Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κεραυνοί στα νέα MacBook Pro

Κεραυνοί στα νέα MacBook Pro

Οι MacBook Pro θα είναι οι πρώτοι υπολογιστές που θα φέρουν τη νέα θύρα υψηλής ταχύτητας 10Gbps -20 φορές ταχύτερο σε σχέση με το USB 2.0- για τη διασύνδεση οθονών και περιφερειακών, όπως εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Η τεχνολογία Thunderbolt αναπτύχθηκε από την Intel, η οποία σκοπεύει να την προωθήσει στην βιομηχανία υπολογιστών, έχοντας ήδη στο πλευρό της Western Digital και LaCie.

Οι MacBook Pro θα είναι οι πρώτοι υπολογιστές που θα φέρουν τη νέα θύρα υψηλής ταχύτητας 10Gbps -20 φορές ταχύτερο σε σχέση με το USB 2.0- για τη διασύνδεση οθονών και περιφερειακών, όπως εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Η τεχνολογία Thunderbolt αναπτύχθηκε από την Intel, η οποία σκοπεύει να την προωθήσει στην βιομηχανία υπολογιστών, έχοντας ήδη στο πλευρό της Western Digital και LaCie.

Σύμφωνα με την Intel, με ταχύτητα 10Gbps, το καλώδιο Thunderbolt μπορεί να μεταφέρει μια τυπική ταινία HD (1080p 10-20GB) σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα και να τηρήσει αντίγραφα MP3 για ακρόαση ενός ολόκληρου χρόνου σε 10 μόλις λεπτά (κωδικοποιημένα στα 196Kbps).

Το Thunderbolt αντικαθιστά τη θύρα Mini Display Port στα λάπτοπ αυτής της σειράς της Apple, και μπορεί να συνδεθεί απευθείας με τα μόνιτορ με DisplayPort, όπως αυτά της Apple (υποστήριξη δύο πρωτοκόλλων PCI Express και DisplayPort). Για τη σύνδεση άλλων οθονών με DVI, HDMI ή VGA απαιτείται ανάλογος αντάπτορας.

Αυτό όμως που είναι νέο είναι ότι η θύρα Thunderbolt μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά δεδομένων από/σε περιφερειακά όπως εξωτερικούς σκληρούς δίσκους με USB, Firewire, Ethernet ή το νέο PCI Express. Υποστηρίζει τη μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα 10Gbps και είναι 20 φορές ταχύτερο από τα καλώδια USB 2.0 (το USB 3.0 φτάνει τα 5Mbps).

Η Intel είχε αναφερθεί στο παρελθόν στη νέα τεχνολογία με διαφορετικό όνομα (LightPeak). Πρόσφατα έκανε γνωστό ότι επιχειρεί να διαδώσει τη χρήση της σε υπολογιστές, οθόνες, συσκευές αποθήκευσης, και κάμερες και δήλωσε ότι πολλοί κατασκευαστές εξωτερικών σκληρών δίσκων όπως Western Digital και LaCie το έχουν ήδη αποδεχτεί και θα το υιοθετήσουν.

Εκτός από το Thunderbolt, οι νέοι MacBook Pro φέρουν νέους διπύρηνους και τετραπύρηνους επεξεργαστές της Intel και γραφικά από την AMD και όχι από την nVidia, καθώς και αυξημένη ανάλυσης Webcam.

Περισσότερα για τα νέα MacBook Pro από την Apple

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επίσημου διανομέα στην Ελλάδα, iSquare,

«Η Apple ανανέωσε τη δημοφιλή σειρά φορητών υπολογιστών MacBook Pro, οι οποίοι τώρα διαθέτουν επεξεργαστές και γραφικά νέας γενιάς, τη νέα επαναστατική θύρα Input/Output υψηλής ταχύτητας Thunderbolt, καθώς και HD κάμερα FaceTime για υψηλής ευκρίνειας βιντεοκλήσεις.

Οι νέοι MacBook Pro με οθόνη 13 ιντσών ενσωματώνουν τους πιο γρήγορους διπύρηνους επεξεργαστές Core i5 & Core i7 της αγοράς, ενώ τα μοντέλα 15 & 17 ιντσών περιλαμβάνουν τους νέους τετραπύρηνους επεξεργαστές Core i7 για εκπληκτικές αποδόσεις. Αυτή η νέα γενιά των επεξεργαστών Intel Core έχει ως αποτέλεσμα όλα τα νέα μοντέλα MacBook Pro να έχουν διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τα προηγούμενα. Για την απόλυτη απόδοση γραφικών, τα νέα MacBook Pro 15 ιντσών και 17 ιντσών διαθέτουν την τελευταία γενιά σε κάρτες γραφικών της AMD Radeon HD, ώστε να αποδίδουν 3 φορές πιο γρήγορα από τα προηγούμενα μοντέλα και να είναι ιδανικά για παιχνίδια και απαιτητικές επαγγελματικές εφαρμογές.

Η νέα γενιά των MacBook Pro χρησιμοποιεί για πρώτη φορά την νέα επαναστατική θύρα I/O Thunderbolt. Είναι γρήγορη, απλή και ευέλικτη, ενώ επιτρέπει για πρώτη φορά τη σύνδεση με υψηλής ανάλυσης οθόνες και τη μεταφορά δεδομένων με πρωτοφανή ταχύτητα μέσα από μια και μόνο θύρα και ένα καλώδιο.

Τα νέα MacBook Pro διαθέτουν ακόμα ενσωματωμένη HD κάμερα ανάλυσης 720p καθώς και την εφαρμογή FaceTime για να έχετε υψηλής ευκρίνειας βιντεοκλήσεις σε ευρυγώνια απεικόνιση. Τα MacBook Pro συνεχίζουν να απολαμβάνουν το μοναδικά όμορφο εννιαίο περίβλημα αλουμινίου unibody, την γυάλινη επιφάνεια multi-touch, τις εκπληκτικές LED-backlit οθόνες, φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και μπαταρία που διαρκεί έως και 7 ώρες. Τέλος τα MacBook Pro είναι πιο “πράσινα” και οικολογικά από ποτέ.

Κάθε νέο MacBook Pro συνοδεύεται με το πιο προηγμένο λειτουργικό στον κόσμο, το Mac OS X Snow Leopard και την μοναδική σουίτα για να απολαμβάνεις φωτογραφίες και video, iLife.»

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024