Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προς πώληση η Imagination, μετά την απώλεια της Apple

Προς πώληση η Imagination, μετά την απώλεια της Apple

H Imagination Technologies πωλείται, έκανε γνωστό η βρετανική εταιρεία που απώλεσε το 70% της χρηματιστηριακής της αξία μετά την προειδοποίηση του μεγαλύτερου πελάτη της για τσιπ γραφικών, της Apple, ότι εντός διετίας θα πάψει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της.

H Imagination Technologies πωλείται, έκανε γνωστό η βρετανική εταιρεία που απώλεσε το 70% της χρηματιστηριακής της αξία μετά την προειδοποίηση του μεγαλύτερου πελάτη της για τσιπ γραφικών, της Apple, ότι εντός διετίας θα πάψει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της. Η σχετική ειδοποίηση στάλθηκε στην Imagination τον Απρίλιο, προκαλώντας αναταραχή όχι μόνο στην βρετανική εταιρεία αλλά και σε πλήθος άλλων προμηθευτών της Apple. H Apple δήλωνε πως θα αναπτύξει η ίδια τσιπ γραφικών, δήλωση που αμφισβητείται από την Imagination, η οποία φοβάται ότι η Apple δεν μπορεί να το κάνει χωρίς να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της χωρίς πλέον άδεια. Από τις άδειες αυτές, η Imagination εξασφάλιζε τουλάχιστον τα μισά από τα ετήσια έσοδά της, σημειώνει το Reuters.

Πάντως, η Imagination δηλώνει αισιόδοξη για την πώληση αμφότερων των επιχειρηματικών μονάδων της -επεξεργαστές MIPS και Ensigma για τσιπ δικτύωσης- αφού έχει ήδη δεχτεί προτάσεις για την εξαγορά τους.
{{{related}}}

tech.in.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024