Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Samsung Galaxy S με Android 2.1 και οθόνη 4 ιντσών στην Ευρώπη

Samsung Galaxy S με Android 2.1 και οθόνη 4 ιντσών στην Ευρώπη

H Samsung παρουσίασε στην Ζυρίχη της Ελβετίας το Galaxy S (I9000) ένα smartphone με (ανοικτό) λειτουργικό Android 2.1, οθόνη AMOLED 4 ιντσών (800x400pixel), επεξεργαστή 1GHz, με δυνατότητα λήψης και επεξεργασίας βίντεο στα 720pixel, 30fps, προβολή σημείων ενδιαφέροντος στην περιοχή που «βλέπει» η κάμερά του, εφαρμογές για την προβολή και επεξεργασία εγγράφων του Office 2007, δυνατότητα ανάγνωσης e-book και σύνδεσης μέσω DLNA με άλλες συμβατές συσκευές, όπως η τηλεόραση.

H Samsung παρουσίασε στις 10 Ιουνίου στην Ζυρίχη της Ελβετίας το Galaxy S (I9000), σηματοδοτώντας έτσι την κυκλοφορία του και στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρόκειται για ένα smartphone με (ανοικτό) λειτουργικό Android 2.1, οθόνη AMOLED 4 ιντσών (800x400pixel), επεξεργαστή 1GHz, με δυνατότητα λήψης και επεξεργασίας βίντεο στα 720pixel, 30fps, προβολή σημείων ενδιαφέροντος στην περιοχή που «βλέπει» η κάμερά του, εφαρμογές για την προβολή και επεξεργασία εγγράφων του Office 2007, δυνατότητα ανάγνωσης e-book και σύνδεσης μέσω DLNA με άλλες συμβατές συσκευές, όπως η τηλεόραση.

Ενημέρωση: Το Galaxy S θα έρθει στην Ελλάδα στα τέλη Ιουλίου, με προτεινόμενη τιμή λιανικής 594€ (με κάρτα 8GB). Συμβόλαια σίγουρα θα υπάρξουν, αλλά οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από τους ίδιους τους παρόχους αργότερα.

Το Galaxy S ενσωματώνει το περιβάλλον χρήστη TouchWiz 3.0 της Samsung, δίνοντας στους χρήστες άμεση πρόσβαση στις επιλογές του κινητού τους. Παράλληλα, χάρη στην τεχνολογία Swype γίνεται «έξυπνη εισαγωγή κειμένου» και χρησιμοποιείται το λογισμικό Layar (Reality Browser) και οι προηγμένες δυνατότητες Location Based Service (LBS). Οι χρήστες του κινητού έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 50.000 εφαρμογές από το Android Market και τις Samsung Apps. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google mobile, όπως το Google Search, Gmail και το Google Maps.

Στο Galaxy S η ανάγνωση βιβλίων είναι εφικτή χάρη στις δυνατότητες προσαρμογής της γραμματοσειράς, της εύκολης αναζήτησης κειμένου και της διαχείρισης λίστας βιβλίων.
Ο επεξεργαστής 1 GHz επιταχύνει την εγγραφή και αναπαραγωγή video σε ανάλυση HD στην Super AMOLΕD οθόνη. Ο χρήστης έχει άμεση πρόσβαση σε προγνωστικά καιρού, ειδήσεις, χρηματιστήριο και στο καθημερινό του πρόγραμμα. Η δυνατότητα σύνδεσης μέσω του πρωτοκόλλου DLNA (Digital Living Network Alliance) επιτρέπει την εύκολη ανταλλαγή αρχείων με άλλες συμβατές συσκευές (π.χ. τηλεόραση με DLNA). To Galaxy S μπορεί να προβάλλει σημεία ενδιαφέροντος (πχ. παρακείμενα ΑΤΜ, κινηματογράφους κ.λπ) στην περιοχή που παρακολουθεί ο χρήστης μέσα από την κάμερα του κινητού, σε πραγματικό χρόνο (Tele-Atlas POI). Η τεχνολογία Swype επιτρέπει την γρήγορη εισαγωγή κειμένου στην οθόνη του κινητού. Η λειτουργία «Write & Go» επιτρέπει την τήρηση σημειώσεων και δίνει την επιλογή αποστολών των σημειώσεων αυτών ως SMS ή MMS, ως e-mail, την επιλογή αποθήκευσης στο ημερολόγιο ή ως υπενθύμιση. Τέλος, η τεχνολογία ThinkFree αφορά σε εφαρμογές για την προβολή και επεξεργασία εγγράφων Microsoft Office 2007. Το Smart Alarm είναι ένα ξυπνητήρι με φυσικό ήχο και αυτόματη ενεργοποίηση της οθόνης.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024