιάσουν, να το κάνουν.

Το σύστημα παρέμενε ενεργό, όμως οι κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS), δέσμευσαν τους διακομιστές και δεν τους επέτρεπαν να απαντούν στα αιτήματα όσων προσπαθούσαν να υποβάλλουν σχόλια». Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο επικεφαλής πληροφοριακών συστημάτων Δρ Ντέιβιντ Μπρέι στις 8 Μάη.

Η κατάλυση του δικτυακού τόπου της FCC ξεκίνησε μετά την εκπομπή του κωμικού Τζον Όλιβερ «Last Week Tonight» στο κανάλι HBO (που ανήκει στην Time Warner). Ο Τζον Όλιβερ σχολίασε την πρόταση του νέου επικεφαλής της FCC Ατζίτ Πάι να αντιστραφούν οι κανόνες που θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση Ομπάμα και υλοποιούσαν την επονομαζόμενη «Ουδετερότητα του Διαδικτύου».

O κανονισμός των ΗΠΑ προβλέπει πως η πρόσβαση στο Ίντερνετ συνιστά «δημόσιο αγαθό», όπως η τηλεφωνία, με την εξαίρεση ότι το κράτος δεν θα επεμβαίνει στη διαμόρφωση των τιμών και δεν θα επιβάλλονται φόροι στην πρόσβαση από τις επιμέρους πολιτείες αφού το Ίντερνετ θα αποτελεί ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Με λίγα λόγια, η Ουδετερότητα επιβάλλει στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών πρόσβασης στο Ίντερνετ να παρέχουν ισότιμη πρόσβαση σε όλους, τους απαγορεύει δηλαδή να παρέχουν προνομιακή πρόσβαση σε κάποιες υπηρεσίες, σαν να κινούνται σε μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, εάν καταβάλλουν το ανάλογο τίμημα. Η πρόταση αυτή έχει τεθεί σε διαβούλευση και το τελικό κείμενο θα τεθεί προς ψήφιση στις 18 Μάη.

Μετά το σόου, η FCC δέχτηκε περισσότερα από 100.000 σχόλια μέχρι την Κυριακή. Ο Πάι θέτει σε διαβούλευση εάν ο κανονισμός που επιβάλλει την ουδετερότητα θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ ή να ανατραπεί. Έχει εξάλλου εκφράσει την θέση του -ο κανονισμός καταπνίγει τις επενδύσεις από τους ISP και κοστίζουν θέσεις εργασίας.

  • Οι ISP υποστηρίζουν ότι επωμίζονται εκείνοι το βάρος των επενδύσεων στα δίκτυά τους για να εξυπηρετήσουν επαρκώς τις ανάγκες των ολοένα πιο απαιτητικών υπηρεσιών, όπως η μετάδοση βίντεο με τεχνολογία ροής για λογαριασμό της Netflix, της Google και άλλων, που δεν πληρώνουν. Οι επενδύσεις αυτές, θεωρούν ότι τους δίνουν το δικαίωμα να ορίσουν λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας, οι οποίες θα απευθύνονται στις πλέον απαιτητικές υπηρεσίες από τις οποίες θα απαιτούν αντίτιμο.
  • Από την άλλη, οι πάροχοι περιεχομένου αντιτίθενται στην προοπτική αυτή και έχουν κατά καιρούς ρίξει το γάντι στους ISP, λέγοντας πως χωρίς το υψηλής ποιότητας περιεχόμενό τους και την καινοτομία τους, δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης.

Ο Τζον Όλιβερ είχε κάνει καμπάνια υπέρ της ουδετερότητας το 2014 και τα σχόλια που υποβλήθηκαν τότε στην FCC είχαν φτάσει τα 4 εκατομμύρια, κυρίως υπέρ του κανονισμού. Στο τελευταίο σόου, ο Όλιβερ είπε ότι ο επικεφαλής της Επιτροπής «το παίζει χαζός» όταν δεν αποκαλύπτει γιατί οι ISP δεν θέλουν τους κανόνες υπέρ της ουδετερότητας και τον αποκάλεσε «βαθιά ανέντιμο».

Η Time Warner έχει περιέλθει στα χέρια ενός από τους ISP που αντιτίθεται στον κανονισμό υπέρ της ουδετερότητας, την AT&T, από τον Οκτώβριο του 2016 αντί 85,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

Reuters,tech.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024