Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάκερ εκβιάζουν πελάτες κλινικής πλαστικής χειρουργικής στη Λιθουανία

Χάκερ εκβιάζουν πελάτες κλινικής πλαστικής χειρουργικής στη Λιθουανία

Ομάδα κακόβουλων χάκερ με το ψευδώνυμο "Tsar Team" έθεσε προς πώληση στο Dark Web φωτογραφίες και προσωπικά στοιχεία 25.000 ανθρώπων που νοσηλεύτηκαν στην κλινική πλαστικής χειρουργικής Grožio Chirurgija στη Λιθουανία.

Ομάδα κακόβουλων χάκερ με το ψευδώνυμο «Tsar Team» έθεσε προς πώληση στο Dark Web φωτογραφίες και προσωπικά στοιχεία 25.000 ανθρώπων που νοσηλεύτηκαν στην κλινική πλαστικής χειρουργικής Grožio Chirurgija στη Λιθουανία.

Επιβεβαιώθηκε πως τα στοιχεία προήλθαν από τη βάση δεδομένων της κλινικής και ότι είναι πλέον διαθέσιμα προς πώληση μεμονωμένα αντί λύτρων από 50€ έως και 2.000 ευρώ ή συνολικά αντί 344.000 ευρώ σε bitcoin, με αντάλλαγμα τη διαγραφή τους.

Αρχικά, η κλινική υποστήριξε πως οι εγκληματίες ψεύδονταν για την επιτυχία του εγχειρήματός τους.

Κορυφαίος χειρουργός της κλινικής, ο Vygintas Kaikaris, επιβεβαίωνε ότι κλάπηκαν διευθύνσεις και ονοματεπώνυμα, αρνιόταν όμως ότι η λεία των «δήθεν χάκερ» περιελάμβανε και φωτογραφίες τους.

Αυτή η δήλωση φαίνεται ότι προσέβαλε τους εισβολείς, οι οποίοι απάντησαν δημοσιεύοντας πλήθος φωτογραφιών για κάποιους από τους πελάτες της κλινικής -οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι τους αφορούσαν και ότι η λήψη τους έγινε στην επίμαχη κλινική.

Μεταξύ των πελατών της Grožio Chirurgija είναι και διάσημα πρόσωπα, δύο τουλάχιστον από τους οποίους ανέφεραν στις Αρχές ότι επιχείρησαν να τους αποσπάσουν χρήματα για να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους από την υποκλοπή.

Αρχικά, οι εισβολείς είχαν επιχειρήσει να εκβιάσουν τη διεύθυνση της κλινικής επιβάλλοντάς της ένα «μικρό πρόστιμο για τα ανασφαλή συστήματα ΙΤ», εντούτοις ο στόχος τους δεν επιτεύχθηκε.

Μετά την αμφισβήτηση και την άρνηση της διεύθυνσης να υποκύψει στον εκβιασμό, οι εισβολείς ανακοίνωσαν ότι ανέβασαν το υλικό προς πώληση online.

Οι Αρχές διερευνούν το περιστατικό, ωστόσο τίποτα περισσότερο δεν έχει γίνει γνωστό για την εξέλιξη της έρευνάς τους.
{{{related}}}

tech.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024