Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το επαγγελματικό Nokia E7 με Symbian 3 στο δίκτυο της Cosmote

Το επαγγελματικό Nokia E7 με Symbian 3 στο δίκτυο της Cosmote

Στα μέσα Απριλίου η Cosmote πρόκειται να διαθέσει από το δίκτυό της το Nokia E7. Η τιμή του δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί, η Cosmote όμως θα το επιδοτεί στα προγράμματα Cosmote Απεριόριστα και Business Απεριόριστα, οπότε η συσκευή θα γίνεται πιο προσιτή ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου παγίου.

Στα μέσα Απριλίου η Cosmote πρόκειται να διαθέσει από το δίκτυό της το Nokia E7, το οποίο είχαμε για λίγο στα χέρια μας. Η τιμή του δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί, η Cosmote όμως θα το επιδοτεί στα προγράμματα Cosmote Απεριόριστα και Business Απεριόριστα, οπότε η συσκευή θα γίνεται πιο προσιτή ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου παγίου.

Εντούτοις, είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα ακριβό, επαγγελματικό κινητό τηλέφωνο: έχει σχετικά μεγάλη οθόνη 4 ιντσών, αναδιπλούμενο πλήρες πληκτρολόγιο, κάμερα 8Mpixel με διπλό LED φλας και υποστηρίζει τη λήψη βίντεο 720p. Επιπλέον, έχει υποδοχή και αντάπτορα mini HDMI για να συνδέεται με τηλεόραση ή προτζέκτορα, δηλαδή ένα χαρακτηριστικό που είναι χρήσιμο σε όσους θέλουν να προβάλλουν από το κινητό τους παρουσιάσεις ή βίντεο (θα χρειαστείτε ωστόσο καλώδιο HDMI).

Χρήσιμο για όλους, ένα ακόμα αξεσουάρ που περιέχεται στη συσκευασία του: ένας προσαρμογέας USB on the go, για να συνδέετε στικάκια USB ή και σκληρό δίσκο USB και να μεταφέρετε φωτογραφίες και βιντεάκια ή έγγραφα απευθείας από το κινητό σε αυτά χωρίς τη μεσολάβηση υπολογιστή.

Το Nokia E7 βασίζεται στη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της Nokia, του Symbian. Η έκδοση 3 λέγεται ότι έχει εκατοντάδες βελτιώσεις. Σε έναν χρήστη όμως της παλαιότερης, προφανείς είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερος έλεγχος του κινητού με την αφή, αν και το λειτουργικό γενικότερα, κυρίως λόγω των μενού, παραμένει λίγο κουραστικό σε σχέση με το Android. Στην έκδοση 3 του Symbian, θα έχετε στη διάθεσή σας τρεις αρχικές οθόνες που μπορείτε να εμπλουτίσετε με τις δικές σας συντομεύσεις και widget.

Οι επαγγελματίες που θα επενδύσουν σε αυτό το κινητό θα εκτιμήσουν την υποστήριξη του λεγόμενου push e-mail με το Mail for Exchange για να συγκεντρώνουν στην ίδια συσκευή προσωπικά και εταιρικά mail. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν εταιρικές εφαρμογές με τη χρήση του ενσωματωμένου VPN, αν και δεν είναι προφανές πως γίνονται οι σχετικές ρυθμίσεις.

Το E7 έχει εγκαταστημένη και μια σουίτα για τη δημιουργία εγγράφων, βιβλίων εργασίας ή παρουσιάσεων (το γνωστό QuickOffice) αλλά μάλλον οι περισσότεροι επαγγελματίες περιορίζονται στην μεταφορά και την ανάγνωση παρά στη δημιουργία, αν και το πλήρες πληκτρολόγιο και η οθόνη που στηρίζεται πολύ καλά είναι αρκετά φιλικά έτσι ώστε εάν χρειαστεί κάποτε, να μπορεί κανείς να πληκτρολογήσει χωρίς πρόβλημα.

