Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Windows Phone 7 σύντομα στην ελληνική αγορά με πέντε smartphone

Windows Phone 7 σύντομα στην ελληνική αγορά με πέντε smartphone

Η Microsoft Ελλάς παρουσίασε τις πρώτες συσκευές που θα φέρουν το ανανεωμένο εκ βάθρων λειτουργικό της σύστημα για smartphone. HTC, LG και Vodafone στάθηκαν στο πλευρό της. Τα HTC Trophy, Mozart και ID 7 καθώς και το LG Optimus 7 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά την φετινή εορταστική περίοδο, και κάποια από αυτά θα έχουν επιδότηση από τη Vodafone.

Η Microsoft Ελλάς παρουσίασε τις πρώτες συσκευές που θα φέρουν το ανανεωμένο εκ βάθρων λειτουργικό της σύστημα για smartphone. HTC, LG και Vodafone στάθηκαν στο πλευρό της. Τα HTC Trophy, Mozart και ID 7 καθώς και το LG Optimus 7 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά την φετινή εορταστική περίοδο, και κάποια από αυτά θα έχουν επιδότηση από τη Vodafone.

Τα όπλα της Microsoft

H Microsoft ευελπιστεί ότι οι χρήστες θα αναγνωρίσουν ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τρία βασικά στοιχεία του νέου της λειτουργικού συστήματος για smartphone:

1. Την δυνατότητα παραμετροποίησης του τηλεφώνου ώστε να το κάνει ο χρήστης πραγματικά ξεχωριστό σε τέτοιο βαθμό που «δεν θα συναντήσετε σε κανένα άλλο τηλέφωνο», αλλά κυρίως «δικό του»,

2. Την ενσωμάτωση στο τηλέφωνο σειράς εφαρμογών και υπηρεσιών που γνωρίζουν εκατομμύρια χρήστες από το PC (και ειδικότερα όλων των διαδικτυακών της υπηρεσιών μέσω Live ID -Xbox Live, SkyDrive, Hotmail, και ό,τι άλλο στο Live καθώς και το MS Office) και

3. Την υλοποίηση της ιδέας για τα λεγόμενα «ζωντανά τουβλάκια» που φέρνουν ό,τι πραγματικά συμβαίνει «γύρω» από τον χρήστη.

Η Microsoft εισέρχεται ξανά στην αγορά λειτουργικών συστημάτων για «έξυπνα» τηλέφωνα, αποσύροντας ουσιαστικά από την αγορά ότι έχει να κάνει με τα Windows Mobile (αλλάζει μάλιστα μέχρι και την επωνυμία του λειτουργικού). Αναγνωρίζοντας ότι έχει να αντιμετωπίσει το ισχυρό iOS του Apple iPhone, το ραγδαία αναπτυσσόμενο Android και το καθιερωμένο Symbian, παρατάσσει τις δυνάμεις της για να καλύψει τάχιστα τον χαμένο δρόμο. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς ακόμα για κριτική. Developer, κατασκευαστές, δίκτυα, χρήστες παρακολουθούν με ενδιαφέρον.

Στην παρουσίαση της 2ας Νοεμβρίου, η Microsoft εξασφάλισε τις πρώτες συσκευές των τριών από τα πέντε νέα μοντέλα που θα εφοπλίσει η HTC με Windows Phone 7, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα: το HTC 7 Trophy, το HTC 7 Mozart και το HTC HD 7 (στα μέσα έως τέλος Νοεμβρίου). Επίσης, η LG θα διαθέσει στην ελληνική αγορά σύντομα το LG Optimus 7.

Δείτε ένα βίντεο για τα πρώτα κινητά της LG με Windows Phone 7 (στην ελληνική αγορά θα κυκλοφορήσει σύντομα το Optimus 7).


Το HTC 7 Trophy υπολογίζεται ότι θα κυκλοφορήσει πρώτο στην ελληνική αγορά από το δίκτυο της Vodafone. Πρόκειται για μια συσκευή με την οποία η HTC δίνει έμφαση στο gaming σε μια οθόνη 3,8 ιντσών, βασιζόμενη σε επεξεργαστή χρονισμένο στο 1GHz και μνήμη 8GB. Παρεμπιπτόντως, όλα τα smartphone που θα φέρουν το νέο λειτουργικό θα πληρούν τις ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές που έχει θέσει η Microsoft στους κατασκευαστές, όπως επεξεργαστή τουλάχιστον 1GHz, γεγονός που τοποθετεί τα smartphone με WP7 στην μεσαία και υψηλή κατηγορία συσκευών από πλευράς κόστους.

