«Πολύ μεγάλη για να ρισκάρει»

Woz: Δεν θα προέλθει από την Apple το επόμενο επαναστατικό επίτευγμα

Woz: Δεν θα προέλθει από την Apple το επόμενο επαναστατικό επίτευγμα
O Στίβεν Βόζνιακ (αριστερά) με τον Στιβ Τζομπς στα πρώτα βήματα της Apple (η φωτογραφία προβάλλεται ενώ βρίσκεται επί σκηνής συνεδρίου της εταιρείας, ο Στιβ Τζομπς).   (Φωτογραφία:  Reuters )
Στη Tesla και όχι στην Apple ποντάρει ο "Γουόζ", απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του αμερικανικού Bloomberg για τον πιθανότερο δημιουργό του επόμενου τεχνολογικού επιτεύγματος. Ο συνιδρυτής της Apple αναφέρθηκε στην ευκολία με την οποία αναλαμβάνουν το απαραίτητο ρίσκο οι νέοι άνθρωποι, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνολογίας, σε αντίθεση με την πολύπλοκη διαδικασία λήψης αποφάσεων που ακολουθούν μεγαθήρια όπως η... Apple.

O Στίβεν Βόζνιακ αναφέρθηκε στην ιστορία της Google, του Facebook, της Apple και της Microsoft ή, της Tesla «που άλλαξαν τον κόσμο», τονίζοντας ότι ξεκίνησαν από νέους ανθρώπους, δεν ξεπετάχτηκαν από μεγάλες επιχειρήσεις. Πράγματι, η Microsoft έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον νεαρό και φιλόδοξο Μπιλ Γκέιτς, που αντιμαχόταν τον αποφασισμένο και δυναμικό επίσης νεαρό Στηβ Τζομπς και τη νεοσύστατη Apple. Το Facebook θεωρείται επίτευγμα του φοιτητή Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Κι αυτό γιατί, επιχειρηματολόγησε ο Woz, οι μικρές επιχειρήσεις είναι διατεθειμένες να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο και οι δημιουργοί τους αναπτύσσουν τα προϊόντα που πραγματικά θέλουν.

«Πιστεύω ότι η Tesla ακολουθεί την καλύτερη πορεία αυτή τη στιγμή. Έχει επενδύσει υπερβολικά μεγάλη προσπάθεια σε εξαιρετικά αμφίβολα και φιλόδοξα εγχειρήματα. Ποντάρω στην Tesla», είπε ο Woz.

Διαβάστε στην ενότητα Επιστήμη-Τεχνολογία του in.gr για τα φιλόδοξα εγχειρήματα του Έλον Μασκ:

tech.in.gr

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Θέματα: