Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλοήγηση Via TomTom

Πλοήγηση Via TomTom

Η TomTom παρουσιάζει στην Ελλάδα νέες συσκευές πλοήγησης με μεγαλύτερες οθόνες, νέες δυνατότητες πλοήγησης και βελτιωμένους χάρτες. Παράλληλα, διαθέτει μια εφαρμογή με ελληνικούς και ευρωπαϊκούς χάρτες για τους χρήστες iPhone και iPod touch ενώ οι χάρτες και οι υπηρεσίες πλοήγησης της εταιρείας είναι διαθέσιμες και στους κατόχους προηγμένων smartphone της HTC.

Aνθή Παναγιωτάκη

Η TomTom παρουσιάζει στην Ελλάδα νέες συσκευές πλοήγησης με μεγαλύτερες οθόνες, νέες δυνατότητες πλοήγησης και βελτιωμένους χάρτες. Παράλληλα, διαθέτει μια εφαρμογή με ελληνικούς και ευρωπαϊκούς χάρτες για τους χρήστες iPhone και iPod touch ενώ οι χάρτες και οι υπηρεσίες πλοήγησης της εταιρείας είναι διαθέσιμες και στους κατόχους προηγμένων smartphone της HTC.

TomTom Via 120 και Via 125: Μεγάλες οθόνες αφής

H TomTom εμπλουτίζει την γκάμα των συσκευών πλοήγησης αυτοκινήτου με δύο μοντέλα. Τα νέα Via 120 και Via 125 έχουν σχετικά μεγάλες οθόνες αφής 11 (4,3») και 13 εκατοστών (5») αντίστοιχα.

Αμφότερα τα νέα μοντέλα Via υποστηρίζουν την προηγμένη καθοδήγηση λωρίδων (σε ποια λωρίδα πρέπει να βρίσκεστε σύμφωνα με τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε), φέρουν πληρέστερους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς χάρτες (προστέθηκαν 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα οδικού δικτύου) και έχουν ενσωματωμένο πτυσσόμενο σύστημα στήριξης στο παρμπρίζ, το οποίο μπορεί προαιρετικά να αποκτήσει δυνατότητα περιστροφής της οθόνης κατά 180 μοίρες χάρη σε έναν ειδικό δίσκο.

Χρήσιμη θα αποδειχτεί επίσης η δυνατότητα ενημέρωσης του οδηγού για τις κάμερες παρακολούθησης ταχύτητας στον δρόμο. Επίσης, ο χρήστης των Via μπορεί να χρησιμοποιήσει αξεσουάρ Bluetooth -περιλαμβάνεται στο πακέτο- ώστε να μεταφέρει τις κλήσεις από το κινητό του τηλέφωνο στο Via και να χρησιμοποιεί το GPS ως car kit τηλεφώνου.

MapShare: Τα καλά της κοινωνικής δικτύωσης στην πλοήγηση

Η TomTom αξιοποιεί ευρέως την κοινωνική δικτύωση στα συστήματα πλοήγησης που κατασκευάζει και έχει ενσωματώσει σειρά τέτοιων χαρακτηριστικών στα συστήματά της: ενδεικτικό είναι ότι 45 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως βελτιώνουν τους χάρτες της και μοιράζονται τις βελτιώσεις τους με τους υπόλοιπους (MapShare). Ομοίως, η συμμετοχή των χρηστών βρίσκεται πίσω από την λειτουργία IQ Routes με την οποία ο οδηγός μπορεί να βασιστεί στην εκτίμηση του συστήματος για τον χρόνο του ταξιδιού του, αφού τα στοιχεία για την ταχύτητα κυκλοφορίας στη διαδρομή συλλέγονται από άλλους οδηγούς με TomTom. Ωστόσο, η λειτουργία αυτή δεν υποστηρίζεται προς το παρόν στην Ελλάδα. Πάντως, η εταιρεία δεν θα αφήσει αναξιοποίητες τις δυνατότητες των συσκευών και το 2011 θα δούμε αρκετές από αυτές να αξιοποιούνται και στο ελληνικό οδικό δίκτυο και , όπως αυτές που αφορούν σε πραγματικά δεδομένα κίνησης.

Μέσα σε ένα χρόνο παρουσίας της στην Ελλάδα, η TomTom έχει επιτύχει την πλήρη κάλυψη του ελληνικού οδικού δικτύου (από 84% το 2009), έχει κάνει 244.000 διορθώσεις και έχει κάνει τέσσερις εκδόσεις χάρτη.

Μαζί με τα Via παρέχεται δωρεάν ενημέρωση χάρτη για ένα χρόνο καθώς και «βοήθεια στάθμευσης», με την αναζήτηση χώρων στάθμευσης κοντά στον προορισμό.

Το TomTom Via 120 (οθόνη 11 εκ.) θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη 2010 με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης περίπου 180 ευρώ με χάρτη της Ελλάδας. Με την προσθήκη χαρτών για 34 ευρωπαϊκές χώρες το Via 120 κοστίζει μόλις 20 ευρώ ακριβότερα. Το μεγαλύτερο (οθόνη 15 εκ.) Via 125 κοστίζει περίπου 230 ευρώ.

TomTom σε iPhone και iPod touch

H TomTom ανακοίνωσε επίσης τη διαθεσιμότητα εφαρμογής για iPhone 4, iPhone 3GS, 3G και iPod touch με ελληνικούς και ευρωπαϊκούς χάρτες με κόστος 50 και 80 ευρώ περίπου αντίστοιχα. Η εταιρεία έχει επίσης κατασκευάσει και διαθέτει ειδικό kit για την τοποθέτηση του iPhone στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ώστε να έχει τη βέλτιστη λήψη του δορυφορικού σήματος.

Τον Οκτώβριο η TomTom ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την HTC για την υπηρεσία HTC Locations που περιλαμβάνεται στα HTC Desire HD και HTC Desire Z και εξασφαλίζει χάρτες και πλοήγηση offline στους κατόχους των προηγμένων αυτών κινητών (και στην Ελλάδα), χωρίς καθυστέρηση στην απεικόνιση των χαρτών.

TomTom XL, δεύτερη έκδοση

Το μοντέλο XL στην δεύτερη έκδοσή του έχει μεγαλύτερη οθόνη 4,3 ιντσών και δύο επιλογές στο αρχικό ελληνικό μενού (Σχεδιασμός διαδρομής και Περιήγηση στο Χάρτη), ώστε να επιταχύνει την έναρξη της οδήγησης. Επίσης περιλαμβάνει την καθοδήγηση λωρίδων για τη διευκόλυνση του οδηγού ιδιαίτερα σε δύσκολες διασταυρώσεις και ενημερώνει τον οδηγό για κάμερες ταχύτητας (διατηρεί δυναμική βάση δεδομένων με τις τοποθεσίες των σταθερών καμερών ταχύτητας της τροχαίας). Το XL2 αξιοποιεί την τεχνολογία MapShare με την οποία οι οδηγοί μοιράζονται τις διορθώσεις στους χάρτες της TomTom. Το XL2 συνοδεύεται από την εγγύηση «πρόσφατου χάρτη», που εξασφαλίζει ότι εάν διατεθεί ανανεωμένος χάρτης εντός 30 ημερών από την πρώτη χρήση της συσκευής θα διατεθεί στον οδηγό χωρίς επιβάρυνση. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής είναι 140 περίπου ευρώ με χάρτη Ελλάδας και 160 ευρώ με χάρτη Ευρώπης (45 χώρες).

auto.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024