Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Bixby δεν μιλάει αγγλικά, η Samsung όμως ετοιμάζει smart speaker

Η Bixby δεν μιλάει αγγλικά, η Samsung όμως ετοιμάζει smart speaker

H νοτιοκορεάτικη Samsung δεν έχει συγκεντρώσει ικανό αριθμό συνομιλιών στην αγγλική γλώσσα ώστε να μάθουν επαρκώς οι μηχανές της να ομιλούν τη γλώσσα. Το γεγονός καθυστερεί την ενεργοποίηση της Bixby στις ΗΠΑ, δηλαδή την εκτέλεση λειτουργιών στα smartphone της Samsung συνομιλώντας σε φυσική γλώσσα με το χρήστη. Εντούτοις, η Samsung θα μπει στο χορό των smart speaker, αφού φέρεται όπως αναμένεται, να ετοιμάζει το δικό της.

H νοτιοκορεάτικη Samsung δεν έχει συγκεντρώσει ικανό αριθμό συνομιλιών στην αγγλική γλώσσα ώστε να μάθουν επαρκώς οι μηχανές της να ομιλούν τη γλώσσα. Το γεγονός καθυστερεί την ενεργοποίηση της Bixby, δηλαδή την εκτέλεση λειτουργιών στα smartphone της Samsung συνομιλώντας σε φυσική γλώσσα με το χρήστη.

  • Ξέρατε ότι… Η Amazon έχει πουλήσει 11 εκατομμύρια Amazon Echo (κατά την Morgan Stanley)

Μας λείπουν τα big data για την αγγλική γλώσσα, δηλώνει η Samsung στην εφημερίδα Korea Herald δικαιολογώντας την απουσία του digital assistant από το νεότερο και πιο ακριβό smartphone της εταιρείας που κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ και στη Μ.Βρετανία.

Εντούτοις, παρά την αδυναμία των smartphone της να μιλήσουν αγγλικά, η Samsung φέρεται να ετοιμάζεται να μπει στον τομέα των λεγόμενων smart speaker, των συσκευών με τα πολλαπλά ανοικτά μικρόφωνα στο σπίτι που ακούν τις απαιτήσεις ενός από τους ενοίκους του και απαντούν σε φυσική γλώσσα εκτελώντας παράλληλα τις εντολές του.

  • Ξέρατε ότι… Στην Κίνα, ο γίγαντας της διαδικτυακής αναζήτησης Baidu έχει διαθέσει το Xiaoyu (που μιλαέι κινέζικα)

Το πρώτο smart speaker αναπτύχθηκε από την Amazon και ονομάστηκε Echo (ηχώ). Ακολούθησε η Google με το δικό της Google Home και πρόσφατα η Apple ανακοίνωσε το δικό της HomePod, εστιάζοντας στην αναπαραγωγή μουσικής από τη συνδρομητική της υπηρεσία.


To Google Home πωλείται αντί 200 περίπου ευρώ και στην Ευρώπη.


Κάθε κατασκευαστής ηλεκτρονικών που έχει αναπτύξει ανάλογη τεχνολογία digital assistant αναμένεται να κάνει την πρότασή του. Η Amazon έχει αναπτύξει την Alexa, η Google τον Google Assistant, η Apple τη Siri, η Microsoft την Cortana και η Samsung την Bixby.


Δείτε τι κάνει το Amazon Echo Show (η νεότερη έκδοση από το Amazon, με οθόνη). Γενικότερα, οι συσκευές αυτές θεωρούνται το μέσο για την εγγραφή περισσότερων συνδρομητών στις υπηρεσίες του κατασκευαστή ή στις υπηρεσίες των συνεργαζόμενων εταιρειών με τον κατασκευαστή και η αποτελεσματικότητά τους έγκειται στο πλήθος των αιτημάτων που μπορούν να ικανοποιήσουν.

{{{related}}}



Δείτε το Apple HomePod, και την προφανή επιλογή της εταιρείας να εστιάσει στην ποιότητα αναπαραγωγής του ήχου.

Η Wall Street Journal γράφει σήμερα πως και η Samsung ετοιμάζεται να μπει στην αρένα των smart speaker με τη Bixby, εντούτοις φαίνεται ότι θα καθυστερήσει τουλάχιστον στις αγγλόφωνες χώρες, απουσία ικανού μεγέθους big data…

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

tech.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024