Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
HTC Flyer: Πρώτες εντυπώσεις από την πρώτη ταμπλέτα της HTC

HTC Flyer: Πρώτες εντυπώσεις από την πρώτη ταμπλέτα της HTC

H πρώτη πρόταση της HTC στην αγορά των tablet ονομάζεται HTC Flyer. Πρόκειται για έναν υπολογιστή-ταμπλέτα, ο οποίος μπορεί να έρχεται με λειτουργικό σύστημα φτιαγμένο για smartphone (Gingerbread), είναι όμως ντυμένος με το HTC Sense 2.1 για ταμπλέτες.

H πρώτη πρόταση της HTC στην αγορά των tablet ονομάζεται HTC Flyer. Πρόκειται για έναν υπολογιστή-ταμπλέτα, ο οποίος μπορεί να έρχεται με λειτουργικό σύστημα φτιαγμένο για smartphone (Gingerbread), είναι όμως ντυμένος με το HTC Sense 2.1 για ταμπλέτες.

Η εταιρεία επιλέγει να βγει στην αγορά με μια ταμπλέτα που, ναι μεν έχει επεξεργαστή χρονισμένο σχετικά υψηλά (1,5GHz) δεν είναι όμως διπλοπύρηνη -εκτός από τον αυξανόμενο αριθμό smartphone που βασίζονται σε τσιπ με δύο πυρήνες, στην αγορά αρχίζουν να εμφανίζονται και ταμπλέτες με διπλοπύρηνα τσιπ όπως το Motorola Xoom.

Το Flyer δεν λειτουργεί ως τηλέφωνο, καθώς η HTC φαίνεται να πιστεύει ότι η επιλογή της Samsung να εισέλθει στην αγορά με ένα tablet-τηλέφωνο ήταν εσφαλμένη.

Αντιθέτως, η HTC παρουσιάζει μια πρόταση «για επαγγελματίες» που θέλουν μια συσκευή επαρκώς γρήγορη (1,5GHz), με αρκετή μνήμη (1GB, microSD έως 32GB), αρκετά μικρή (19,54 εκατοστά ύψος, 12,2 εκατοστά πλάτος, και 1,32 εκατοστά πάχος) και ελαφριά (420 γραμμάρια) ώστε να μεταφέρεται εύκολα στην τσέπη, με επαρκή αυτονομία (4000mAh), πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες με την υποστήριξη του κατασκευαστή (ό,τι σχετίζεται με χάρτες, βιβλία, ταινίες, παιχνίδια και προτάσεις για εφαρμογές), δυνατότητα επεξεργασίας εγγράφων και πολλές επιλογές συνδεσιμότητας και αξιοποίησης επαγγελματικών υπηρεσιών από το cloud (Wi-Fi και με το ταχύτερο 802.11n, Bluetooth 3.0, υποστήριξη Microsoft Exchange και Evernote).

Ταμπλέτα με γραφίδα

Στον επιτυχή προσανατολισμό του στην αγορά των επαγγελματιών στοχεύει και μια ακόμα διαφορά αυτής της ταμπλέτας σε σχέση με τον ανταγωνισμό: συνοδεύεται από μια γραφίδα, ένα πενάκι που κατορθώνει να μετατρέψει την οθόνη πολλαπλής αφής σε… ταμπλέτα (για να θυμηθούμε τον «παλιό» όρο) ώστε να μπορεί κανείς να τηρεί χειρόγραφες σημειώσεις. Η HTC υποστηρίζει ότι αυτή η δυνατότητα είναι αρκετή για να καταστήσει το Flyer έναν προσωπικό ψηφιακό βοηθό και πράγματι, όσο την χρησιμοποιήσαμε, την εκτιμήσαμε.