Διαβάστε περισσότερα για τα πρώτα smartphone της HTC με Windows Phone 7

Αναλυτικότερα, σχετικά με τη σχεδίαση και τη φιλοσοφία του νέου λειτουργικού, σας μεταφέρουμε όσα εξηγεί η Microsoft:

Έξυπνη οργάνωση του περιεχομένου του κινητού: Windows Phone 7: Όλα με μια ματιά

Τα Windows Phone 7 εστιάζουν στην απλοποίηση των καθημερινών εργασιών των χρηστών: Οι χρήστες μπορούν να συγκεντρώσουν σε ένα σημείο όλα όσα τους ενδιαφέρουν. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των Hubs.

Όλο το ψηφιακό περιεχόμενο και υλικό που διαθέτει ο χρήστης, ανεξαρτήτως του αν είναι καταχωρημένο στη μνήμη του τηλεφώνου, στον υπολογιστή ή στο διαδίκτυο, ομαδοποιείται σε κατηγορίες, προσφέροντας στο χρήστη τη δυνατότητα του ελέγχου του ομαδοποιημένου πλέον υλικού από ένα κεντρικό σημείο.

Τα διαθέσιμα Hubs στα Windows Phone 7 είναι τα ακόλουθα:

  • People: Αυτό το Hub συγκεντρώνει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για τις επαφές των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των live feeds και των φωτογραφιών από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, μέσω του People Hub, οι χρήστες θα μπορούν να τοποθετούν ενημερώσεις στο Facebook και το Windows Live, με μία μόνο κίνηση.Έτσι, για παράδειγμα μπορείτε να δείτε για τον ίδιο άνθρωπο όλα τα update του στο Facebook ή στο twitter, στην ηλεκτρονική σας αλληλογραφία, ανεξάρτητα από το πώς προστέθηκε στη λίστα των επαφών σας (από το address book του Outlook, το λογαριασμό σας στο hotmail, από τη λίστα των φίλων σας στο Facebook ή από αυτούς που έχετε κάνει follow στο twitter).
  • Pictures: Το Pictures Hub συγκεντρώνει σε ένα σημείο όλες τις φωτογραφίες για κάθε επαφή του χρήστη, είτε αυτές βρίσκονται στο διαδίκτυο είτε στον υπολογιστή, δημιουργώντας, με τον τρόπο αυτό, μια ολοκληρωμένη συλλογή φωτογραφιών και βίντεο για το σύνολο της λίστα επαφών. Παράλληλα, το Pictures Hub επιτρέπει στους χρήστες να μοιραστούν εύκολα με άλλους τις φωτογραφίες και τα βίντεο που διαθέτουν στη συλλογή τους.
  • Music + Video: Το Music + Video Hub συγκεντρώνει στο τηλέφωνο τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Zune Player, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο FM ραδιόφωνο, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να απολαύσουν τα αγαπημένα τους video και μουσικά κομμάτια σε υψηλή ποιότητα.
  • Office: Το Office Hub ενσωματώνει στο κινητό τηλέφωνο το Office 2010, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει πρόσβαση στο OneNote και SharePoint. Αξιοποιώντας τις παραπάνω υπηρεσίες της Microsoft, οι χρήστες μπορούν να διαβάζουν και να επεξεργάζονται εύκολα έγγραφα και παρουσιάσεις από το κινητό τους τηλέφωνο, δουλεύοντας στο οικείο περιβάλλον του Office της Microsoft.
    Παραμετροποίηση και Συναφείς Λειτουργίες στις προτιμήσεις του χρήστη

Η αρχική οθόνη, χάρη στα Live Tiles, μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη, προβάλλοντας το περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει. Τα Live Tiles ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, αντλώντας δεδομένα από το διαδίκτυο, όπως ειδήσεις, επαγγελματικά ραντεβού (ημερολόγιο) ή ενημερώσεις από τα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης. Με τον τρόπο αυτό τα Live Tiles εξασφαλίζουν στους χρήστες μία συνεχή και «ζωντανή» ενημέρωση του περιεχομένου, που έχουν επιλέξει ναβλέπουν στην αρχική οθόνη του κινητού τους.

