Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαθέσιμη η ελληνική έκδοση του Office 2010

Διαθέσιμη η ελληνική έκδοση του Office 2010

Δυόμιση μήνες μετά τη διάθεση της αγγλικής έκδοσης της νέας σουίτας εφαρμογών γραφείου της Microsoft τον Ιούνιο, κυκλοφορεί και η ελληνική έκδοση. Με το Office 2010 η Microsoft εγκαινιάζει μια νέα μέθοδο διάθεσης λογισμικού, με την επονομαζόμενη Κάρτα Ενεργοποίησης Προϊόντος. Οι κάρτες είναι φθηνότερες από τα DVD, όμως περιορίζουν σε έναν υπολογιστή τον αριθμό των επιτρεπόμενων εγκαταστάσεων.

Η ελληνική έκδοση του Microsoft Office 2010 διατίθεται από τις 27 Αυγούστου σε καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Με την ευκαιρία της διάθεσης της ελληνικής έκδοσης του νέου Office, η κα Μαρία Τσιλίρα, Office Marketing Manager της Microsoft Ελλάς, σημείωσε τα ακόλουθα:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε τον Ιούνιο το Office 2010 που έδωσε στους χρήστες τη δυνατότητα να εργαστούν αποτελεσματικά από οπουδήποτε και αν βρίσκονται, να επεξεργάζονται αρχεία ταυτόχρονα με άλλους χρήστες και από οποιοδήποτε πρόγραμμα πλοήγησης ή συσκευή smartphone. Σε συνέχεια της αγγλικής έκδοσης, το ελληνικό Office 2010 έρχεται να συμπληρώσει και να ενδυναμώσει τη διάθεση της ανανεωμένης σουίτας γραφείου της Microsoft, η οποία έχει ήδη μεγάλη απήχηση στην ελληνική αγορά».

Νέα χαρακτηριστικά στο Microsoft Office 2010

Οι δέκα σημαντικότεροι λόγοι για να δοκιμάσετε το Office 2010, κατά Microsoft

Ο κ. Γιώργος Ντόντος, από την Information Technology Trust , Gold Certified Partner της Microsoft, αναφερόμενος στη μέχρι σήμερα εμπειρία εγκατάστασης του νέου Office, δήλωσε τα εξής :

«Από τις εγκαταστάσεις στους πελάτες μας έχει φανεί ότι το Microsoft Office 2010 είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τους χρήστες και τους διευκολύνει στην εκτέλεση των καθημερινών εργασιών, ενώ βοηθά στην επίσπευση λήψης αποφάσεων και στην ταχύτητα εκτέλεσης των ενεργειών λόγω των, αυξημένων σε σχέση με το παρελθόν, δυνατοτήτων που διαθέτει για τη στοχευμένη και άμεση διάχυση της πληροφορίας».

Δύο τρόποι διάθεσης

Το νέο πακέτο εφαρμογών διατίθεται μεμονωμένα σε DVD αλλά και εγκαταστημένο εκ των προτέρων σε νέους υπολογιστές από τουςΈλληνεςσυναρμολογητές και γνωστούς κατασκευαστές όπως Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung, Sony και Toshiba.

Επίσης, όσοι διαθέτουν την προηγούμενη έκδοση (Office 2007), μπορούν να κατεβάσουν την νέα από το σάιτ της Microsoft.

Ωστόσο, για την ενεργοποίηση του προ-εγκαταστημένου Office 2010 σε νέους υπολογιστές ή του download από το Διαδίκτυο απαιτείται επιπλέον η αγορά της λεγόμενης Κάρτας Ενεργοποίησης Προϊόντος (Product Key Card).

Ακριβότερο σε DVD, αλλά με άδεια για χρήση σε 1, 2 ή και 3 υπολογιστές

Στην ελληνική αγορά βρίσκουμε το νέο Office σε δύο μορφές, σε DVD και υπό μορφή Κάρτας Ενεργοποίησης για νέους υπολογιστές και download. Σε DVD είναι ακριβότερο και μάλιστα η διαφορά μπορεί να φτάσει και τα 200 ευρώ ανάλογα με την έκδοση.