Scribble

Με τη γραφίδα, μπορεί κανείς να σημειώνει σε οτιδήποτε βλέπει στην ταμπλέτα, ανεξαρτήτως εφαρμογής: με ένα χτύπημα της μύτης της γραφίδας στην οθόνη (αφού γίνει προηγουμένως τέτοια ρύθμιση), μπορεί κανείς να κρατάει μια «οθονιά» από την ιστοσελίδα, ή την φωτογραφία που βλέπει και να γράφει επάνω τις επισημάνσεις του. Αυτές οι οθονιές με τις σημειώσεις, ονομάζονται «Scribbles» και συγκεντρώνονται στα Αλμπουμ στην γκαλερί φωτογραφιών προς μοίρασμα με διάφορους τρόπους (ως jpeg). Η λήψη Scribble επιτρέπεται παντού, πλην όπου προβάλλεται περιεχόμενο που καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα, όπως στην υπηρεσία προβολής αγορασμένων ή ενοικιασμένων ταινιών (HTC Watch) ή στα βιβλία (εκεί το πενάκι αξιοποιείται για επισήμανση κειμένου ή συγγραφή όχι όμως για τη λήψη screenshot).

Με το πενάκι, μπορείτε να υπογράψετε συμβόλαια (υπό τις απαραίτητες προϋποθέσεις του σχετικού νόμου), να επισημάνετε γραμμές κειμένου σε βιβλία (έχει ειδικό πλήκτρο για το highlight πάνω του), να σβήσετε (επίσης με πλήκτρο πάνω στην πένα).

HTC Notes και Evernote

Η πραγματική αξία της γραφίδας όμως είναι ορατή με τη χρήση της εφαρμογής HTC Notes και τη συνεργαζόμενη διαδικτυακή υπηρεσία της Evernote: Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει να κρατά σημειώσεις παίρνοντας μια οθονιά από μια ιστοσελίδα. Μετά, ανοίγει αυτόματα ένα μπλοκ σημειώσεων, όπου μπορεί να πληκτρολογήσει (στον εικονικό πληκτρολόγιο) μια καθαρογραμμένη σημείωση, ή να γράψει ταχύτερα με το πενάκι, να ενεργοποιήσει, χωρίς να φύγει από την εφαρμογή, την κάμερα για να προσθέσει στις σημειώσεις του ένα στιγμιότυπο από τα τεκταινόμενα, να ηχογραφήσει, να επισυνάψει αρχεία πολλών διαφορετικών φορμά και να συνδέσει την πλούσια αυτή σημείωση σε ένα γεγονός στο ημερολόγιο. Στη συνέχεια, και αφού εγγραφεί στην υπηρεσία της Evernote, μπορεί να την στείλει «στο σύννεφο» για να είναι διαθέσιμη από τον υπολογιστή του (στον οποίο θα πρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή) ή ακόμα να τη μοιραστεί στέλνοντας με e-mail ένα δημόσιο URL (δείτε ένα παράδειγμα). Εάν υπήρχε λογισμικό OCR για την οπτική αναγνώριση (και ελληνικών) χαρακτήρων, η λειτουργικότητα θα ήταν πλήρης.

Εάν χρησιμοποιείτε πολύ τη γραφίδα και η η μύτη φθαρεί ή σπάσει θα πρέπει να την αντικαταστήσετε για να μην γδάρετε την οθόνη (η HTC αναφέρει ότι μπορεί να αντικατασταθεί μόνο η μύτη -το πενάκι πωλείται ως αξεσουάρ περί τα 50 ευρώ).

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το HTC Flyer έρχεται με την έκδοση 2.3.3 του Android, δηλαδή δεν αξιοποιεί το Honeycomb (3.0) που αναπτύχθηκε για tablet. Η HTC μας βεβαίωσε ότι θα διατεθεί και μάλιστα σύντομα η αναβάθμιση. Ως τότε, το Flyer δεν μπορεί να αξιοποιήσει app που έχουν βελτιστοποιηθεί για την έκδοση αυτή, και δεν έχει τις σημαντικές βελτιώσεις στο user interface, τις ενημερώσεις, την ταχύτητα, την υποστήριξη εφαρμογών 3D, το νέο interface στη χρήση της κάμερας, την δυνατότητα βιντεοκλήσεων και άλλες, όπως την πολύ χρήσιμη συντόμευση για την εναλλαγή από την μια εφαρμογή που εκτελείται στην άλλη (αντ’αυτού του τελευταίου, μπορείτε να μεταβείτε στις εφαρμογές που εκτελέσατε «πρόσφατα» κρατώντας παρατεταμένα πατημένο το πλήκτρο Home).

