Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Experience Santorini σε iPhone και iPad

Experience Santorini σε iPhone και iPad

Δύο χρηστικές εφαρμογές στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα για iPhone και iPad ανέπτυξε η ομάδα του experience greece project, της σειράς πολυγλωσσικών ψηφιακών ταξιδιωτικών οδηγών για τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας. Η έκδοση για iPad πωλείται στο Apple App Store στα 5,49 ευρώ (στα αγγλικά) και αυτή για iPhone αντί 3,99 ευρώ.

Δύο χρηστικές εφαρμογές iPhone και iPad για τα ταξίδια στην Σαντορίνη ανέπτυξε η ομάδα του experience greece project, της σειράς πολυγλωσσικών ψηφιακών ταξιδιωτικών οδηγών για τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας. Η έκδοση για iPad (HD) πωλείται στο Apple AppStore στα 5,49 ευρώ (στα αγγλικά) και αυτή για iPhone (διαθέσιμη στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα) αντί 3,99 ευρώ.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του έργου, τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντρενογιάννη και Βάλυ Βαϊμάκη, οι εφαρμογές Experience Santorini (για iPhone -EN και GR- και HD γα iPad) περιλαμβάνουν 500 επιλεγμένες προτάσεις για διαμονή, φαγητό, διασκέδαση και αγορές στο νησί της Σαντορίνης. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να βρει σημεία ενδιαφέροντος κοντά στη θέση όπου βρίσκεται (αξιοθέατα, παραλίες, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, καταστήματα κ.ά.).

Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν επίσης:

  • Κείμενα (50.000 λέξεις) και χρηστικές πληροφορίες για την ιστορία του νησιού, την αρχιτεκτονική και αξιοθέατα, την «άγνωστη Σαντορίνη» (τον Σκάρο, τον αμπελώνα και τα οινοποιεία, τις κάναβες, κ.α.), όλες τις παραλίες, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία, τις δραστηριότητες (περπάτημα, ο γύρος του νησιού με σκάφος, καταδύσεις).
  • Info: χρήσιμα τηλέφωνα και δικτυακοί τόποι για αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και σκαφών, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, δήμος, λιμάνια κ.ά.
  • Φωτογραφικό υλικό (250 φωτογραφίες) και βίντεο από τη Σαντορίνη
  • Λειτουργία offline
  • Δυνατότητα αναζήτησης
  • Αγαπημένα


Όπως αναφέρεται στην περιγραφή της εφαρμογής για iPhone, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

  • Τι πρέπει να δείτε οπωσδήποτε. Το ηφαίστειο, η Καλντέρα και ο μύθος της χαμένης Ατλαντίδας. Περπάτημα στη Νέα Καμένη με τον κρατήρα του ηφαιστείου. Αναλυτικές πληροφορίες και περιήγηση σε όλα τα χωριά της Σαντορίνης: από τα Φηρά, το Ημεροβίγλι και την Οία, μέχρι τον Πύργο, το Μεγαλοχώρι, τον Καρτεράδο, την Έξω και Μέσα Γωνιά κ.α. Παρουσίαση των σημαντικότερων μουσείων με φωτογραφίες, video και κείμενα. Εκτεταμένη αναφορά στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού –το Ακρωτήρι και την αρχαία Θήρα. Θηρασιά: o «καθρέφτης» της Σαντορίνης. Όλες οι πληροφορίες για το μικρό νησί με τη δική του καλντέρα και τους γραφικούς οικισμούς στους οποίους δεν έχει φτάσει ακόμη η τουριστική ανάπτυξη.
  • Αποκαλυπτικές πληροφορίες και προτάσεις για τους «ψαγμένους» περιηγητές. Τα παλιά ορυχεία στα Φηρά και στην Οία. Ο αρχαίος αμπελώνας και τα επισκέψιμα οινοποιεία της Σαντορίνης με τηλέφωνα και web sites. Ο βράχος του Σκάρου στο Ημεροβίγλι όπου ήταν κτισμένη η μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού. Η ανακάλυψη της θαμμένης Κόρης στην αρχαία Θήρα και άλλα πολλά.
  • Όλες οι παραλίες του νησιού αλφαβητικά και με τοποθέτηση πάνω στον χάρτη. Περιγραφή του πώς θα πάτε, πληροφορίες για να διαλέξετε ποια παραλία σας ταιριάζει (οικογενειακές, για παρέες, απομονωμένες, για γυμνιστές κ.α.). Οι παρεχόμενες υπηρεσίες (ομπρέλες-ξαπλώστρες, καφέ, κοκτέιλ, σνακ, φαγητό) και τα beach bar. Σπορ που μπορείτε να κάνετε εκεί (beach volley, ski, scuba diving).
  • Αναλυτικές οδηγίες για περπάτημα στα ομορφότερα μονοπάτια της Σαντορίνης: από τα Φηρά στην Οία στο χείλος της Καλντέρας, από την αρχαία Θήρα στην Περίσσα, από τον Προφήτη Ηλία στην αρχαία Θήρα. Θαυμάστε τον μοναδικό βυθό της Σαντορίνης. Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τις εταιρείες που οργανώνουν scuba diving. Ο γύρος της Καλντέρας με σκάφος -από την Παλιά και τη Νέα Καμένη μέχρι τη Θηρασιά. Πληροφορίες για τους όρμους όπου μπορείτε να κάνετε βουτιές και να είστε μόνοι σας!
  • Οι ιδιαίτερες γεύσεις της Σαντορίνης είναι τόσες πολλές που θα εκπλαγείτε: Το ξερικό ντοματάκι, η φάβα, η κάπαρη είναι μερικές από αυτές. Η γαστρονομία στο νησί στο πέρασμα των αιώνων. Παραδοσιακές συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε, ή να φτιάξετε. Προϊόντα που αξίζει να πάρετε μαζί σας όταν φύγετε από το νησί και στοιχεία για τους παραγωγούς τους.
  • Μερικά από τα κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου βρίσκονται στη Σαντορίνη. Αξιολογήσαμε τις πολυτελείς και boutique μονάδες του νησιού, αλλά και όλες τις υπόλοιπες -μεσαίας κατηγορίας, οικογενειακές, οικονομικές. Οι επιλογές μας παρουσιάζονται με κείμενα, ενεργά τηλέφωνα και web sites: Απομένει σε σας να βρείτε τη σουίτα, το δωμάτιο, ή τη βίλα που σας ταιριάζει, αφού μάθετε σχετικά με το κάθε κατάλυμα, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τη θέα που προσφέρει και την κατηγορία στην οποία υπάγεται. Η κατάταξη των ξενοδοχείων γίνεται είτε αλφαβητικά με βάση τους οικισμούς, είτε ανάλογα με την κατηγορία. Διαδοχικά updates εξασφαλίζουν την αξιοπιστία και τη μοναδικότητα της εφαρμογής μας.
  • Οι καλύτερες προτάσεις για φαγητό σε όλο το νησί και σε όλες τις κατηγορίες: γκουρμέ, εστιατόρια, ταβέρνες/ψαροταβέρνες, μεζεδοπωλεία, με πιάτα από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα και κάβες που περιλαμβάνουν τα κρασιά του Σαντορινιού αμπελώνα, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο. Παρουσιάζονται αναλυτικά μαζί με το μενού τους, όπου είναι διαθέσιμο, με ενεργά τηλέφωνα και e-mail για κρατήσεις. Διαδοχικά updates – ακόμα και εντός της τουριστικής περιόδου- εξασφαλίζουν την αξιοπιστία και την μοναδικότητα της εφαρμογής μας.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024