Έτσι, η ελληνική έκδοση για οικιακή χρήση και μαθητές πωλείται σε DVD αντί 150 περίπου ευρώ, ενώ με Κάρτα αντί 120 περίπου ευρώ. Η έκδοση για οικιακή χρήση και μικρές επιχειρήσεις σε DVD πωλείται αντί 390 περίπου ευρώ και σε Κάρτα αντί 250 περίπου ευρώ. Τέλος, η επαγγελματική έκδοση κοστίζει σε DVD περί τα 700 ευρώ ενώ σε Κάρτα περί τα 500 ευρώ.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για DVD (Full Packaged Product) το Office 2010, ανάλογα με την έκδοση, μπορεί να εγκατασταθεί και να ενεργοποιηθεί σε περισσότερους από έναν υπολογιστές του χρήστη με την ίδια άδεια χρήσης: αυτό συμβαίνει στην έκδοση για μαθητές (Word, Excel, PowePoint, OneNote) όπου επιτρέπεται να εγκατασταθεί σε τρεις υπολογιστές «ανά οικογένεια». Συμβαίνει επίσης, στην έκδοση για οικιακή χρήση και μικρές επιχειρήσεις (που περιλαμβάνει επιπλέον το νέο Outlook) όταν αγοράζεται σε DVD αφού μπορεί να εγκατασταθεί σε δύο υπολογιστές (ενεργοποίηση «στο γραφείο και το σπίτι» με την ίδια άδεια χρήσης), όπως διευκρινίζει η Microsoft Hellas. Τέλος, το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της επαγγελματικής έκδοσης (στην οποία περιλαμβάνονται επιπλέον το Publisher και η Access).

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των υπολογιστών, στους οποίους μπορεί να εγκατασταθεί το λογισμικό εξαρτάται από τον αριθμό των επιτρεπόμενων ενεργοποιήσεων, ο οποίος επισημαίνεται στην ενότητα ενεργοποίησης προϊόντος.

Σημαντικά φθηνότερο σε Κάρτα, αλλά μόνο για 1 υπολογιστή

Οι σημαντικά φθηνότερες Κάρτες ενεργοποίησης αφορούν όσους απέκτησαν το νέο Office είτε μαζί με τον νέο τους υπολογιστή (εγκαταστημένο ήδη), είτε το κατέβασαν από το σάιτ της Microsoft έχοντας ήδη την προηγούμενη έκδοσή του και στη συνέχεια το ενεργοποίησαν με την Κάρτα. Η ενεργοποίηση με Κάρτα σημαίνει χρήση μόνο σε έναν μόνο υπολογιστή (προφανώς σε αυτόν τον οποίο το Office 2010 ήταν ήδη εγκατεστημένο ή σε αυτόν στον οποίο γίνεται «αναβάθμιση» από το Office 2007).

H Microsoft Ελλας διευκρινίζει ότι για τους πρώτους μήνες διάθεσης του ελληνικού Office 2010, όσοι αγοράζουν καινούργιο υπολογιστή «Microsoft Office 2007 Office-Ready» ή υπολογιστή με Microsoft Office 2007 Trial, θα μπορούν μέσω του λεγόμενου Office Activation Assistant να κατεβάσουν από το Ίντερνετ το Office 2010 και να το ενεργοποιήσουν με τις κάρτες ενεργοποίησης προϊόντος.

Οι ακόλουθες τιμές είναι εκτιμώμενες τιμές λιανικής πώλησης με ΦΠΑ 23% καθώς οι διανομείς και οι μεταπωλητές των προϊόντων της Microsoft είναι ελεύθεροι να προσδιορίζουν την τιμή των προϊόντων που εμπορεύονται.

ΕκδοσηΚόστοςΕνεργοποιήσεις
Product Key Card (Κάρτα Ενεργοποίησης Προϊόντος)
Office 2010 για οικιακή χρήση και μαθητές€ 1211
Office 2010 για οικιακή χρήση και μικρές επιχειρήσεις€ 2531
Office 2010 Professional€ 5071
DVD (Full Packaged Product)
Office 2010 για οικιακή χρήση και μαθητές€ 1513 (για έως τρεις οικιακούς υπολογιστές)
Office 2010 για οικιακή χρήση και μικρές επιχειρήσεις€ 385
1 + 1 (π.χ. desktop και laptop)
Οffice 2010 Professional€ 7111 + 1 (π.χ. desktop και laptop)

