Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Office Web Apps κόντρα στα Google Docs

Office Web Apps κόντρα στα Google Docs

Μια εβδομάδα πριν την επίσημη κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης του Office στις 15 Ιουνίου 2010, η Microsoft «ανεβάζει» τις διαδικτυακές εκδόσεις των εφαρμογών γραφείου στο Σύννεφο. Οι "Office Web Apps" παρέχονται δωρεάν και δεν αποτελεί προαπαιτούμενο η αγορά της έκδοσης desktop των εφαρμογών. Έτσι, τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία των ανταγωνιστικών Google Docs, η Microsoft παρουσιάζει τη δική της εκδοχή της παροχής λογισμικού ως υπηρεσία (Software As A Service).

Μια εβδομάδα πριν την επίσημη κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης του Office
στις 15 Ιουνίου 2010, η Microsoft «ανεβάζει» τις διαδικτυακές εκδόσεις
των εφαρμογών γραφείου στο Σύννεφο. Οι «Office Web Apps»
παρέχονται δωρεάν και δεν αποτελεί προαπαιτούμενο η αγορά της έκδοσης
desktop των εφαρμογών. Έτσι, τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία των
ανταγωνιστικών Google Docs, η Microsoft παρουσιάζει τη δική της εκδοχή
της παροχής λογισμικού ως υπηρεσία (Software As A Service).

Οι Office Web Apps είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://office.live.com και αποτελούν μέρος των υπηρεσιών Live της Microsoft. Αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς το MS Office, φαίνεται ότι η φιλοσοφία της Microsoft είναι να προσθέσει μια επιπλέον δυνατότητα -της κοινής χρήσης εγγράφων μέσω Διαδικτύου, του λεγόμενου collaboration- σε όσους χρησιμοποιούν την δημοφιλή σουίτα στο desktop.

Το Word Web App επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει έγγραφα και να τα διατηρήσει στο «σύννεφο» (συγκεκριμένα στην διαδικτυακή «αποθήκη» Skydrive), δηλαδή στο Διαδίκτυο ώστε να είναι διαθέσιμα από οπουδήποτε. Η υπηρεσία επιτρέπει την δημιουργία και επεξεργασία εγγράφου, μερική μορφοποίηση του κειμένου όπως την δημιουργία τίτλων, συγκριτικά με την έκδοση desktop, την εισαγωγή φωτογραφιών και την δημιουργία πινάκων. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Google Docs το έγγραφο δεν αποθηκεύεται αυτόματα αλλά πρέπει προηγουμένως ο χρήστης να επιλέξει την αποθήκευσή του.

Στο Excel Web App είναι εφικτή η εισαγωγή δεδομένων και τύπων, δεν είναι όμως εφικτή η δημιουργία διαγραμμάτων ή άλλων γραφικών. Επιλεκτικό είναι επίσης το άνοιγμα λογιστικών φύλλων που εμπεριέχουν σχόλια, ή ορισμένα «αντικείμενα» (Objects).

Στο PowerPoint Web App μπορεί κανείς να δημιουργήσει παρουσιάσεις και να επεξεργαστεί τα κείμενα στα slide αλλά δεν μπορεί να επέμβει στα ένθετα γραφικά. Γενικότερα, οι επιλογές είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με την έκδοση desktop.

Τέλος, στις Web Apps του Office περιλαμβάνεται και το OneNote, μια εφαρμογή που επιτρέπει την συλλογή «σημειώσεων» και πληροφοριών από διαφορετικές πηγές -όπως από PDF ή ιστοσελίδες. Ωστόσο, στις διαδικτυακή εκδοχή του δεν υπάρχει η χρήσιμη αυτή δυνατότητα, είναι όμως εφικτή η εισαγωγή φωτογραφιών.

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024