Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μέλλον της εκτύπωσης κατά HP

Το μέλλον της εκτύπωσης κατά HP

Η Hewlett Packard κυριολεκτικά αλλάζει τον τρόπο που εκτυπώνουμε: τα νέα της μηχανήματα έχουν διεύθυνση e-mail, απευθείας σύνδεση με το συννεφάκι του Google καθώς επίσης και  εφαρμογές για εκτυπωτικές εργασίες κάθε λογής.

Η Hewlett Packard κυριολεκτικά αλλάζει τον τρόπο που εκτυπώνουμε: τα νέα της μηχανήματα έχουν διεύθυνση e-mail, απευθείας σύνδεση με το συννεφάκι του Google ή το δικό της καθώς επίσης και εφαρμογές για εκτυπωτικές εργασίες κάθε λογής.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει από τις 7 Ιουνίου 2010 «το μέλλον της εκτύπωσης»: οι εκτυπωτές που βασίζονται στην πλατφόρμα ePrint θα είναι συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ-χωρίς τη μεσολάβηση υπολογιστή ή άλλης συσκευής και θα δέχονται εκτυπώσεις από οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να της στείλει e-mail (άρα, από οποιονδήποτε γνωρίζει τη διεύθυνσή του, από οπουδήποτε στον κόσμο).

Επιπλέον, θα μπορεί κανείς να εκτυπώσει απευθείας από το λογαριασμό του στο Google Docs, Photos και Calendar (προφανώς, οι εκτυπωτές έχουν ενσωματωμένη οθόνη), χωρίς τη μεσολάβηση υπολογιστή ή άλλης συσκευής Web. Επίσης, ο χρήστης θα μπορεί να αποθηκεύει έγγραφα ή οποιουδήποτε άλλους είδους αρχεία σε ασφαλή διακομιστή της ΗΡ (cloud server) και να τα εκτυπώνει όταν χρειάζεται.

Για τους νέους άμεσα διαδικτυωμένους εκτυπωτές έχουν ήδη αναπτυχθεί ενδιαφέρουσες εφαρμογές: οι λεγόμενες Print Apps, είναι εφαρμογές που αφορούν σε εκτυπωτικές εργασίες, όπως η εκτύπωση της προσωπικής σας εφημερίδας από κατάλληλα «στημένες» ιστοσελίδες για εκτύπωση από διαδικυακές υπηρεσίες ενημέρωσης (π.χ. κάθε πρωί, την ώρα που έχετε εσείς ορίσει εκτυπώνεται εφημεριδάκι από το In.gr Τεχνολογία/Ειδήσεις), η εκτύπωση καρτών για κάθε περίσταση, δημιουργικής ενασχόλησης παιδιών (π.χ. από την Crayola) ή χαρτών από το Google Maps.

Έτσι, η πλατφόρμα ePrint επιτρέπει την αποστολή εγγράφων/φωτογραφιών (Microsoft Office, Adobe PDF, JPEG κ.ά.) π.χ. από smartphone με την αντίστοιχη mobile app σε οποιονδήποτε ιδιωτικά ή δημόσια διαθέσιμο εκτυπωτή ePrint (π.χ. στο ξενοδοχείο, στο γραφείο ή στο σπίτι).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Hewlett Packard δεν δείχνει το μέλλον μόνον σε επιχειρήσεις με υψηλά budget: οι τιμές των εκτυπωτών ePrint ξεκινούν από τα 99 δολάρια και η εταιρεία υπόσχεται ότι στο εξής όλοι οι εκτυπωτές που κοστίζουν περισσότερα από 99 δολάρια θα έχουν δυνατότητα εκτύπωσης με e-mail και άμεσης πρόσβασης στο cloud.

Η Hewlett Packard αφήνει χώρο και για διαφήμιση στο μέλλον της εκτύπωσης: οι εκτυπώσεις από τις Print Apps μπορεί να περιλαμβάνουν εκτυπώσεις που θα έχουν διαφημίσεις (π.χ. στην εφημερίδα σας από το Yahoo), ώστε να χρηματοδοτηθεί η παροχή προηγμένου περιεχομένου από το Διαδίκτυο χωρίς συνδρομή. Οι διαφημίσεις αυτές μπορεί να βασίζονται στο «προφίλ του χρήστη». Ήδη διεξάγονται πιλοτικές δοκιμές σε συνεργασία με το Yahoo.

