Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Netbook «για να ζήσετε την εμπειρία HD επόμενης γενιάς»

Netbook «για να ζήσετε την εμπειρία HD επόμενης γενιάς»

H Acer παρουσίασε το νεότερο μέλος της οικογένειας netbook Acer Aspire One. Το μοντέλο 522 βασίζεται στην πλατφόρμα AMD Fusion και φέρει τον διπύρηνο C-50 APU 1GHz που καταναλώνει μόλις 9W συνολικά (παρεμπιπτόντως, αυτή την μονάδα επεξεργασίας που συνδυάζει πολυπύρηνο επεξεργαστή και τσίπσετ γραφικών, λέγεται ότι θα φέρει και το αναμενόμενο πρώτο tablet της Acer).

H Acer παρουσίασε το νεότερο μέλος της οικογένειας netbook Acer Aspire One. Το μοντέλο 522 βασίζεται στην πλατφόρμα AMD Fusion και φέρει τον διπύρηνο C-50 APU 1GHz που καταναλώνουν μόλις 9W συνολικά (παρεμπιπτόντως, αυτή την μονάδα επεξεργασίας που συνδυάζει πολυπύρηνο επεξεργαστή και τσίπσετ γραφικών, λέγεται ότι θα φέρει και το αναμενόμενο πρώτο tablet της Acer).

Οι δυνατότητές του στην επεξεργασία γραφικών καθορίζονται από το ενσωματωμένο τσίπσετ Radeon 6250 με πλήρη υποστήριξη DirectX 11 και την τεχνολογία UVD3 της AMD για την επιτάχυνση της επεξεργασίας βίντεο από το υλικό. Η ονομαστική του αυτονομία φτάνει τις 6 ώρες, αν και η πραγματική διάρκεια της μπαταρίας του εξαρτάται από τις εργασίες που καλείται να διεκπεραιώσει κάθε φορά.

Έχει οθόνη 10,1 ιντσών ανάλυσης 1280×720 pixel, εξόδους HDMI και VGA, τρεις θύρες USB ports, webcam, και αναγνώστη καρτών μνήμης διαφορετικών φορμά. Η τιμή και η ημερομηνία διάθεσης δεν έχουν ανακοινωθεί, αν και υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί στα επίπεδα του μοντέλου D255, δηλαδή γύρω στα 300 ευρώ.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Acer, η εταιρεία υπόσχεται multimedia και γρήγορο multitasking από το νέο μέλος της οικογένειας Acer Aspire One 522. Για να το επιτύχει, το εξόπλισε με επεξεργαστή AMD Fusion Accelerated Processing Unit (APU), τον AMD C-50 ώστε «να κάνει απολαυστική εμπειρία μια ταινία HD ή το HD video streaming από το Internet». Το νέο netbook της Acer ενσωματώνει το σετ γραφικών AMD Radeon HD 6250 «για να προσφέρει τέλεια εικόνα HD». Υποστηρίζει Microsoft DirectX 11 (δηλαδή τα νέα απαιτητικά βιντεοπαιχνίδια), έχει έξοδο video 1080p μέσω HDMΙ, real time image processing με αυτόματη ρύθμιση χρωμάτων – αντίθεσης και εξομάλυνση γωνιών.

Οι καθημερινές εργασίες, όπως η περιήγηση στο Internet, το on-line HD video streaming, το chatting, η επεξεργασία φωτογραφιών και εγγράφων, εκτελούνται με άνεση χάρη στις δυνατότητες multitasking και τη γρήγορη μνήμη DDR3 που βοηθά στην άνετη εκτέλεση ακόμη και των απαιτητικών εφαρμογών υψηλής ευκρίνειας.

Η Acer υποστηρίζει ότι χάρη στις δυνατότητες High Definition που διαθέτει, αυτό το netbook θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του περιβάλλοντος οικιακής ψυχαγωγίας κάθε χρήστη. Εξοπλισμένο με έξοδο HDMI για εύκολη σύνδεση με HDTV ή με video projector μπορεί να προβάλει Hi-Def video σε μεγάλη οθόνη με ανάλυση 1080p. Επιπλέον, διαθέτει οθόνη 10,1 ιντσών (28 cm) Acer CrystalBrite LED backlit υψηλής φωτεινότητας (WXGA) με ανάλυση 1280×720 και λόγο θέασης 16:9.

