Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Microsoft Apps σε Nokia με Symbian

Microsoft Apps σε Nokia με Symbian

Πριν το τέλος του έτους αναμένεται να διατεθούν υπό μορφή αναβάθμισης λογισμικού οι επαγγελματικές Microsoft Apps για τα smartphone της Nokia που βασίζονται στην πλατφόρμα Symbian Belle, ανακοίνωσε πρόσφατα η Nokia. Το πρώτο εξάμηνο του 2012 θα ακολουθήσουν και εφαρμογές MS Office, οι οποίες για πρώτη φορά αναπτύσσονται από την Microsoft για πλατφόρμα άλλη από τη δική της. Η Nokia τονίζει με έμφαση ότι το λειτουργικό της θα συνεχίζει να υποστηρίζεται τουλάχιστον μέχρι το 2016.

Πριν το τέλος του έτους αναμένεται να διατεθούν υπό μορφή αναβάθμισης λογισμικού οι επαγγελματικές Microsoft Apps για τα smartphone της Nokia που βασίζονται στην πλατφόρμα Symbian Belle, ανακοίνωσε πρόσφατα η Nokia. Το πρώτο εξάμηνο του 2012 θα ακολουθήσουν και εφαρμογές MS Office, οι οποίες για πρώτη φορά αναπτύσσονται από την Microsoft για πλατφόρμα άλλη από τη δική της. Η Nokia τονίζει με έμφαση ότι το λειτουργικό της θα συνεχίζει να υποστηρίζεται τουλάχιστον μέχρι το 2016, παρά την ιστορική συμφωνία του Φινλανδού κολοσσού για την διάθεση κινητών Nokia με το λειτουργικό της Microsoft για smartphone, Windows Phone.

Η ενημέρωση του λογισμικού περιλαμβάνει την προσθήκη νέων εφαρμογών: το OneNote για την τήρηση σημειώσεων με πολλαπλά μέσα (ηχογράφηση, φωτογραφίες), το PowerPoint Broadcaster (για την προβολή παρουσιάσεων στο κινητό στις οποίες παραπέμπονται οι αποδέκτες e-mail), το Microsoft Document Connection (που προβάλλει μια λίστα των αρχείων MS Office που βρίσκονται στο κινητό είτε υπό μορφή επισυναπτόμενων αρχείων, είτε αποθηκευμένα τοπικά ή, σε απομακρυσμένους διακομιστές SharePoint -τα αρχεία ανοίγουν με το QuickOffice, αλλά αργότερα αυτό θα αντικατασταθεί με το MS Office που αναπτύσσει για την πλατφόρμα της Nokia η Microsoft) και το Microsoft Lync 2010 Mobile, την εφαρμογή που επιτρέπει την άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων (ο ριζικά βελτιωμένος Microsoft Office Communicator).

Σύμφωνα με την Nokia, ο εμπλουτισμός των εφαρμογών της Microsoft θα συνεχιστεί με τον συγχρονισμό των σημειώσεων στο OneNote με το SharePoint (στην επικείμενη αναβάθμιση, θα γίνεται συγχρονισμός με το cloud της Microsoft, Skydrive).

Η εγκατάσταση των Microsoft Apps θα γίνεται μέσω αναβάθμισης του λογισμικού του κινητού, είτε ασύρματα, είτε μέσω PC και αφορά τις εξής συσκευές: Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia 700, Nokia 701, Nokia 600 και Nokia Oro.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024