Το Flyer είναι ντυμένο με το HTC Sense 2.1 for Tablet. Αυτό σημαίνει ότι η HTC έχει κάνει κάποιες ορατές επεμβάσεις και έχει προσθέσει δυνατότητες που μεταφέρουν την δική της «αίσθηση» σε όλες τις συσκευές της: έχει επέμβει στα εφέ και τη σχεδίαση του user interface -προσθέτοντας οκτώ αρχικές οθόνες στο Flyer που περιστρέφονται εντυπωσιακά σαν μια υδρόγειο-, αλλά και σε πολλές λειτουργίες. Έτσι, ένα Flyer μπορεί να προτείνει συγχωνεύσεις στοιχείων επαφών για να ελαχιστοποιούνται οι διπλοεγγραφές από το Facebook, το twitter ή τη SIM που αφορούν τα ίδια πρόσωπα.

Η HTC έχει επίσης επέμβει για να μπορεί κανείς να βάλει το Flyer σε εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN), να συγχρονιστεί με διακομιστή Microsoft Exchange για να αξιοποιήσει τις προηγμένες δυνατότητες συνεργασίας του Outlook.

Εκ των ων ουκ άνευ, η προσθήκη λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου POP3 και IMAP (η εφαρμογή για το Gmail συνοδεύει τα Androidειδή).

Σουσάμι άνοιξε το mail, την κάμερα, το ημερολόγιο ή τον browser

Αλλες λειτουργικές επεμβάσεις που έχει κάνει η HTC αφορούν το ξεκλείδωμα της οθόνης ώστε να ενεργοποιείται αυτόματα μια από τέσσερις ομολογουμένως πολύ συνηθισμένες λειτουργίες: ο χρήστης μπορεί να σύρει το εικονίδιο του Mail, του Ημερολογίου, του browser (Webkit 533.1) ή της κάμερας μέσα στο χαρακτηριστικό «δαχτυλίδι» ξεκλειδώματος ώστε να ενεργοποιήσει άμεσα την αντίστοιχη εφαρμογή. Με τον Καιρό ενεργοποιημένο στο υπόβαθρο, η κλειδωμένη οθόνη μπορεί να δείχνει τον καιρό με τις ηλιαχτίδες να τη φωτίζουν, ή με τις στάλες της βροχής να ρέουν στην οθόνη.

Πού είσαι Flyer; Flyer κουδούνισε! Flyer, σβήσε τα πάντα!

H ΗΤC έχει φορτώσει το Flyer με τις δικές της προτάσεις από το κατάστημα εφαρμογών (HTC Recommends) και τη δική της έκδοση για το Facebook (έτσι, για παράδειγμα θα βλέπετε τις Επαφές σας στο Facebook και τα status updates τους στις Επαφές σας στην πρόσθετη καρτέλα Ενημερώσεις). Μια από τις πιο σημαντικές επεμβάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας όμως είναι η υπηρεσία HTCSense.com: εάν έχετε εγγραφεί και ενεργοποιήσει την υπηρεσία σε αμφότερα Flyer και υπολογιστή, μπορείτε να διαδικτυακά να προωθήσετε κλήσεις και μηνύματα σε έναν διαφορετικό αριθμό, να το κάνετε να κουδουνίσει (για να βρείτε που το ακουμπήσατε μέσα στο σπίτι), να το κλειδώσετε ή ακόμα και να διαγράψετε το ενδεχομένως πολύτιμο περιεχόμενό του εάν φοβάστε ότι η συσκευή κλάπηκε (δεν υπάρχει όμως δυνατότητα επανάκτησης των δεδομένων). Μπορείτε επίσης να το εντοπίσετε σε χάρτη, αν προηγουμένως είχατε προνοήσει να εισάγετε την παράμετρο για την καταγραφή της θέσης του.

