Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Essential: Τι ετοιμάζει ο δημιουργός του Android;

Essential: Τι ετοιμάζει ο δημιουργός του Android;

«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να σας αποκαλύψουμε τι σχεδιάζουμε», έγραψε στο @essential ο Άντι Ρούμπιν, ο άνθρωπος που ξεκίνησε την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος στο οποίο βασίζεται σήμερα η πλειονότητα των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων. Νωρίτερα, τον Μάρτιο ο γνωστός για την πολυετή ενασχόλησή του με την τεχνητή νοημοσύνη και την ρομποτική στην Google είχε ανεβάσει μια φωτογραφία, όπου φαινόταν η επάνω δεξιά γωνία ενός κινητού τηλεφώνου, χωρίς ορατό πλαίσιο.

«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να σας αποκαλύψουμε τι σχεδιάζουμε», έγραψε στο @essential ο Άντι Ρούμπιν, ο άνθρωπος που ξεκίνησε την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος στο οποίο βασίζεται σήμερα η πλειονότητα των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Νωρίτερα, τον Μάρτιο ο γνωστός για την πολυετή ενασχόλησή του με την τεχνητή νοημοσύνη και την ρομποτική στην Google είχε ανεβάσει μια φωτογραφία, όπου φαινόταν η επάνω δεξιά γωνία ενός κινητού τηλεφώνου, χωρίς ορατό πλαίσιο.

Οι φήμες λένε ότι η αποκάλυψη της Essential θα γίνει στις 30 Μαϊου.

Οι εικασίες αφορούν σε ένα smartphone με εξ ολοκλήρου νέο λειτουργικό σύστημα, και τεχνολογίες αιχμής που χρειάζονται κάμερα 360 μοιρών, οθόνη με αισθητήρα αναγνώρισης του βαθμού πίεσης στην επιφάνειά της ώστε να ενεργοποιούνται διαφορετικές λειτουργίες και άλλα χαρακτηριστικά που αφορούν την επαυξημένη πραγματικότητα, τους έξυπνους ψηφιακούς βοηθούς κ.ά.

Η εταιρεία της οποίας ηγείται ο Ρούμπιν ονομάζεται Essential (στοιχειώδες, απαραίτητο) και αποτελείται από 40 ικανούς μηχανικούς που είτε υπήρξαν συνεργάτες του Ρούμπιν στην Google (όπου εργάστηκε στην ανάπτυξη του Android για την Google μετά την εξαγορά της Android Inc. το 2004 και έπειτα έως το 2014 στο τμήμα ρομποτικής), είτε προέρχονται από την Apple. Επενδυτές της Essential είναι μεταξύ άλλων και γνωστοί κατασκευαστές hardware, όπως η Hewlett Packard, η Foxconn αλλά και η Google. Παρεμπιπτόντως, τον Ιανουάριο έγινε γνωστό πως η Essential έχασε επένδυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων όταν η ανταγωνιστική Apple ενίσχυσε τις σχέσεις της με την ιαπωνική επενδυτική εταιρεία SoftBank. Η SoftBank είχε θεωρηθεί το όχημα της Essential προς την ιαπωνική αγορά.

tech.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024