Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μετά το iPod: H Apple φέρνει στο σπίτι το HomePod

Μετά το iPod: H Apple φέρνει στο σπίτι το HomePod

H Apple θα διαθέσει τον Δεκέμβριο σε τρεις επιλεγμένες μεγάλες αγγλόφωνες αγορές το HomePod, ένα ηχείο 18 εκατοστών που φέρει ενσωματωμένη την τεχνολογία της Siri ώστε να ακούει τις προφορικές προσταγές του χρήστη και να αναπαράγει μουσική από την συνδρομητική υπηρεσία Apple Music.

H Apple θα διαθέσει τον Δεκέμβριο σε τρεις επιλεγμένες μεγάλες αγγλόφωνες αγορές το HomePod, ένα ηχείο 18 εκατοστών που φέρει ενσωματωμένη την τεχνολογία της Siri ώστε να ακούει τις προφορικές προσταγές του χρήστη και να αναπαράγει μουσική από την συνδρομητική υπηρεσία Apple Music.

Εκτός από μουσική, η Siri στο HomePod μπορεί να αναγγέλλει ειδήσεις, αποτελέσματα αθλητικών αγώνων ή την πρόβλεψη του καιρού, να στέλνει μηνύματα ή να χειρίζεται άλλες, συμβατές, συσκευές στο σπίτι -τα φώτα, τους θερμοστάτες κ.ά. Εντούτοις, η Apple δεν αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε αυτές τις ιδιότητες του HomePod, εστιάζοντας στις ικανότητες της συσκευής στην απόδοση του ήχου.

Το HomePod βασισμένο στο τσιπ Α8, είναι ένα μεγάλο woofer με τεχνολογία ικανή να του επιτρέψει να αποδίδει τον ήχο ανάλογα με το χώρο στον οποίο βρίσκεται (spatial awareness). Επίσης φέρει στη βάση του έξι μικρόφωνα που αναλαμβάνουν να πιάσουν τις εντολές προς τη Siri «ακόμα και όταν παίζει δυνατά μουσική και ο ομιλητής βρίσκεται στην άλλη άκρη του δωματίου».

Η Apple δεν έδωσε πολλά παραδείγματα ιδιαίτερων ικανοτήτων του HomePod. Αναφέρθηκε στη δυνατότητά του να καταγράφει τις μουσικές προτιμήσεις του ακροατή («Hey Siri, I like this song», μου αρέσει αυτό το τραγούδι!) και να απαντά σε σχετικές προφορικές ερωτήσεις σε φυσική γλώσσα («Hey Siri, who’s the drummer in this?», ποιος παίζει ντραμς σε αυτό το τραγούδι;).

Το HomePod θα πωλείται αντί 349 δολαρίων στις ΗΠΑ, ενώ η τιμή για την Αυστραλία και την Αγγλία δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Για τη λειτουργία του, απαιτείται τουλάχιστον iPhone 5S ή νεότερο μοντέλο iPhone με iOS 11 (το setup της συσκευής γίνεται φέροντας σε μικρή απόσταση το iPhone στο HomePod).

Τέλος, η Apple έκανε μια μικρή αναφορά στο θέμα της προστασίας του απορρήτου, λέγοντας ότι το HomePod θα στέλνει οποιαδήποτε πληροφορία στους διακομιστές της Apple μόνο όταν αναγνωρίσει ότι η εντολή «Hey Siri» προέρχεται από το σπίτι («locally on the device»), και η επικοινωνία θα γίνεται σε κρυπτογραφημένη μορφή, με ένα ανώνυμο αναγνωριστικό Siri.

Ο ανταγωνισμός

Το HomePod θα βρεθεί στην αγορά αντιμέτωπο με το Amazon Echo και το Google Home, τα οποία διατηρούν σημαντικό προβάδισμα, δεδομένων των συνεργασιών που έχουν συνάψει Amazon και Google με πλήθος παρόχων υπηρεσιών.

Έτσι, για παράδειγμα με το Amazon Echo στο σπίτι, ο χρήστης μπορεί να δώσει παραγγελίες προς το πολυκατάστημα του Amazon, να καλέσει ταξί από την Uber ή να παραγγείλει πίτσα από τα Domino’s.

Η Google, που παραδέχτηκε ότι η Amazon καινοτόμησε με το Echo, βρίσκεται επίσης καθ’οδόν προς ανάλογες συνεργασίες για να δώσει δουλειά στο δικό της Google Assistant στο Google Home.

{{{related}}}

Οι πρωτοεμφανιζόμενες αυτές συσκευές για το σπίτι θεωρούνται το μέσο των κατασκευαστών για να εγγράψουν περισσότερους συνδρομητές στις υπηρεσίες τους -πρωτίστως τις μουσικές υπηρεσίες τους, από τις οποίες αντλούν σημαντικά έσοδα.

Επίσης, θεωρούνται το όπλο τους για να κερδίσουν περισσότερους πιστούς στην κλειστή πλατφόρμα τους για τους αυξανόμενους αυτοματισμούς του σπιτιού.

Reuters,tech.in.gr

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3 παρ. (2-2 κ.δ.): Επική πρόκριση με buzzer beater του Ντιαλό στο 120+1′!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε την Λίβερπουλ στην παράταση με γκολ του Ντιαλό στο 120+1' και πέρασε στα ημιτελικά του FA Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024