HTC Locations, PlacesΥπηρεσίες πλοήγησης

Επίσης, χρήσιμη είναι η λειτουργικότητα που προσφέρουν οι χάρτες και η HTC φαίνεται ότι επενδύει στον τομέα αυτό (διατηρεί και συνεργασία της με την TomTom). Έτσι, το Flyer με το νέο HTC Sense υποστηρίζει τους νέους pre-cached maps (οι χάρτες έχουν ήδη φορτωθεί ώστε να εμφανίζονται αμέσως κατά την πλοήγηση ή κατά την εστίαση). Από την εφαρμογή Places, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του πολλά σημεία ενδιαφέροντος ομαδοποιημένα ανά τομέα (εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία, παμπ, θέρετρα, ΑΤΜ, σταθμούς καυσίμων, ενδιαφέροντα παρακείμενα σημεία, με τη δυνατότητα προσθήκης νέων από τον χρήστη με ελεύθερη αναζήτηση, για παράδειγμα, φαρμακεία, πληκτρολογώντας pharmacies).

Χάρτες είναι διαθέσιμοι και για την Ελλάδα και υπάρχουν διαθέσιμες διαφορετικές φωνές για την πλοήγηση και στα ελληνικά, δεν υπάρχει όμως ενημέρωση για την κίνηση στους ελληνικούς δρόμους. Kάποιες χρήσιμες υπηρεσίες χρεώνονται όπως η ενημέρωση για τις κάμερες ασφάλειας (για 30 μέρες αντί 2,39 ευρώ, για ένα χρόνο αντί 5,99 ευρώ). Η πλοήγηση χρεώνεται από την συνεργαζόμενη Route66 αντί 4,99 ευρώ για 30 μέρες ή 19,98 ευρώ για ένα χρόνο ή απεριόριστα αντί 29,98 ευρώ.

Βιβλία Kobo

Το HTC Flyer έρχεται με μια εφαρμογή για την ανάγνωση βιβλίων (Reader) που φέρνει αυτόματα τη σελίδα του βιβλίου στα μέτρα της οθόνης ανάλογα με το βαθμό εστίασης που βολεύει τον χρήστη. Εδώ, το συνοδευτικό πενάκι μπορεί να αξιοποιηθεί για την τήρηση σημειώσεων και έμμεσα για την προσθήκη σελιδοδεικτών (όπου σημειώνετε, εισάγεται ένας κόκκινος σελιδοδείκτης).

Ουσιαστικά όμως, ο Reader είναι η είσοδος στο συνεργαζόμενο «παγκόσμιο βιβλιοπωλείο» Kobo, όπου η HTC υπόσχεται ότι θα δούμε και ελληνικά e-book (προς το παρόν, δεν είδαμε): «Για να αγοράσετε βιβλία, πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό στην υπηρεσία. Για να διαβάσετε βιβλία, θα πρέπει να δημιουργήστε λογαριασμό Adobe ID, που σας επιτρέπει να ανοίγετε βιβλία που προστατεύονται με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.»

