Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαμαντένια προστασία για τα κινητά τηλέφωνα

Διαμαντένια προστασία για τα κινητά τηλέφωνα

Οπως έγινε γνωστό η αμερικανική εταιρεία Akhan Semiconductor που κατασκευάζει εξαρτήματα για κινητά τηλέφωνα δημιούργησε μια γυάλινη άθραυστη οθόνη αφής που αποτελείται από… διαμάντια.

Οπως έγινε γνωστό η αμερικανική εταιρεία Akhan Semiconductor που κατασκευάζει εξαρτήματα για κινητά τηλέφωνα δημιούργησε μια γυάλινη άθραυστη οθόνη αφής που αποτελείται από… διαμάντια.

Η οθόνη που ονομάζεται «Miraj Diamond Glass» αυτή βρίσκεται σε φάση δοκιμών και μάλιστα η Akhan Semiconductor συνεργάζεται με μια από τις εταιρείες που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιώντας τις συσκευές της στις δοκιμές χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό για ποια εταιρεία πρόκειται.

Η οθόνη αποτελείται από νανοκρυστάλλους διαμαντιού που κατασκευάζει η Akhan Semiconductor στα εργαστήρια της. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές της η διαμαντένια οθόνη προστατεύει και τα εξαρτήματα που βρίσκονται ακριβώς από κάτω της όπως τα φωτάκια LED και διάφοροι αισθητήρες.

Δεν είναι η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας άθραυστης οθόνης για κινητά τηλέφωνα.

Διεθνής ομάδα ερευνητών με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου Queen’s στη Βόρεια Ιρλανδία ανέπτυξε ένα νέο επαναστατικό υλικό. Το υλικό αποτελείται από ημιαγώγιμα μόρια που βρίσκονται σε φύλλα γραφενίου και φύλλα νιτριδίου του βορίου.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του το υλικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ηλεκτρονικών συσκευών που θα είναι πολύ ελαφρές, εύκαμπτες, αλλά πάνω από όλα ανθεκτικές και δεν θα παθαίνουν τίποτε αν πέσει κάτι πάνω τους ή αν πέσουν στο έδαφος από μεσαίο ή ακόμη και μεγάλο ύψος. Παρόμοια τεχνολογία ανέπτυξαν ερευνητές της Samsung.

Η τεχνολογία ονομάστηκε Galaxy Skin και επιτρέπει τη δημιουργία οθονών κινητών τηλεφώνων που είναι εύκαμπτες και εξαιρετικά ανθεκτικές. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ερευνητές, ακόμη και αν κάποιος χτυπήσει με σφυρί ένα κινητό τηλέφωνο από γραφένιο αυτό δεν πρόκειται να υποστεί ζημιές!

Επίσης η Amazon έχει καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας για ένα… αερόσακο κινητού τηλεφώνου. Ο προστατευτικός μηχανισμός της ευρεσιτεχνίας – που διαθέτει τρεις παραλλαγές – ενεργοποιείται με τη βοήθεια του επιταχυνσιομέτρου, το οποίο αναγνωρίζει την ταχύτητα της πτώσης του κινητού π.χ. στο πάτωμα. άτι τέτοιο στην πρώτη εκδοχή, θέτει σε λειτουργία έναν αερόσακο που αγκαλιάζει το κινητό προκειμένου να απορροφά την πρόσκρουση της συσκευής στο έδαφος. Στη δεύτερη εκδοχή, ενεργοποιεί την εκπομπή αερίου με πίεση από έξι σημεία στο πίσω μέρος του κινητού, ενώ στην τρίτη απελευθερώνει τέσσερα μικρά ελατήρια.

Μέσα στις άμεσες προσδοκίες του επινοητή της, είναι η προσθήκη ενός τηλεμέτρου λέιζερ ώστε το σύστημα να υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την απόσταση του κινητού από το έδαφος.

Θεόδωρος Λαΐνας

in.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024