Πάντως, γίνεται σαφές ότι οι εκτυπωτές ePrint δεν θα αρχίζουν να τυπώνουν χωρίς την εντολή σας (π.χ. κατ’εντολήν spammer): η HP δεσμεύεται ότι δεν θα στέλνει εκτυπώσεις, η ίδια ή συνεργάτες της. Κάθε εκτυπωτής θα έχει μοναδική διεύθυνση e-mail, την οποία μάλιστα θα μπορεί ο χρήστης να κάνει reset. Η HP έχει βάλει αναγνωρισμένα φίλτρα spam για τις διευθύνσεις των εκτυπωτών της, ο χρήστης όμως μπορεί να ορίζει επιπλέον «μαύρες» ή «λευκές» λίστες διευθύνσεων και έτσι να έχει λόγο για το ποιος μπορεί και ποιος όχι να στέλνει εκτυπωτικές εργασίες στο μηχάνημά του.

Επιπλέον, οι νέοι HP θα χρονοπρογραμματίζονται, δηλαδή θα μπορεί κανείς να ορίσει πότε θα εκτυπώνεται τι (και μόνο κατ’εντολή του). λΗδη δοκιμάζεται το επονομαζόμενο ePrintCenter.

Οι πρώτοι εκτυπωτές ePrint

HP Photosmart Premium e-All-in-One: Το κορυφαίο στην κατηγορία του πολυμηχάνημα, υποστηρίζει ασύρματη πρόσβαση στο web, ενώ η δυνατότητα επιλογής από μία ευρεία γκάμα εκτυπωτικών εφαρμογών επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόσει τον εκτυπωτή στις δικές του ανάγκες. Διατίθεται με οθόνη αφής HP Touchsmart 4,3 ιντσών, και μεταξύ άλλων επιτρέπει την αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η διάθεση του αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2010. Στις ΗΠΑ η τιμή του έχει οριστεί στα 199 δολάρια.

HP Photosmart Plus e-All-in-One: Υποστηρίζει δυνατότητα εκτύπωσης φωτογραφιών με ποιότητα εργαστηρίου, καθημερινών εγγράφων και δημιουργικών εργασιών με την χρήση οθόνης HP TouchSmart 3,5 ιντσών. Επιπλέον, υποστηρίζει την δυνατότητα γρήγορης εκτύπωσης περιεχομένου από το web χωρίς να απαιτείται η χρήση PC. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η διάθεση του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2010. Στις ΗΠΑ θα πωλείται αντί 149 δολαρίων.

HP Photosmart Wireless e-All-in-One: Υποστηρίζει δυνατότητα γρήγορης εκτύπωσης κειμένου από το web με τη χρήση οθόνης/πλαισίου αφής ΗΡ ΤοuchSmart 2,4 ιντσών. Επιτρέπει την εκτύπωση εντυπωσιακών φωτογραφικών εργασιών σε προσιτό κόστος, με την χρήση ανεξάρτητων δοχείων μελάνης και των διαθέσιμων χαρακτηριστικών φωτογραφικής εκτύπωσης, όπως το ‘auto-engaging photo’. Η διάθεσή του στις χώρες τις Ευρώπης, αναμένεται να ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2010 και η τιμή του είναι η χαμηλότερη όλων: 99 δολάρια στις ΗΠΑ.

HP Photosmart Premium Fax e-All-in-One: Συνδυάζει ευέλικτες λειτουργίες εκτύπωσης, αντιγραφής, σάρωσης, αποστολής και λήψης fax, αυτόματο τροφοδότη εγγράφων διπλής όψης, δυνατότητα εκτύπωσης φωτογραφιών και εύκολη εκτύπωση περιεχομένου από το web. Αναφορικά με τις δυνατότητες συνδεσιμότητας, μεταξύ άλλων υποστηρίζει ενσύρματη και ασύρματη δικτύωση. Η διάθεση του σε παγκόσμιο επίπεδο, του αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2010 και στις ΗΠΑ θα πωλείται αντί 299 δολαρίων.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024