Kid Zone: Στο Σπίτι με κλειδωμένο Home

Μια ακόμα λειτουργικότητα που έχει προσθέσει η HTC πάνω στο Flyer είναι το λεγόμενο Kid Zone, που επιτρέπει στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν την ταμπλέτα που για εσάς είναι εργαλείο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βάλετε το παιδί σας να παίζει κάποια παιχνίδια ή να ζωγραφίζει, ή να κάνει ό,τι άλλο προσφέρει η συνεργαζόμενη υπηρεσία Zoodles.com ανά ηλικία χωρίς όμως να μπορεί να κάνει κάτι έξω από αυτήν, καθώς μπορείτε να κλειδώσετε το πλήκτρο Home. Για να βγει από την εφαρμογή το παιδί, πρέπει να ζωγραφίσει με το δάχτυλό του το γράμμα Z (που μάλλον είναι δύσκολο για ένα πολύ μικρό παιδί). Η λειτουργικότητα είναι ευπρόσδεκτη, όμως είναι φανερό ότι περιορίζεται από τη δυνατότητα της συνεργαζόμενης υπηρεσίας να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα (π.χ. τα παιχνίδια να «μιλάνε» ελληνικά). Οι δυνατότητες διευρύνονται εάν ο χρήστης επιλέξει να αναβαθμίσει (και να πληρώσει έως 30 δολάρια για ένα χρόνο).

HTC Watch soon

Το Flyer είναι από τις πρώτες συσκευές της HTC που έρχονται με την υπηρεσία HTC Watch για την αγορά και ενοικίαση ταινιών μέσω Διαδικτύου. Είδαμε τρέιλερ ταινιών, αλλά μείναμε εκεί, αφού η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα «από τον Σεπτέμβριο» και μάλιστα με ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους. Ομοίως, την ίδια περίοδο περιμένουμε να δούμε και υπηρεσία online gaming, που γνωρίζουμε ήδη ότι θα ονομάζεται OnLive.

Το Flyer έρχεται με το QuickOffice για την δημιουργία, το άνοιγμα και την επεξεργασία εγγράφων Word, Excel και PowerPoint. Ας καταλήξουμε όμως, στην καταγραφή των πρώτων μας εντυπώσεων…


Οι Εντυπώσεις μας

Σχεδίαση: Συμφωνούμε ότι οι διαστάσεις -με την οθόνη στις 7» και όχι στις 10»- είναι βολικές, ιδιαίτερα εάν κανείς χρειάζεται συνεχώς μαζί του μια ταμπλέτα. Η συσκευή είναι κομψή (το λευκό και το αλουμίνιο την ομορφαίνουν) και σχετικά ελαφριά (420γρ).

Επιδόσεις: Η οθόνη ανταποκρίθηκε πολύ καλά σε όλες τις λειτουργίες αφής. Μας απογοήτευσε η λήψη βίντεο (υποστηρίζει 720p) με την κάμερα πίσω (η λήψη ήταν τόσο θαμπή που αναρωτηθήκαμε εάν είχε κολλήσει κάτι επάνω στο φακό). Η υποστηριζόμενη ανάλυση (5Mpixel) θα μπορούσε να είναι υψηλότερη, όμως φαίνεται ότι η HTC δεν θεωρεί αυτή τη λειτουργία από τις πλέον σημαντικές ενός τάμπλετ και ίσως, έχει δίκιο. Η πλοήγηση στο Ίντερνετ ήταν απρόσκοπτη και γρήγορη, με εγγενή υποστήριξη Flash.

Λειτουργικότητα: Μας αρέσει το HTC Sense, αλλά θα προτιμούσαμε να ξεκινήσουμε την σχέση μας με τις ταμπλέτες με Honeycomb -η ΗΤC δεν θέλει να θεωρούμε τις ταμπλέτες υπερμεγέθη smartphone, θα έπρεπε όμως να μην μας το θυμίζει καθόλου (με το Gingerbread, απολογούμαστε για την έλλειψή του και λυπόμαστε που δεν έχουμε αρχίσει ακόμα να ψάχνουμε για ωραίες εφαρμογές Honeycomb).