Online,στο διαδικτυακό κατάστημα της Microsoft για το πακέτο, τoMicrosoft Office 2010 Έκδοση για οικιακή χρήση και μικρές επιχειρήσεις πωλείται 379,01 ευρώ, τοMicrosoft Office Professional 2010 στα 699 ευρώ και τοMicrosoft Office 2010 Έκδοση για οικιακή χρήση και μαθητές αντί 139 ευρώ. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα αγοράς αντιγράφου σε DVD αντί 12,64 ευρώ καθώς και πακέτου γλώσσας (για τη δημιουργία και επεξεργασία έργων σε πολλές γλώσσες, την αλλαγή των ρυθμίσεων γλώσσας του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη του Office και πρόσβαση σε τοπικά προσαρμοσμένη βοήθειας)αντί 27 ευρώ. Οι αγορές διεκπεραιώνονται από την Digital River,εξουσιοδοτημένο μεταπωλητή και έμπορο που παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου για το διαδικτυακό κατάστημα της Microsoft.


Ενεργοποίηση του Office 2010


Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαδικτυακό κατάστημα της Microsoft για το Office 2010:

Για να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές του Office 2010, πρέπει να ενεργοποιήσετε το προϊόν εντός των 30 πρώτων ημερών από την εγκατάσταση. Θα έχετε την επιλογή να ενεργοποιήσετε το λογισμικό είτε μέσω Internet είτε μέσω τηλεφώνου.

Το Microsoft Product Activation είναι μια τεχνολογία της Microsoft κατά της πειρατείας λογισμικού, η οποία έχει σχεδιαστεί για να επαληθεύει ότι παραχωρείται άδεια χρήσης για προγράμματα λογισμικού με νόμιμο τρόπο. Ο Αριθμός-κλειδί προϊόντος που παρέχεται είναι μοναδικός για κάθε προϊόν και δεν είναι δυνατή η χρήση του για την ενεργοποίηση εγκαταστάσεων που δεν επιτρέπονται από την άδεια χρήσης λογισμικού.

Οι ενεργοποιήσεις είναι ο αριθμός των διαφορετικών υπολογιστών στους οποίους επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό.

Μοναδική ενεργοποίηση (διαθέσιμη μονό σε υπολογιστές με εγκαταστημένο ήδη το Microsoft Office 2010) Οι πελάτες που έχουν αγοράσει νέο υπολογιστή δικαιούνται αγορά μιας άδειας μοναδικής ενεργοποίησης για οποιαδήποτε οικογένεια προγραμμάτων Office 2010. Το προϊόν μοναδικής ενεργοποίησης παραχωρείται κατόπιν άδειας χρήσης για εγκατάσταση μόνο στο νέο υπολογιστή με εγκαταστημένο Office 2010. Δεν είναι δυνατή η μεταφορά της άδειας χρήσης σε άλλο υπολογιστή.
Πολλαπλή ενεργοποίηση – Το Microsoft Office Έκδοση για οικιακή χρήση και μαθητές παραχωρείται κατόπιν άδειας χρήσης για εγκατάσταση σε έως 3 υπολογιστές σε μια οικογένεια. Δεν προορίζεται για χρήση σε οποιεσδήποτε εμπορικές, μη κερδοσκοπικές ή επιχειρηματικές δραστηριότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή από οποιονδήποτε κρατικό φορέα.
Από την άλλη, το Office 2010 Έκδοση για οικιακή χρήση και μικρές επιχειρήσεις και το Office Professional 2010 παραχωρούνται βάσει άδειας χρήσης για εγκατάσταση από 1 χρήστη σε 1 υπολογιστή και για χρήση στη φορητή συσκευή του χρήστη που διαθέτει την άδεια χρήσης.


Με το Office 2010 η Microsoft εγκαινιάζει μια νέα μέθοδο προώθησης λογισμικού και σε παλιούς υπολογιστές στους οποίουςυπάρχει εγκαταστημένη κάποια προηγούμενη έκδοση του εκάστοτε λογισμικού. Η μέθοδος ονομάζεται Click to Run και ουσιαστικά επιτρέπει την λήψη και την εκτέλεση της νέας έκδοσης του λογισμικού παράλληλα με τυχόν υπάρχουσα εγκατάσταση προγενέστερης έκδοσης (virtualization), χωρίς δηλαδή να την «πειράζει».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024