Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Smartphone με €99 από τη Wind και Mobile Internet από καρτοκινητό μισοτιμής

Smartphone με €99 από τη Wind και Mobile Internet από καρτοκινητό μισοτιμής

H Wind Hellas λανσάρει στην ελληνική αγορά ένα εξαιρετικά φτηνό smartphone με Android 2.2 στα 99 ευρώ. Ταυτόχρονα, δίνει την επιλογή της ελεγχόμενης αξιοποίησης των «smartphone για όλους» ως καρτοκινητά Wind για την πρόσβαση στο Ίντερνετ  με κόστος που μπορεί να πέσει στα 5 λεπτά ανά ΜΒ για κίνηση έως 100ΜΒ.

H Wind Hellas λανσάρει στην ελληνική αγορά ένα εξαιρετικά φτηνό smartphone με Android 2.2 στα 99 ευρώ. Ταυτόχρονα, δίνει την επιλογή της ελεγχόμενης αξιοποίησης όλων των «smartphone για όλους» ως καρτοκινητά Wind για την πρόσβαση στο Ίντερνετ με κόστος που μπορεί να πέσει στα 5 λεπτά ανά ΜΒ για κίνηση έως 100ΜΒ.

Οι πωλήσεις των smartphone στην ελληνική αγορά παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση το πρώτο επτάμηνο του 2011. Όπως τεκμηριώνεται από έρευνα της GfΚ, τα «έξυπνα» τηλέφωνα υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας παράλληλα την σαρωτική επέλαση των Ανδροειδών, τα οποία δωδεκαπλασίασαν την αριθμητική τους δύναμη.

Μπορεί να προτιμάμε «έξυπνα» κινητά, όχι όμως απαραίτητα πολυτελή: Το 60% προτιμάει smartphone που κοστίζουν λιγότερο από 200 ευρώ. Ενδιαφέρον δε, έχει και ένα άλλο συμπέρασμα της ανάλυσης των μετρήσεων: Η συντριπτική πλειονότητα των smartphone που πωλούνται είναι είτε σχετικά πολύ φτηνά (κάτω από 200 ευρώ), είτε πολύ ακριβά (πάνω από 500 ευρώ).

Κάνοντας λοιπόν ένα ακόμα βήμα προς τα κάτω στις τιμές, η Wind επενδύει στα smartphone «γνωριμίας», λανσάροντας την πρώτη της συσκευή κάτω από τα 100 ευρώ. Με την ευκαιρία της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η εταιρεία προτείνει μια συσκευή με Android 2.2 που ναι μεν πλησιάζει, δεν αγγίζει όμως το ψυχολογικό όριο των 100 ευρώ.

  • Το ZTE Carl πωλείται αποκλειστικά στα καταστήματα Wind αντί 99 ευρώ και επιδοτείται πλήρως στο πρόγραμμα Wind to All 40 (πάγιο 40 ευρώ). Καλύπτεται από εγγύηση 24 μηνών για δωρεάν επισκευή ή αντικατάσταση.

Όπως φαίνεται, η Wind εκτιμά ότι η αγορά smartphone κάτω των 100 ευρώ θα διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο (από το ούτως ή άλλως αυξανόμενο κομμάτι της αγοράς που αφορά σε συσκευές κάτω των 200 ευρώ) και ρίχνει την δική της πρόταση στο τραπέζι.

Smartphone χωρίς σοκ από το λογαριασμό

Το γεγονός ότι ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας επιλέγει να προωθήσει την πλέον οικονομική πρόταση smartphone δεν σημαίνει ότι το κάνει για να κερδίσει μόνο από την πώλησή τους. Προφανής σκοπός της επιχείρησης είναι να κερδίσει και από την αύξηση της κίνησης δεδομένων μέσω του δικτύου της.

