Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Microsoft Touch Mouse: Αρχίστε τις ασκήσεις

Microsoft Touch Mouse: Αρχίστε τις ασκήσεις

Χαϊδέψτε το ποντίκι για να πάτε οπουδήποτε μέσα σε ένα έγγραφο, με τον αντίχειρα κινηθείτε μέσα στον browser, με τα δύο δάκτυλα χειριστείτε τα παράθυρα, με τα τρία δάκτυλα διαχειριστείτε την επιφάνεια εργασίας. Εύκολο είναι, πάμε πάλι...

Η Microsoft επέλεξε τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών για να παρουσιάσει το Touch Mouse, το ποντίκι δεύτερης γενιάς για τα Windows 7 που αξιοποιεί την τεχνολογία αφής πολλαπλών σημείων: δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να κάνουν όλα αυτά που είχαν συνηθίσει με ένα ποντίκι, όπως η συνηθισμένη διαδικασία όπου πηγαίνουμε το δείκτη στο επιθυμητό σημείο και κάνουμε κλικ («point and click»), αλλά προσθέτει και τη χρήση κινήσεων με ένα, δύο ή τρία δάκτυλα, προκειμένου να ενισχύσει την αλληλεπίδραση με το λειτουργικό σύστημα Windows 7, δημιουργώντας απλές εναλλακτικές εντολές για τις λειτουργίες που χρησιμοποιούμε περισσότερο.

Αρχίστε λοιπόν τις ασκήσεις, πρέπει να έχετε εξασκηθεί αρκετά έως τον Ιούνιο του 2011 οπότε προγραμματίζεται η διάθεση του Touch Mouse:

  1. Μόνο με το ένα δάκτυλο: χειριστείτε μεμονωμένα έγγραφα και αρχεία, περάστε το δάκτυλό σας πάνω από την επιφάνεια του ποντικιού για να πλοηγηθείτε μέσα σε αυτά, και με τον αντίχειρα κινηθείτε μπροστά και πίσω στον Web browser σας.
  2. Τώρα με τα δύο δάκτυλα: χειριστείτε τα παράθυρα των Windows, μεγιστοποιείστε τα, ελαχιστοποιήστε τα, ανοίξτε τα, κλείστε τα!
  3. και τέλος, με τα τρία δακτυλάκια: πλοηγηθείτε σε ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας σας, βλέποντας τον instant viewer ή καθαρίζοντας το desktop σας. Μπράβο!

Cap Mouse

Πάντως, μπορεί να σας φαίνεται αστείο, αλλά δεν είναι. Είναι αποτέλεσμα των μελετών που έκανε το τμήμα ερευνών της Microsoft (Microsoft Research) με την ομάδα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Applied Sciences Group).

Το Touch Mouse είναι το αποτέλεσμα της έρευνας με ονομασία Mouse 2.0, μια μελέτη της Microsoft η οποία συνδύασε τις γνωστές δυνατότητες των ποντικιών με την ανίχνευση κίνησης multitouch. Το αποτέλεσμα ήταν πέντε διαφορετικές αρχικές εκδοχές: Αν και οι πρωτότυπες εκδοχές του Mouse 2.0 είχαν διάφορα σχήματα και εξέταζαν διαφορετικές προσεγγίσεις της τεχνολογίας ανίχνευσης κίνησης με το άγγιγμα, τελικά αυτή με την κωδική ονομασία «Cap Mouse» ήταν εκείνη που επιλέχτηκε για το Touch Mouse και συνέβαλε ώστε να εξελιχθεί η εμπειρία της χρήσης του PC.

«Όταν ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε μια συσκευή multitouch που να εισάγει εντολές για τα Windows 7 εξερευνήσαμε πολλές επιλογές, αλλά τελικά καταλήξαμε πως αυτό το σχήμα και αυτή η τεχνολογία είναι η καλύτερη, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να πάρουν το ποντίκι και να το χειριστούν όπως έχουν ήδη συνηθίσει, ενώ παράλληλα προσφέρει επιπλέον δυνατότητες χρήσης μέσω των διαφορετικών κινήσεων των δακτύλων» δήλωσε ο Hrvoje Benko, ερευνητής του Microsoft Research Group. «Το Touch Mouse συνιστά τη βάση μας για τις multitouch συσκευές εισαγωγής εντολών στα PC, και πραγματικά αποτελεί την απαρχή όσων θα ακολουθήσουν στο μέλλον».

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Το Touch Mouse διαθέτει την τεχνολογία BlueTrack, η οποία επιτρέπει στο ποντίκι να λειτουργεί σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες, εκτός από το καθαρό γυαλί ή τις επιφάνειες αντικατοπτρισμού, καθώς και ένα νανο-πομποδέκτη που δε χρειάζεται να τον αφαιρείται από τη θύρα USB.

O Μαρκ Ρελφ, senior director του τμήματος Windows Developer and Ecosystem Team της Microsoft το είπε πολύ ωραία: «Συνεργαστήκαμε στενά με την ομάδα του Microsoft Hardware προκειμένου να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της εφαρμογής της τεχνολογίας multitouch μέσω των κινήσεων με τα δάκτυλα που κάνουν τα Windows 7 ευκολότερα, απλούστερα και πιο διασκεδαστικά στη χρήση. Χρησιμοποιώντας έστω και λίγο αυτό το ποντίκι, θα καταλάβετε το γιατί».

Magic Trackpad: ασκήσεις για λάτρεις της Apple

Πάντως, οι εξελίξεις και στον τομέα αυτό έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον: οι χρήστες Mac γνωρίζουν τι σημαίνει «μαγικό» ποντίκι και πρόσφατα και trackpad: Κάθε iMac συνοδεύεται από το Magic Mouse, υπάρχει όμως η επιλογή για το νέο Magic Trackpad που γνωρίζουν ήδη οι χρήστες φορητών Mac.Πρόκειται για μια γυάλινη επιφάνεια που μεταφράζει διάφορες κινήσεις ενός, δύο, τριών και τεσσάρων δακτύλων:

  1. πιέζοντας ή κτυπώντας (tap) οπουδήποτε στο pad γίνεται κλικ ή διπλό κλικ,
  2. σύροντας τα δύο δάκτυλα στην επιφάνεια μετακινείται η σελίδα προς την αντίστοιχη κατεύθυνση -οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια,
  3. σύροντας τα τρία δάκτυλα αριστερά ή δεξιά γίνεται αλλαγή σελίδας ή back, στροφή με τη φορά του ρολογιού ή αντίθετα
  4. με τον αντίχειρα και τον δείκτη γίνεται αντίστοιχα περιστροφή των φωτογραφιών καθώς και εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών με τέσσερα δάκτυλα.

Τα καταφέρατε;

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024