Με το που ανοίγει κανείς τη συσκευή καλείται να δημιουργήσει ή να χρησιμοποιήσει έναν ήδη υπάρχοντα λογαριασμό Ovi στη Nokia. Αυτό είναι απαραίτητο για να αξιοποιήσει διάφορα widget και υπηρεσίες της Nokia, όπως τα πιο σημαντικά: το Ovi Store με τις εφαρμογές -αρκετές ελληνικές, με ωραία οργάνωση, συγκεντρωμένες τις καλύτερες του προηγούμενου έτους και ελληνικές προτεινόμενες με την είσοδο στο κατάστημα- και τους Ovi Maps, τους χάρτες για δωρεάν δορυφορική φωνητική πλοήγηση.

Στο «Γραφείο» του E7 θα βρείτε επίσης μια εφαρμογή, το F-Secure Anti-theft. Με αυτό το προγραμματάκι, εάν ποτέ χάσετε ή σας κλέψουνε το E7, θα μπορείτε να του στείλετε έναν κωδικό με SMS που θα το κλειδώσει ή θα διαγράψει όλα τα περιεχόμενά του. Μάλιστα, η συσκευή θα απαντήσει με ένα μήνυμα που θα βεβαιώνει ότι κλειδώθηκε και θα αποκαλύπτει και την πιθανή θέση που βρίσκεται, αξιοποιώντας το GPS.

Η οθόνη του E7 είναι εντυπωσιακή -το μαύρο είναι πράγματι μαύρο (ClearBlack) και τα χρώματα πολύ ζωντανά. Τα αποτελέσματα από τη λήψη φωτογραφιών στα 8Mpixel και από τη λήψη βίντεο στα 720p είναι πάρα πολύ καλή και η προβολή στην οθόνη του εντυπωσίασε όλους όσους τα είδαν. Στο κινητό θα βρείτε έτοιμες και δύο εφαρμογές για την επεξεργασία των βίντεο και τη δημιουργία παρουσιάσεων με ωραία εφέ -όπως αυτό της παλιάς ταινίας.

Η ποιότητα κατασκευής είναι φανερή, αν και η συσκευή είναι μάλλον αρκετά βαριά (176 γραμμάρια είναι μάλλον πολλά). Η μνήμη περιορίζεται στα 16GB και το Ε7 δεν δέχεται κάρτες microSD για την επέκτασή της. Επίσης, η μπαταρία δεν είναι αποσπώμενη, δηλαδή δεν μπορείτε να έχετε μια εφεδρική δεύτερη για να την αλλάξετε. Το Ε7 δεν έχει πολύ μεγάλη αυτονομία, τουλάχιστον με την εντατική χρήση της συσκευής για να τη γνωρίσουμε, αν και στο λειτουργικό έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις με σκοπό να εξοικονομείται ενέργεια ακόμα και κατά την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών λειτουργιών (multitasking).

Τέλος, το E7 δεν είναι από τα πιο γρήγορα κινητά στην κατηγορία του -ο επεξεργαστής του ένας ARM 11 χρονισμένος στα 680MHz, αν και για τα γραφικά υπάρχει ξεχωριστό τσιπ της Broadcom.

Το κινητό αξιοποιείται πλήρως με τη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Η Cosmote δίνει τρεις επιλογές στα προγράμματα Internet on the Go: είτε την αγορά 100ΜΒ το μήνα με πάγιο 5 ευρώ το μήνα, είτε 300ΜΒ με συνδρομή 10 ευρώ το μήνα. H τρίτη επιλογή απευθύνεται σε χρήστες είτε καρτοκινητού, είτε συνδρομητές προγράμματος συμβολαίου που δεν έχουν συμπεριλάβει την πρόσβαση στο Ίντερνετ στο πρόγραμμά τους: αντί 3 ευρώ δίνει για 30 μέρες κίνηση έως 60ΜΒ. Φυσικά, το Nokia Ε7 έχει Wi-Fi και μπορεί έτσι να χρησιμοποιείτε το Ίντερνετ είτε ασύρματα στο σπίτι (εάν έχετε ADSL) είτε όπου υπάρχει ασύρματη πρόσβαση στο Δίκτυο.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024