Από την άλλη, μια τέτοια κίνηση δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηριστεί ριψοκίνδυνη, εάν ο operator δεν φροντίσει να μην υποστεί ο νέος συνδρομητής σοκ από το λογαριασμό που, ναι μεν αυτονόητα περιμένει ότι θα φουσκώσει και δικαίως από τη χρήση Ίντερνετ, όχι όμως υπέρμετρα. Έτσι, το λανσάρισμα του ZTE Carl στα 99 ευρώ έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση για την «εγγύηση λογαριασμού» Wind και μαζί με πακέτα χρήσης Internet με προκαθορισμένη χρέωση όχι μόνο για συνδρομητές αλλά και για χρήστες καρτοκινητού.

Όπως είδαμε εξετάζοντας τα προγράμματα συμβολαίου της Wind, σε όλα προβλέπεται στο πάγιο η χρήση του Διαδικτύου εν κινήσει, ακόμα κι αν στα πλέον οικονομικά περιορίζεται στα 100ΜΒ (μάλλον αναγνωρίζοντας ότι δεν το χρειάζονται όλοι). Μετά το πέρας της προπληρωμένης αυτής χρήσης, η χρέωση είναι 10 λεπτά ανά ΜΒ χωρίς ουσιαστικό περιορισμό, όπου ελλοχεύει και ο κίνδυνος που προαναφέραμε, του σοκ.

Τι σημαίνει «εγγύηση λογαριασμού»

Η εγγύηση λογαριασμού, την οποία σας προτείνουμε να ζητήσετε άμεσα, σας επιτρέπει να ορίσετε εσείς το ανώτατο ύψος του μηνιαίου λογαριασμού σας (το ανώτατο ύψος θα ξεπερνάει το πάγιο του συμβολαίου σας, δεν μπορείτε να ζητήσετε χαμηλότερη χρέωση από το πάγιό σας για το λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας έστω και για έναν μήνα).

Εάν το πλησιάσετε επικίνδυνα και συγκεκριμένα, 5 ευρώ νωρίτερα, θα ειδοποιηθείτε. Αφού ειδοποιηθείτε, έχετε την επιλογή να προπληρώσετε για επιπλέον χρήση Ίντερνετ (και για άλλες υπηρεσίες, εδώ όμως περιοριζόμαστε στο θέμα της κίνησης data) υπό μορφή πακέτου ΜΒ.

Όπως έχουμε αναλύσει και στο παρελθόν, κάτι τέτοιο σημαίνει οικονομία εάν σκοπεύετε να καταναλώσετε αν όχι όλο, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος από το πακέτο επιπλέον ΜΒ. Διαφορετικά, ναι μεν θεωρητικά εξασφαλίσατε χαμηλότερη χρέωση ανά ΜΒ, αλλά αν δεν τα ξοδέψετε τότε πληρώσατε άσκοπα.

Πόσο χρεώνεται το ΜΒ σε κάθε πακέτο χρήσης Mobile Internet με συμβόλαιο

Οι επιλογές που δίνει η Wind στους συνδρομητές συμβολαίου είναι να αγοράσουν ένα πακέτο Mobile Internet με χρέωση 5, 10, 15 ή 20 ευρώ το μήνα για να ξοδεύουν 100ΜΒ, 350ΜΒ, 750ΜΒ ή 1,5GB αντίστοιχα, με χρέωση ανά ΜΒ που βαίνει μειούμενη από το ένα πακέτο στο άλλο. Προφανώς, το επιπλέον πακέτο σας συμφέρει σε σχέση με την ανεξέλεγκτη πρόκληση κίνησης με χρέωση 10 λεπτά ανά ΜΒ.

  • Στα πακέτα επιπλέον Mobile Internet, το κόστος ανά ΜΒ μειώνεται στα 5 λεπτά ανά ΜΒ στο μικρότερο πακέτο, στα 2,86 λεπτά ανά ΜΒ στο επόμενο, στα 2 λεπτά ανά ΜΒ στο τρίτο και φτάνει έως και τα 1,33 λεπτά ανά ΜΒ στο μεγαλύτερο πακέτο του 1,5GB.
  • Εκτός από τα προγράμματα χρήσης Ίντερνετ με συμβόλαιο, υπάρχουν και οι λεγόμενες υπηρεσίες επέκτασης ομιλίας, SMS και Mobile Internet χωρίς συμβόλαιο, που παρέχονται μετά από δωρεάν κλήση στο 1270. Σε ότι αφορά το Ίντερνετ, ο συνδρομητής μπορεί να ζητήσει 50ΜΒ επιπλέον για χρήση σε 30 μέρες με χρέωση 3 ευρώ (6 λεπτά ανά ΜΒ), ή 100ΜΒ για χρήση σε 30 μέρες με χρέωση 5 ευρώ (5 λεπτά το ΜΒ).

