Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίσημη πρώτη του Xbox Kinect και του Χbox Live στην Ελλάδα

Επίσημη πρώτη του Xbox Kinect και του Χbox Live στην Ελλάδα

Σε ένα εντυπωσιακό showroom στο ισόγειο για το Xbox Live! και σε ένα πρωτότυπο playroom με Kinect έκτασης 200 τετραγωνικών μέτρων, οι δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου είχαν την ευκαιρία να... πέσουν με τα μούτρα («jump in») και να γίνουν αυτοί πρώτοι χειριστήρια («u are the controller») των πρώτων τίτλων για την νέα κονσόλα της Microsoft.

Σε ένα εντυπωσιακό showroom στο ισόγειο για το Xbox Live! και σε ένα πρωτότυπο playroom με Kinect έκτασης 200 τετραγωνικών μέτρων, οι δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου είχαν την ευκαιρία να… πέσουν με τα μούτρα («jump in») και να γίνουν αυτοί πρώτοι χειριστήρια («u are the controller») των πρώτων τίτλων για την νέα κονσόλα της Microsoft.

Χαρούμενοι όλοι!

Αν και συνηθισμένοι από το Wii, η νέα κονσόλα μας εντυπωσίασε ιδιαιτέρως, αφού το να παίζεις μπόουλινγκ χωρίς να κρατάς τίποτα απολύτως ήταν καταπληκτικό. Επίσης κάναμε γυμναστική, χαϊδέψαμε άγρια ζώα και παίξαμε πιγκ πογκ: Πραγματικά εξαιρετική απόκριση και μεγάλη ευαισθησία. Όλα ήταν πανεύκολα και έγιναν συνήθεια από την πρώτη φορά. Ο τρόπος χειρισμού που εισάγει το MS Kinect αποτελεί με βεβαιότητα το επόμενο βήμα μετά το Wii και το μέλλον πλέον των βιντεοπαιχνιδιών. Να είστε σίγουροι ότι το Kinect είναι απόλυτα εθιστικό και ευκολο.

Εμείς όντως θα τραβήξουμε λίγο πιο πέρα το Wii για να κάνουμε χώρο στην νέα κονσόλα, και αν η τσέπη σας αντέχει, θα σας την προτείναμε ως το ιδανικό οικογενειακό δώρο για τις γιορτές που έρχονται.

H Microsoft Ελλάς έχει ανακοινώσει ότι ο αισθητήρας Kinect, η κονσόλα Xbox 360 4GB και ένα συμβατό παιχνίδι Kinect Adventures θα περιέχονται όλα μαζί σε ένα πακέτο, στην εκτιμώμενη τιμή των 309 ευρώ.

Όσοι είναι ήδη κάτοχοι μιας κονσόλας Xbox 360 μπορούν να αγοράσουν τον αισθητήρα Kinect για 159 ευρώ.

Περισσότερα από 15 παιχνίδια είναι έτοιμα για διάθεση κατά την άφιξη του Kinect, μεταξύ άλλων τα Kinectimals, Kinect Sports και Kinect Joy Ride, σε τιμές γύρω στα 50 ευρώ.

Παρεμπιπτόντως, τα καταστήματα της αλυσίδας Public συνεχίζουν την απόσυρση των προγενέστερων Xbox και δίνουν με έκπτωση από 80 έως και 100 ευρώ την νέα κονσόλα. Τα καταστήματα Πλαίσιο διοργανώνουν δεκαήμερο gaming από τις 8 έως τις 17 Νοεμβρίου: σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους παίζοντας στις παιχνιδομηχανές, μεταξύ των οποίων και στο Kinect.

Μαρία Παναγιωτάκη

Η υπηρεσία gaming της Microsoft στην Ελλάδα

Το Xbox Live είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στην Ελλάδα προσφέροντας τόσο τις βασικές δυνατότητες του παιχνιδιού όσο και συμμετοχή στην πολυπληθή κοινότητα online gaming. Η Microsoft υπερηφανεύεται ότι 25 εκατομμύρια χρήστες είναι ενεργά μέλη της από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αφιερώνουν έναν ακατάληπτο αριθμό ωρών στα χωράφια του: 1 δισεκατομμύριο ώρες, αριθμός που καλό θα ήταν να μην μεταφράσουμε σε ώρες εργασίας.

