Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λιλιπούτειο Apple TV στα $99 και υπηρεσία VoD από την Apple

Λιλιπούτειο Apple TV στα $99 και υπηρεσία VoD από την Apple

Η Apple παρουσίασε το ανανεωμένο  Apple TV με σημαντικά μειωμένη τιμή και μέγεθος, εμπλουτίζοντας παράλληλα τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας με Video On Demand για την ενοικίαση ταινιών και τηλεοπτικών σειρών σε ενιαίες χαμηλές τιμές.

Το ντεμπούτο του νέου Apple TV έκανε την 1η Σεπτεμβρίου η Apple με τιμή στα 99 δολάρια. Ωστόσο, πολλές από τις αλλαγές δεν αφορούν τους έλληνες χρήστες, τουλάχιστον προς το παρόν: Σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο οι χρήστες της συσκευής θα μπορούν να ενοικιάζουν ταινίες και στις μόνο στις ΗΠΑ και τηλεοπτικές σειρές αντί 4,99 δολαρίων ανά ταινία και 0,99 δολάρια ανά επεισόδιο αντίστοιχα.

Το Apple TV μπορεί επίσης να προβάλλει περιεχόμενο από την (αμερικάνικη) υπηρεσία Netflix, το YouTube, το Flickr και την υπηρεσία της Apple MobileMe καθώς και ταινίες, φωτογραφίες και μουσική από Mac ή/και PC.

To νέο Apple TV φέρει τον επεξεργαστή A4 που βρίσκουμε και στο iPhone 4, έχει θύρα HDMI για τη σύνδεση με τηλεόραση HD, υποστηρίζει την ασύρματη δικτύωση μέσω Wi-Fi και ενσύρματη μέσω Ethernet και έχει ενσωματωμένο τροφοδοτικό όλα σε μια (μαύρη όχι αλουμινίου) συσκευή που είναι 80% μικρότερη από το προγενέστερο Apple TV.

H υπηρεσία ενοικίασης ταινιών μέσω του iTunes (Video on Demand) επιτρέπει την προβολή του περιεχομένου εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κατεβάσματος και για 48 ώρες από τη στιγμή της πρώτης προβολής. Σύμφωνα με την Apple, η υπηρεσία αφορά σε 7.000 ταινίες, από τις οποίες 3.400 είναι διαθέσιμες και σε υψηλή ανάλυση. Οι νέες ταινίες θα είναι διαθέσιμες στην υπηρεσία της Apple ταυτόχρονα με την κυκλοφορία τους σε DVD.

Κοινότητα μουσικόφιλων στο iTunes

H Apple ανακοίνωσε επίσης το iTunes 10 with Ping, όπου το Ping αφορά ένα νέο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης των χρηστών του iTunes προσανατολισμένο στη μουσική. Έτσι, «οι φίλοι» θα ανταλλάσσουν προτιμήσεις σε τραγούδια, καλλιτέχνες και συναυλίες και κάθε μέλος θα «ακολουθεί» τους καλλιτέχνες που του αρέσουν ώστε να ενημερώνεται άμεσα για τα νέα τους έργα, τις συναυλίες, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβάζουν. Η πρόσβαση στο Ping θα είναι εφικτή όχι μόνο από υπολογιστή αλλά και από iPhone και iPod touch.

Επίσης, η Apple ανακοίνωσε νέα iPod shuffle με βελτιωμένη αναζήτηση μουσικής, διπλάσια αυτονομία και χωρητικότητα 2GB αντί 49 δολαρίων στις ΗΠΑ. Έχει ένα νέο πλήκτρο που ονομάζεται VoiceOver που «ανακοινώνει» τον τίτλο του αναπαραγώμενου τραγουδιού (υποστηρίζει 25 γλώσσες), και τον ενημερώνει ότι η μπαταρία εξαντλείται και επιτρέπει την εναλλαγή τραγουδιών ή playlist ή Genius Mix.

Η Apple επανασχεδίασε το iPod nano προσθέτοντας τις ευκολίες της τεχνολογίας πολλαπλής αφής: έτσι για παράδειγμα οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τραγούδι με ένα χτύπημα του δακτύλου τους στην οθόνη. Τα νέα nano έχουν το μισό μέγεθος και βάρος από τα προηγούμενα.

Τέλος, η εταιρεία παρουσίασε το νέο iPod touch με οθόνη Retina και δύο κάμερες για βιντεο-κλήσεις μέσω Wi-Fi με την εφαρμογή FaceTime, εγγραφή βίντεο HD, και το λεγόμενο Game Center για ομαδικά παιχνίδια με παίκτες «της ίδιας κατηγορίας». Το νέο iPod touch βασίζεται στον επεξεργαστή A4 και λειτουργικό iOS 4.1 που επιτρέπει το multitasking, τις βιντεοκλήσεις, τη δημιουργία πολλαπλών φακέλων καθώς και το Game Center. Στις ΗΠΑ θα πωλείται σύντομα σα 229 δολάρια (8GB), 299 δολάρια (32GB), ή 399 δολάρια (64GB).

In.gr Τεχνολογία,Apple

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024