Mobile Internet από καρτοκινητό Wind με 1, 3 ή 5 ευρώ

Τα παραπάνω αφορούν σε συνδρομητές συμβολαίου Wind. H Wind κάνει τώρα μια πρόταση και στους χρήστες καρτοκινητού του δικτύου της:

  • Με SMS στο 1210 οι χρήστες καρτοκινητών Wind F2G και Wind Card To All μπορούν να ζητήσουν 10ΜΒ χρεώνοντας την κάρτα τους 1 ευρώ, ή 60ΜΒ αφαιρώντας 3 ευρώ ή 100ΜΒ μειώνοντας το υπόλοιπο της κάρτας τους κατά 5 ευρώ.

Η πρώτη επιλογή (10ΜΒ) χρεώνει στην υψηλότερη στο δίκτυο τιμή του το ΜΒ, δηλαδή στα 10 λεπτά, ενώ στις άλλες δύο επιλογές όγκου, στις μεγαλύτερες, η τιμή ανά ΜΒ πέφτει στα 5 λεπτά ανά ΜΒ. Η τιμή αυτή είναι μικρότερη κατά το ήμισυ από τη χρέωση ανά ΜΒ (μετά την κατανάλωση των προβλεπόμενων ΜΒ στο πάγιο) ενός συνδρομητή συμβολαίου της Wind.

  • Τέλος, να αναφέρουμε ότι η Wind διαθέτει πρόγραμμα χρήσης του Ίντερνετ για μια μέρα, το Wind Mobile Internet Daily, που προβλέπει κίνηση 10ΜΒ με χρέωση 1 ευρώ (10 λεπτά το ΜΒ).

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι εάν θέλετε να γνωριστείτε με τα smartphone και δη, να αξιοποιήσετε το Ίντερνετ από το κινητό τότε θα πρέπει να προϋπολογίσετε πόσο βαριά χρήση κάνετε.

Εάν είστε συνδρομητής συμβολαίου της Wind, αξιοποιήστε τα επιπλέον πακέτα στα οποία η χρέωση μπορεί να φτάσει στο χαμηλότερο σημείο της σε αυτό το δίκτυο (1,33 λεπτά του ευρώ ανά ΜΒ για 1,5GB το μήνα).

Εάν δεν θέλετε να πέσετε «με τα μούτρα» στο Ίντερνετ από το κινητό, προτιμήστε καρτοκινητό και πακέτο με προκαθορισμένη χρέωση (αλλιώς αξιοποιήστε το Carl σε περιοχές όπου υπάρχει ανοικτό Wi-Fi).

Το ημερήσιο πρόγραμμα καλώς υπάρχει, σας συμφέρει όμως μόνο εάν δεν μπαίνετε στο Ίντερνετ παρά μόνο εκτάκτως. Ομοίως και τα φτηνά smartphone, από τα ονομαστικά χαρακτηριστικά των οποίων θα εξαρτηθεί η εμπειρία σας, όχι όμως μόνο από αυτά, αλλά και από πολλούς ακόμα παράγοντες που δεν έχουμε, και δεν μπορούμε, να σταθμίσουμε.

Θεωρήστε τα σχόλιά σας ευπρόδεκτα.

Ανθή Παναγιωτάκη

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Μαρτίνες έστειλε την Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Conference (2-1 κ.δ, παρ, 3-4 πεν.)

Η Άστον Βίλα προκρίθηκε στους «4» του Εuropa Conference League, με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να είναι ο ήρωας για την ομάδα του Ουνάι Έμερι, αφού απέκρουσε δύο πέναλτι στην «ρώσικη ρουλέτα»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024