Μπορείτε να γίνετε μέλος της κοινότητας υπό την προϋπόθεση ότι έχετε κονσόλα Xbox 360 και ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο. Η εγγραφή είναι δωρεάν και ουσιαστικά σας επιτρέπει να προετοιμαστείτε για ομαδικά διαδικτυακά παιχνίδια για την συμμετοχή στα οποία όμως απαιτείται συνδρομή. Με τη δωρεάν εγγραφή μπορείτε να δημιουργήσετε το προσωπικό σας προφίλ, να τηρείτε τα Gamerscore (βαθμολογία παίκτη), την Gamertag (ετικέτα παίκτη) και να αποκτήσετε avatar, καθώς και πρόσβαση στο Xbox LIVE Games Marketplace, και να κατεβάσετε δωρεάν demo παιχνιδιών.

Με την αναβάθμιση σε Xbox LIVE Gold συνδρομή με 5 ευρώ το μήνα, θα μπορείτε να παίζετε παιχνίδια online με τους φίλους σας, συμπεριλαμβανομένων των νέων τίτλων του Kinect ή να κάνετε video chat μέσω του Video Kinect. Επίσης, θα είστε ανάμεσα στους πρώτους που θα αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο και εκπτώσεις που προσφέρονται αποκλειστικά στους συνδρομητές Gold της υπηρεσίας.

Video Kinect: Βιντεοδιασκέψεις με το Xbox στην ΤV

Με το Kinect για το Xbox 360 μπορείτε να συνομιλείτε μέσω βίντεο στη μεγαλύτερη οθόνη που έχετε στο σπίτι, χρησιμοποιώντας το Video Kinect (απαιτείται συνδρομή Xbox Live Gold). Για τον χειρισμό του Video Kinect δεν απαιτούνται ακουστικά ή χειριστήρια: αυτός που καλεί, επιλέγει τους φίλους του (προφανώς μέλη της κοινότητας) και μεταβαίνει στα μενού με ένα μόνο νεύμα του χεριού του για να συνομιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο. Τo Video Kinect επιτρέπει επίσης τη συνομιλία με φίλους σας από το Windows Live Messenger -ο χρήστης του Video Kinect χρησιμοποιεί το Xbox 360 και οι συνομιλητές το PC τους. Επιπλέον, το Kinect «προσαρμόζεται» αυτόματα για να μπορούν όλοι μέσα στο ίδιο δωμάτιο να συμμετέχουν.

Δώρο αντικείμενα για τα avatar

Η Microsoft Ελλάς, για να γιορτάσει την άφιξη του Xbox LIVE στην Ελλάδα, δημιούργησε δύο αντικείμενα για τα αvatar ως δώρο ειδικά για τους Έλληνες φίλους του Xbox –μια ενδυμασία Τσολιά και ένα γυναικείο κασκόλ στα χρώματα της Ελλάδας.

Έτσι, όσοι αγοράσουν οποιαδήποτε νέα συνδρομή Xbox LIVE Gold Membership από το κατάστημα της επιλογής τους έως τις 11 Ιανουαρίου 2011 λαμβάνουν έναν κωδικό από το Xbox LIVE για να παραλάβουν το δώρο τους.

Μεταφορά λογαριασμού στο τοπικό Xbox LIVE με ανταμοιβή έως 1.600 MS Points

Τα μέλη που έχουν λογαριασμό Xbox LIVE μέσω άλλης χώρας, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν το λογαριασμό τους στην τοπική υπηρεσία Xbox LIVE της Ελλάδας και να διατηρήσουν το προσωπικό τους προφίλ, την προσωπική τους βαθμολογία (Gamerscore), τα επιτεύγματα τους (Achievements), τους πόντους (Microsoft Points Balance) και τον υπόλοιπο προπληρωμένο χρόνο της συνδρομής τους. Τα μέλη που θα μεταφερθούν στην τοπική υπηρεσία θα διατηρήσουν και όποιο περιεχόμενο έχουν κατεβάσει και αποθηκεύσει στο σκληρό τους δίσκο, όπως avatar, παιχνίδια Xbox LIVE Arcade και τραγούδια.

Επίσης, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, τα μέλη που είχαν λογαριασμό LIVE χωρίς υποστήριξη σε μία άλλη χώρα, από τις 10 Νοεμβρίου θα λάβουν ως δώρο έως και 1600 Microsoft Points όταν μεταφέρουν το λογαριασμό τους στην τοπική υπηρεσία Xbox LIVE της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά λογαριασμών, παρακαλείστε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.xbox.com/el-GR/live?FAQ.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024