Το Acer Aspire One 522 έχει πολλαπλές δυνατότητες διασύνδεσής -Wi-Fi, LAN και προαιρετικά 3G ή Bluetooth, φέρει ενσωματωμένη Acer Crystal Eye webcam και ένα ψηφιακό μικρόφωνο.

Έχει μέγεθος όσο ένα περιοδικό και θα κυκλοφορήσει σε «Diamond Black» και πράσινο. Έχει σχετικά μεγάλο πληκτρολόγιο και πολυλειτουργικό touchpad (θεωρείται ιδανικό για μετακινήσεις μέσα σε έγγραφα, περιστροφή και μεγέθυνση εικόνων).

Το νέο netbook της Acer συμμορφώνεται με τα πρότυπα Energy Star, καθώς και με τις οδηγίες RoHS και της ΕΕ WEEE, που ρυθμίζουν τη χρήση και τη διάθεση επικίνδυνων υλικών στον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Τα υλικά κατασκευής δεν περιέχουν υδράργυρο, ενώ χάρη στην οθόνη LED backlit που διαθέτει, επιτυγχάνει και εξοικονόμηση ενέργειας 22,2% σε σύγκριση με τις συνηθισμένες οθόνες.

Δείτε το εντυπωσιακό Acer Iconia

AMD Fusion

Η AMD παρουσιάζει στην CES τις λεγόμενες APU (Accelerated Processing Unit) της σειράς AMD Fusion. Στο ίδιο τσιπ συνυπάρχουν πολυπύρηνος κεντρικός επεξεργαστής και τσιπ γραφικών με υποστήριξη του πρωτοκόλλου DirectX 11. Επιπλέον, οι Fusion σύμφωνα με την AMD θα διακριθούν για την ταχύτερη εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών, την αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Το σημαντικότερο όμως ίσως είναι ότι οι επεξεργαστές αυτές δεν θα εξοπλίσουν ακριβά συστήματα, αλλά desktop, notebook και HD netbook σε προσιτές τιμές, τα οποία θα είναι διαθέσιμα άμεσα (από τις Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony και Toshiba). Αργότερα, το 2011 AMD Fusion APU θα πάρουν θέση και σε ταμπλέτες, δηλώνει η AMD.

Εξάλλου, η AMD επιμένει ότι η νέα σχεδίαση υπόσχεται αυτονομία ακόμα και για μια ολόκληρη ημέρα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του γενικού διευθυντή του τμήματος AMD Products, Rick Bergman: «Πιστεύουμε ότι οι επεξεργαστές AMD Fusion, απλά, με την εισαγωγή της αρχιτεκτονικής x86 αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόοδο στους επεξεργαστές για πάνω από σαράντα χρόνια. Με ένα σημαντικό βήμα, δίνουμε τη δυνατότητα στους χρήστες να βιώσουν παντού την εμπειρία της υψηλής ευκρίνειας HD και τις δυνατότητες του supercomputing στους προσωπικούς φορητούς υπολογιστές έχοντας μπαταρία που διαρκεί μία ολόκληρη ημέρα. Πρόκειται για μια νέα κατηγορία, νέα προσέγγιση που προσφέρει νέες συναρπαστικές εμπειρίες στους καταναλωτές».

Η AMD επιμένει ότι η επιλογή ενός υπολογιστή με την επονομαζόμενη μηχανή Vision θα επιταχύνει την περιήγηση στο Ίντερνετ, θα κάνει εκπληκτική την αναπαραγωγή βίντεο HD 1080p, θα εξασφαλίσει ομαλή και αθόρυβη λειτουργία, και θα στηρίξει περιεχόμενο 2D που θα μπορεί να μετατραπεί σε στερεοσκοπικό 3D και το γρήγορο 3D gaming με αναλύσεις HD.

Οι επεξεργαστές AMD Fusion χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: : E-Series και C-Series και φέρουν το νέο επεξεργαστή x86 με την κωδική ονομασία Bobcat. Η σειρά Ε (κατανάλωση 18W) με πρώην κωδική ονομασία Zacate έχει δύο μοντέλα (Ε-350 διπύρηνος 1,6GHz και E-240 με έναν πυρήνα χρονισμένο στο 1,5GHz) και είναι σχεδιασμένη για τα λεγόμενα mainstream notebook, all-in-one και σχετικά μικρά desktop. Η σειρά C (πρώην Ontario) περιλαμβάνει δύο μοντέλα των 9W, C-50 διπύρηνος 1GHz και C-30 με έναν πυρήνα στα 1,2GHz που έχει σχεδιαστεί για HD netbook.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024