Συνδεσιμότητα: Μας αρέσουν οι κάθε λογής επιλογής σύνδεσης του Flyer: γρήγορες ασύρματες συνδέσεις με υποστήριξη των ταχύτερων προτύπων Bluetooth 3.0, 802.11n, οι δυνατότητες να παίρνει και να δίνει Ίντερνετ από/στο PC και να μοιράζει τη σύνδεση σε άλλες συσκευές με tethering, η υποστήριξη της ασύρματης οικιακής δικτύωσης με το DLNA, καθώς και η καλωδιακή με το MHL για σύνδεση σε HDTV μέσω HDMI με ταυτόχρονη φόρτιση και χειρισμό από το τηλεχειριστήριο.

Συσκευασία: Σε εμάς, το Flyer για δοκιμές ήρθε σε ένα άσπρο κουτί που περιείχε ουσιαστικά μόνο το φορτιστή (που χωρίζεται και σε καλώδιο microUSB-USB). Θα προτιμούσαμε να περιλαμβάνονται στη συσκευασία το καλώδιο MHL σε HDMI (κοστίζει περί τα 32 ευρώ) και μια θήκη με υποδοχή για τη φύλαξη της γραφίδας (τουλάχιστον 20 ευρώ). Η γραφίδα μας φάνηκε ακριβή ως μεμονωμένο αξεσουάρ (52 ευρώ), δεδομένου ότι θεωρούμε πολύ πιθανό να τη χάσουμε.

Υπηρεσίες: Είναι γεγονός ότι όλες οι υπηρεσίες πρέπει να τα υποστηρίζονται επαρκώς σε όλες τις χώρες όπου διατίθεται μια συσκευή. Προς το παρόν όμως, θα πρέπει να αρκεστούμε στις διαβεβαιώσεις της HTC ότι η υπηρεσία ενοικίασης ταινιών/τηλεοπτικών σειρών, αγοράς βιβλίων, online gaming και άλλες θα αφορούν και χρήστες από την Ελλάδα. Ως τότε, δεν είναι τίποτα άλλο από ωραίες προθήκες. Δεν μπορούσαμε να βρούμε ελληνικούς τίτλους βιβλίων, να ενοικιάσουμε ή να αγοράσουμε ταινίες.

Γραφίδα και Σημειώσεις: Η δυνατότητα τήρησης πλούσιων σημειώσεων είναι ευπρόσδεκτη (γνωστή από το OneNote στα WP7) για πολλά επαγγέλματα. Παραπέμπει όμως μόνο στην υπηρεσία της Evernote (και στην προηγμένη συνδρομητική έκδοση). Θα προτιμούσαμε να μπορούσαμε να επιλέξουμε να συνδέσουμε τη διαχείριση/συγχρονισμό των σημειώσεών μας με όποια υπηρεσία στο σύννεφο προτιμάμε (ελεύθερη επιλογή, με κάποια προτεινόμενη από τον κατασκευαστή).

Τιμή: Στο επίσημο κατάστημα Flyer, η έκδοση Wi-Fi με 16GB κοστίζει περίπου 500 ευρώ και η έκδοση με 32GB, WiFi+3G περίπου 650 περίπου ευρώ (χωρίς μεταφορικά από την EXPANSYS). Στο multirama.gr βρήκαμε HTC Flyer Wi-Fi με 32GB αντί 569 ευρώ.

Η σύγκριση με τα μεγαλύτερα τάμπλετ 10 ιντσών είναι αναπόφευκτη, αφού η HTC τοποθετεί το Flyer στο ίδιο επίπεδο τιμών. Λογικά, θα περίμενε κανείς ένα τάμπλετ 7 ιντσών να είναι φθηνότερο από ένα 10άρι: Εδώ, μοιάζει να χρεώνεται η φορητότητα.

Συνολικά: Το Flyer είναι ιδανικό για να γνωρίσει κανείς τη νέα αυτή κατηγορία συσκευών και έχει τη δύναμη να συντηρήσει τον ενθουσιασμό ενός νέου χρήστη. Φαίνεται όμως ότι η ποιότητα κατασκευής πληρώνεται αδρά, αφού το Flyer θεωρείται σχετικά ακριβό για πολλούς.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024