Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παρατηρητήριο: Πλήγμα οι αυθαίρετες διακοπές του Διαδικτύου στην Ινδία

Παρατηρητήριο: Πλήγμα οι αυθαίρετες διακοπές του Διαδικτύου στην Ινδία

Oι κυβερνήσεις των κρατιδίων της Ινδίας έχουν επιβάλει, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, τουλάχιστον 20 προσωρινές διακοπές στην παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών. Από την πλευρά τους, οι αρχές δηλώνουν ότι προχώρησαν στην κίνηση αυτή προκειμένου να σταματήσουν τη διάδοση ανεξακρίβωτων πληροφοριών σε περιόδους αναταραχής.

Η κυβέρνηση της Ινδίας θα πρέπει να σταματήσει τους «αυθαίρετους περιορισμούς» στις υπηρεσίες Διαδικτύου και τηλεφωνίας, προειδοποιεί το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), καθώς κάτι τέτοιο παραβιάζει το πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση, οι κυβερνήσεις των κρατιδίων της Ινδίας έχουν επιβάλει, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, τουλάχιστον 20 προσωρινές διακοπές στην παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών. Από την πλευρά τους, οι αρχές δηλώνουν ότι προχώρησαν στην κίνηση αυτή προκειμένου να σταματήσουν τη διάδοση ανεξακρίβωτων πληροφοριών σε περιόδους αναταραχής.

Ωστόσο, όπως δήλωσε το Human Rights Watch στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, οι αυθαίρετοι περιορισμοί στην παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου και τηλεφωνίας «παραβιάζουν τις υποχρεώσεις της Ινδίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου που αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η κυβέρνηση του δυτικού κρατιδίου Μαχαράστρα προχώρησε στον αποκλεισμό του Διαδικτύου έπειτα από συλλαλητήρια αγροτών που οδήγησαν στο ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων.

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ινδία «έχουν κατά καιρούς τροφοδοτήσει φήμες, οι οποίες πολλές φορές έχουν οδηγήσει στη βία».

Η μη κυβερνητική οργάνωση προτρέπει την κυβέρνηση να μην περιορίζει πλήρως την πρόσβαση στις υπηρεσίες κατά τη διάρκεια αναταραχών. «Αντί να περιορίζουν πλήρως την πρόσβαση στα δίκτυα, οι αρχές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως εργαλείο για να αποθαρρύνουν το ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων και να αποκαθιστούν τη δημόσια τάξη», αναφέρει το Παρατηρητήριο.
{{{related}}}

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024