Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Qualcomm χάνει την έφεση κατά προστίμου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η Qualcomm χάνει την έφεση κατά προστίμου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Αντιμέτωπη με πρόστιμο 580.000 ευρώ για κάθε ημέρα που παρέρχεται χωρίς να προσκομίζει τις πληροφορίες που της ζητά η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού βρίσκεται η βρετανική Qualcomm. O κατασκευαστής τσίπσετ για την επικοινωνία με δεδομένα και φωνή μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας 3G και 4G κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε αθέμιτες μεθόδους ανταγωνισμού για να παραμερίσει την, επίσης βρετανική, Icera.

Αντιμέτωπη με πρόστιμο 580.000 ευρώ για κάθε ημέρα που παρέρχεται χωρίς να προσκομίζει τις πληροφορίες που της ζητά η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού βρίσκεται η βρετανική Qualcomm. O κατασκευαστής τσίπσετ για την επικοινωνία με δεδομένα και φωνή μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας 3G και 4G κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε αθέμιτες μεθόδους ανταγωνισμού για να παραμερίσει την, επίσης βρετανική, Icera. Το Γενικό Δικαστήριο απέρριψε την έφεση που άσκησε κατά της επιβολής προστίμου από την μη προσκόμιση των στοιχείων που απαίτησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι οι απαιτήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού απαιτούν εξαιρετικά ογκώδη δουλειά και έξοδα που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, καθώς εμπλέκουν 50 υπαλλήλους και 16 εξωτερικούς συμβούλους. Εντούτοις, στην έφεση που κατέθεσε στο Γενικό Δικαστήριο δεν εξήγησε γιατί θεωρεί αδύνατο να αποζημιωθεί για τα έξοδα που συνεπάγονται οι απαντήσεις που απαιτεί η Επιτροπή, μεταδίδει το Reuters. Ο πρόεδρος του Γενικού Δικαστηρίου απέρριψε την έφεσή της στις 12 Ιουλίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Qualcomm από τον Δεκέμβριο του 2015 είναι δύο:

  • Στην πρώτη υπόθεση, η Qualcomm κατηγορείται ότι από το 2011 πλήρωσε σε έναν μεγάλο κατασκευαστή smartphone και tablet, υπό την προϋπόθεση ότι θα προμηθεύεται από αυτήν και κατά αποκλειστικότητα τα επίμαχα baseband chipset. Μάλιστα, το σχετικό συμβόλαιο βρισκόταν ακόμα σε ισχύ, όταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού της κοινοποίησε τις αιτιάσεις της το Δεκέμβριο του 2015.
  • Η δεύτερη υπόθεση βασίζεται στην προκαταρκτική διαπίστωση της Επιτροπής υπό την Μαργκρίτ Βεστάγκερ ότι από το 2009 έως το 2011 η Qualcomm διέθετε σε τιμές κάτω του κόστους συγκεκριμένα baseband chipset με πρόθεση να βλάψει τον ανταγωνισμό στην αγορά -τότε που η Icera συνιστούσε απειλή για την Qualcomm, λόγω των επιδόσεων των προϊόντων της. Η Qualcomm φέρεται να αντέδρασε στην απειλή αυτή, διαθέτοντας ποσότητες UMTS baseband chipset σε δύο από τους πελάτες της σε τιμές κάτω του κόστους, με σκοπό να εξωθήσει εκτός αγοράς την Icera.

Reuters,tech.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024