Τα Windows Phone 7 αναβαθμίζουν τον τρόπο με τον οποίο τα smartphones αξιοποιούν το Διαδίκτυο, μέσα από νέες λειτουργίες, όπως:

  • Windows Live: Τα Windows Phone 7 διαθέτουν τη λύση Windows Live, η οποία βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τις εικόνες τους, το Windows Live Calendar, το Office OneNote Mobile, καθώς και πλήθος άλλων εφαρμογών. Παράλληλα, μέσω του Windows Live, παρέχεται η νέα δωρεάν υπηρεσία Find My Phone, χάρη στην οποία ο χρήστης μπορεί εξ αποστάσεως να καλέσει, να κλειδώσει, να διαγράψει ή να εντοπίσει την τοποθεσία του τηλεφώνου του στο χάρτη.

Με αφορμή την αναφορά στην υπηρεσία αυτή, να επισημάνουμε ότι η Microsoft φαίνεται να έχει εντοπίσει με προσοχή ποιές εφαρμογές έχουν αποδειχτεί δημοφιλείς για χρήση στα smartphone και έχει ενσωματώσει τη λειτουργικότητά τους εγγενώς στο νέο της λειτουργικό σύστημα. Δηλαδή, ενώ για παράδειγμα σε ένα κινητό με Android ο χρήστης μπορεί να ελέγξει το κινητό του από απόσταση με ειδική app, όπως το Where is my Android, στα κινητά με Windows Phone 7 η λειτουργικότητά αυτή αποτελεί στοιχείο του λειτουργικού συστήματος. Ανάλογα παραδείγματα βρίσκουμε και σε άλλα μέρη του WP7, όπως για παράδειγμα στην τήρηση σημειώσεων (εδώ, εξάλλου η Microsoft έχει την πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή του νέου OneNote, στο οποίο όχι μόνο τηρεί κανείς σημειώσεις σε μορφή κειμένου, αλλά μπορεί να επισυνάψει φωτογραφίες, βίντεο, εγγραφή φωνής που διατηρούνται και ανεβαίνουν αυτόματα -χωρίς καν Save- στο SkyDrive, την υπηρεσία διαδικτυακής αποθήκευσης που περιλαμβάνεται στην υπηρεσία Windows Live).

  • Διαδικτυακή Αναζήτηση: Τα Windows Phone 7 αξιοποιούν το Bing της Microsoft και προσφέρουν στους χρήστες τους τη δυνατότητα αναζήτησης οποιαδήποτε πληροφορίας χρειάζονται, είτε αυτή βρίσκεται στις επαφές τους, είτε στο e-mail, είτε στο WWW. Χάρη σε ένα ειδικό κουμπί αναζήτησης που έχει τοποθετηθεί στην αρχική οθόνη του κινητού, οι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναζητήσουν οποιαδήποτε πληροφορία ζητούν με μία μόνο κίνηση. Εξάλλου, όλα τα κινητά με Windows θα έχουν τρία πλήκτρα: το γνωστό σημαιάκι Start των Windows στο κέντρο, το Back και την αναζήτηση (με τη βοήθεια φυσικά του Bing).
  • Για επαγγελματική χρήση

Τα Windows Phone 7, μέσω του Office Hub, προσφέρουν σημαντικά εργαλεία, όπως το Office 2010, το Outlook Mobile, το SharePoint και το OneNote. Με την ενσωμάτωση των συγκεκριμένων εφαρμογών της Microsoft, οι χρήστες μπορούν να δουλεύουν στο κινητό τους τηλέφωνο, όπως θα έκαναν στο γραφείο τους, καθώς έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται και να ανταλλάσσουν σημαντικά για την εργασία τους αρχεία. Σε αυτό το στοιχείο φαίνται να επενδύει ιδιαίτερα η εταιρεία, αξιοποιώντας αναμφισβήτητα την εγκατεστημένη βάση στα PC.

  • Διασκέδαση μέσω του κινητού τηλεφώνου

Με την εισαγωγή του Game Hubs και του Music + Video Hub, αναβαθμίζεται συνολικά η εμπειρία διασκέδασης μέσω του κινητού τηλεφώνου, καθώς αξιοποιούνται το Xbox Live και το Zune. Οι χρήστες μπορούν πλέον να απολαμβάνουν μουσική, video και ταινίες της επιλογής τους από το κινητό τους. Ειδικά στο gaming, ένα κινητό με τα νέα Windows θα αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους έχουν κονσόλα Xbox (θα βλέπουν τα σκορ τους και θα συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια από το κινητό, αν διατηρούν λογαριασμό στο Xbox Live).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024