Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
1η Ιουλίου κυκλοφορεί τo πρώτο tablet της Hewlett Packard με WebOS

1η Ιουλίου κυκλοφορεί τo πρώτο tablet της Hewlett Packard με WebOS

Από τις 19 Ιουνίου η Hewlett Packard δέχεται σε ΗΠΑ και Ευρώπη παραγγελίες για το πρώτο της tablet με WebOS που θα διατεθεί την 1η Ιουλίου 2011, στις ίδιες τιμές με το Apple iPad. H Ελλάδα δεν αναφέρεται στις χώρες για τις οποίες θα ανακοινωθεί στη συνέχεια η ημερομηνία κυκλοφορίας και η τιμή του.

Από τις 19 Ιουνίου η Hewlett Packard δέχεται σε ΗΠΑ και Ευρώπη παραγγελίες για το πρώτο της tablet με WebOS που θα διατεθεί την 1η Ιουλίου 2011, στις ίδιες τιμές με το Apple iPad. H Ελλάδα δεν αναφέρεται στις χώρες για τις οποίες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας και η τιμή του.

Το TouchPad είναι το πρώτο tablet της Hewlett Packard με το λειτουργικό που ανέπτυξε για ταμπλέτες η Palm, μια εταιρεία που έκανε το όνομά της συνώνυμο με τους υπολογιστές χειρός πολύ πριν την ευρεία κυκλοφορία smartphone ή tablet. Η Palm πέρασε στην HP το 2010 μετά την εξαγορά ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το μαύρo TouchPad έχει οθόνη αφής 9,7 ιντσών (XVGA 1024×728) και διαστάσεις 19x24x1,37 εκατοστά και βάρος 740 γραμμάρια. Φέρει μπαταρία 6300mAh και αρχικά θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις με 16GB ή 32GB μνήμη μόνο με Wi-Fi (αργότερα το καλοκαίρι αναμένεται η κυκλοφορία μοντέλου 3G στις ΗΠΑ σε συνεργασία με την AT&T). Βασίζεται σε διπλοπύρηνο επεξεργαστή 1.2GHz Qualcomm Snapdragon, αν και η Hewlett Packard επισημαίνει ότι η ειδοποιός διαφορά του δικού της τάμπλετ είναι το λειτουργικό της «και αυτή είναι μόνο η αρχή, από όσα μπορεί να κάνει μια εταιρεία σαν την HP μπορεί να κάνει με το WebOS», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου.

Το μοντέλο των 16GΒ θα πωλείται στα 499 δολάρια και εκείνο με 32GB στα 599 δολάρια. Μετά την κυκλοφορία του στις ΗΠΑ την 1η Ιουλίου, το TouchPad θα κυκλοφορήσει σε Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Γαλλία και Γερμανία λίγες ημέρες αργότερα και στον Καναδά στα μέσα Ιουλίου. Μέσα στο 2011 θα κυκλοφορήσει επίσης σε Ιταλία και Ισπανία, Αυστραλία, Χονγκ Κονγκ, Νέα Ζηλανδία και Σιγκαπούρη.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του TouchPad

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, τo TouchPad συνεργάζεται με άλλες συσκευές της HP που φέρουν το WebOS, όπως τα νέα smartphone της HP, Pre 3 και Veer, ώστε να μοιράζονται απρόσκοπτα περιεχόμενο. Με την λειτουργία HP Synergy, μεταφέρονται επαφές, ημερολόγιο και e-mail στο TouchPad από το smartphone με μια απλή σύνδεση σε υπηρεσίες όπως το Facebook, Google, Microsoft Exchange, LinkedIn και Yahoo.

Το περιβάλλον εργασίας του TouchPad παρουσιάζεται ως μια αναπαράσταση του χώρου εργασίας («Office on the Go», το χαρακτηρίζει η εταιρεία) και υποστηρίζει την εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών (multitasking). Στο WebOS όλες οι εργασίες του χρήστη εμφανίζονται υπό μορφή καρτών, όχι ως εικονίδια εφαρμογών ή πολλαπλών αρχικών οθονών, όπως σε ανταγωνιστικά λειτουργικά συστήματα.
Σύμφωνα με την HP, το γεγονός επιτρέπει στον χρήστη να διεκπεραιώνει εύκολα όλα όσα κάνει παράλληλα. Μάλιστα κάθε φορά που ξεκινά μια νέα λειτουργία, το λειτουργικό αναλαμβάνει να της ομαδοποιήσει στην ίδια «κάρτα δραστηριοτήτων», έτσι ώστε, για παράδειγμα, να συνυπάρχουν στην ίδια κάρτα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μια σχετική ιστοσελίδα.

Το TouchPad διαθέτει επίσης εμπρόσθια κάμερα 1,3Mpixel για τη διεξαγωγή βιντεοκλήσεων και υποστηρίζει την ασύρματη δικτύωση μέσω διαθέσιμων Wi-Fi hotspot καθώς και Bluetooth (2.1+EDR με A2DP stereo). Η HP συνεργάζεται με το Amazon.com, από το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι θα διαθέσει μια Kindle app για το WebOS ώστε να επιτρέψει την πρόσβαση σε 810 χιλιάδες τίτλους στο Kindle Store. Η HP έχει επίσης εγκαινιάσει το λεγόμενο HP Movie Store από το οποίο διαθέτει για κατέβασμα ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Η ταμπλέτα έρχεται με μια εφαρμογή για μουσική, που αναλαμβάνει τη μεταφορά και την αναπαραγωγή μουσικής με «εξαιρετικά ποιότητα ήχου« από την Beast Audio.

Just Type

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι ο χρήστης μπορεί να γράψει e-mail, να γράψει ένα μήνυμα, να ενημερώσει το status του, να αναζητήσει διαδικτυακούς προορισμούς χωρίς καν να ανοίξει την αντίστοιχη εφαρμογή, απλά ξεκινώντας την πληκτρολόγηση (Just Type). Ουσιαστικά, το λειτουργικό αναλαμβάνει να παρουσιάσει λίστα προγραμμάτων που μπορούν να δεχτούν το σχετικό input (Facebook status update, IM κ.λπ.).

Το λειτουργικό αναλαμβάνει να ομαδοποιήσει μηνύματα κειμένου, φωτογραφίες και IM από το ίδιο πρόσωπο σε μια ενιαία προβολή με δυνατότητα απόκρισης μέσω SMS, Google Talk, AIM και Yahoo! Messenger. Σε ό,τι αφορά στην προβολή και επεξεργασία εγγράφων, η HP συνεργάζεται με την QuickOffice ώστε να συμπεριλάβει στην ταμπλέτα της την σουίτα εφαρμογών γραφείου QuickOffice Connect Mobile Suite, σουίτα που υποστηρίζει την προβολή και επεξεργασία αρχείων MS Word και Excel. Επίσης, υποστηρίζει την δημιουργία εικονικών ιδιωτικών δικτύων VPN με εταιρικά δίκτυα. Η ταμπλέτα είναι συμβατή με εκτυπωτές HP για την ασύρματη εκτύπωση εγγράφων, φωτογραφιών και e-mail σε συμβατούς ασύρματους και δικτυακούς εκτυπωτές της εταιρείας.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024