Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
To AutoCAD επιστρέφει στους Mac

To AutoCAD επιστρέφει στους Mac

Η Autodesk ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο του 2010 θα κυκλοφορήσει ξανά μετά από δύο δεκαετίες για υπολογιστές Mac το δημοφιλέστερο πρόγραμμα σχεδίασης για αρχιτέκτονες, μηχανικούς και σχεδιαστές, το AutoCAD.

H δημοφιλέστερη ίσως εφαρμογή για μηχανικούς, το AutoCAD χρησιμοποιείται από 10 εκατομμύρια επαγγελματίες διεθνώς, σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξής του. Η απόφαση της Autodesk να διαθέσει ξανά μια έκδοση για τους υπολογιστές της Apple ήταν αποτέλεσμα των «διαρκώς αυξανόμενων σχετικών αιτημάτων από τους πελάτες της». Στο δικτυακό της τόπο, η Audodesk δίνει δέκα λόγους για να επιλέξει κανείς AutoCAD για Mac.

Κάποτε οι Mac ήταν δημοφιλής πλατφόρμα για το AutoCAD. Ωστόσο, η συρρίκνωση του μεριδίου της Apple στην αγορά υπολογιστών στη δεκαετία του 1990 οδήγησαν την Autodesk στην απόφαση να εγκαταλείψει την ανάπτυξη νέων εκδόσεων του AutoCAD για Mac το 1992 και σταμάτησε να παρέχει υποστήριξη για προγενέστερες εκδόσεις του το 1994 (χωρίς ωστόσο να εγκαταλείπει η εταιρεία εξολοκλήρου την πλατφόρμα, αφού συνέχισε να αναπτύσσει άλλο λογισμικό για Mac).

Σήμερα, η Apple φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος με αυξανόμενους ρυθμούς όπως μαρτυρούν οι αριθμοί της εταιρείας μελετών Gartner: το πρώτο τρίμηνο του 2010 το 10% των υπολογιστών που διατέθηκαν διεθνώς ήταν Apple, ενώ το πιο πρόσφατο τρίμηνο πούλησε 3,5 εκατομμύρια υπολογιστές Mac, αριθμό αυξημένο κατά 33% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

Η έκδοση του AutoCAD 2011 για Mac θα πωλείται στην ίδια τιμή με το AutoCAD 2011 για PC (η οποία κυμαίνεται γύρω στα 4.000 ευρώ) και αναμένεται εντός του φθινοπώρου και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο. Νωρίτερα θα διατεθεί από το App Store μια δωρεάν έκδοση για φορητές συσκευές. To AutoCAD WS επιτρέπει την προβολή, επεξεργασία και το μοίρασμα αρχείων DWG σε iPad, iPhone και iPod touch (έτσι για παράδειγμα θα διευκολύνεται η ενσωμάτωση σημειώσεων στα σχέδια επιτόπου, τα αρχεία των οποίων θα βρίσκονται αποθηκευμένα online).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024