Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Padfone: Τηλέφωνο ή ταμπλέτα;

Padfone: Τηλέφωνο ή ταμπλέτα;

Ένα «άδειο» τάμπλετ αναμένεται να παρουσιάσει η Asustek στην έκθεση Computex που διεξάγεται την τρέχουσα εβδομάδα στο Ταϊπέι της Ταϊβάν. Το Padfone φέρεται να ανοίγει σαν ματρόσκα για να αποκαλύψει από που αντλεί την δύναμή του: ένα smartphone 4 ιντσών.

Ένα «άδειο» τάμπλετ αναμένεται να παρουσιάσει η Asustek στην έκθεση Computex που διεξάγεται την τρέχουσα εβδομάδα στο Ταϊπέι της Ταϊβάν. Το Padfone φέρεται να ανοίγει σαν… μπαμπούσκα για να αποκαλύψει από που αντλεί την δύναμή του: από ένα «απλό» smartphone 4 ιντσών.

Το επονομαζόμενο ανεπίσημα, «Padfone» δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, εντούτοις το pocketnow.com εξασφάλισε κάποιες φωτογραφίες από τη συσκευή, λίγο μετά την αινιγματική προ-αναγγελία του στην επίσημη σελίδα της Samsung στο Facebook.

Ενημέρωση 30 Μάη: Η AsusTek ανακοίνωσε το Padfone (με αυτή την επωνυμία και με πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας την εορταστική περίοδο στο τέλος του έτους) και ένα τάμπλετ 7 ιντσών με Honeycomb, το οποίο συνοδεύεται από πενάκι (όπως το HTC Flyer) για την τήρηση χειρόγραφων σημειώσεων. Ονομάζεται Eee Pad MeMo 3D ξεχωρίζει για την οθόνη προβολής 3D χωρίς γυαλιά. Αυτό είναι το τέταρτο tablet της εταιρείας (διαθέτει ήδη το Eee Pad Transformer 10,1» με δυνατότητα ενσωμάτωσης σε dock με πληκτρολόγιο, το Eee Pad Slider 10,1» με συρόμενο πληκτρολόγιο και το Eee Slate 12,1» με Windows 7). Ενδιαφέρον έχει επίσης το WAVI Xtion, ένας αισθητήρας κινήσεων των χεριών και του σώματος για PC, που μοιάζει να μιμείται τη λειτουργικότητα του αισθητήρα Kinect της Microsoft για το Xbox360, επιτρέποντας στον παίκτη να παίξει παιχνίδια στο PC χωρίς χειριστήριο (ακόμα και σε υπάρχοντα που δεν έχουν σχεδιαστεί για αυτό) και μάλιστα ασύρματα με τεχνολογία ροής από το PC στην τηλεόραση στο σαλόνι.

To Padfone δεν έχει τίποτα περισσότερο από τα απαραίτητα για να μετρατρέψει ένα smartphone σε tablet: μεγάλη οθόνη 10 ιντσών, ίσως μια εμπρόσθια κάμερα, θύρα USB ή/και άλλες εισόδους/εξόδους. Η επεξεργαστική ισχύς, η μνήμη και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το smartphone που κλείνει στο εσωτερικό του σε συνεργασία με το Android, που προφανώς δεν είναι η έκδοση ειδικά για tablet (Honeycomb), ένα «πρόβλημα» που ενδέχεται να αντιμετωπίζεται με το επερχόμενο το τελευταίο τρίμηνο του 2011 Ice Cream Sandwitch, μια έκδοση του λειτουργικού συστήματος που κάνει σε όλες τις φορητές συσκευές -smartphone ή tablet- και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις τους.

Ανάλογη ήταν και η ιδέα που δημιούργησε το Motorοla Laptop Dock -μια βάση που έκρυβε πίσω της το Motorola Atrix 4G, από το οποίο «ανέπνεε» ένα πλήρες λάπτοπ με πληκτρολόγιο και οθόνη 11,6 ιντσών. Το Dock είχε επιπλέον μπαταρία και στερεοφωνικά ηχεία.


Το Motorola Laptop Dock

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024