Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται το φθηνότερο smartphone της HTC

Έρχεται το φθηνότερο smartphone της HTC

Στο τρέχον τρίμηνο του 2011 τοποθετείται η κυκλοφορία του πλέον οικονομικού smartphone της HTC, αν και η Ελλάδα μάλλον δεν περιλαμβάνεται στις κυριότερες αγορές της Ευρώπης. Το HTC Explorer θα έχει οθόνη 3,2 ιντσών με ανάλυση Half VGA (480x320) και κάμερα 3Mpixel. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του, η τιμή, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, μπορούμε όμως να υποθέσουμε.

Στο τρέχον τρίμηνο του 2011 τοποθετείται η κυκλοφορία του πλέον οικονομικού smartphone της HTC, αν και η Ελλάδα μάλλον δεν περιλαμβάνεται στις κυριότερες αγορές της Ευρώπης στις οποίες αφορά η ανακοίνωση. Το HTC Explorer θα έχει οθόνη 3,2 ιντσών με ανάλυση Half VGA (480×320) και κάμερα 3Mpixel. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του, η τιμή, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, μπορούμε όμως να υποθέσουμε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα smartphone με Android 2.3 με την τελευταία έκδοση του HTC Sense, επεξεργαστή χρονισμένο στα 600MHz και μνήμη RAM 512ΜΒ. Έμφαση δίνεται στο σχεδιασμό του και θα διατίθεται σε μαύρο, μεταλλικό μαύρο και μεταλλικό μπλε. Επιπλέον θα κυκλοφορήσουν ανταλλακτικά καλύμματα σε διάφορα χρώματα, μεταξύ των οποίων μεταλλικό θαλασσί, μεταλλικό πορτοκαλί, μεταλλικό λευκό και μεταλλικό μωβ.

  • Ενδιαφέρον έχει η εφαρμογή που θα συνοδεύει το πλέον οικονομικό smartphone της HTC, χρήσιμη ιδιαίτερα στους νέους χρήστες έξυπνων κινητών τηλεφώνων που δεν θα πρέπει να υποστούν το λεγόμενο «σοκ του λογαριασμού»: Περιλαμβάνει ένα νέο εργαλείο παρακολούθησης της χρήσης που καταγράφει τη διάρκεια των κλήσεων, τον αριθμό των γραπτών μηνυμάτων και τον όγκο των δεδομένων, ώστε να μπορεί κανείς να ελέγχει τι ξοδεύει.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το HTC Explorer θα είναι έτοιμο για διάθεση στις κυριότερες αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας από το τέταρτο τρίμηνο του 2011 (ακούγεται ήδη ότι θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο Λονδίνο).

Σε ότι αφορά στην τιμή, αφού προβάλλεται ως το πιο οικονομικό HTC δεν μπορούμε παρά να υποθέσουμε ότι θα κοστίζει λιγότερο από 249 ευρώ, τιμή στην οποία διατίθεται σήμερα στην ελληνική αγορά το HTC Wildfire S, το μικρότερο κινητό της HTC (το οποίο εκτός των άλλων έχει κάμερα 5Mpixel).

Κατά τα λοιπά, η HTC αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ότι:

  • Με το widget ‘People’ μπορείς να βλέπεις όλες τις ενημερώσεις συναδέλφων, φίλων και συγγενών στα κοινωνικά δίκτυα, σε μία, ενιαία προβολή. Με ένα και μόνο άγγιγμα, μπορείς ακόμα να στέλνεις με μήνυμα φωτογραφίες, βιντεοκλίπ ή το γεωγραφικό σου στίγμα.
  • Με το HTC Explorer το σερφάρισμα στο ίντερνετ από το κινητό δεν υστερεί σε τίποτα, καθώς υποστηρίζει την τεχνολογία Adobe® Flash®, ενώ είναι το πρώτο στην κατηγορία του που διαθέτει οθόνη HVGA, επιτρέποντας έτσι στον χρήστη να τρέξει όλες σχεδόν τις εφαρμογές που διατίθενται στο Android Market. Η έξυπνη πρόβλεψη διευθύνσεων URL δίνει πρόσβαση στους 100 πιο δημοφιλείς ιστοτόπους, ενώ η αυτόματη διόρθωση των διευθύνσεων URL κάνει το σερφάρισμα στο ίντερνετ πιο εύκολο. Μπορείς επίσης να κάνεις κράτηση σε εστιατόρια και να καλέσεις γραμμές εξυπηρέτησης πελατών, πατώντας απλώς τον αριθμό τηλεφώνου που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα που διαβάζεις. Κι αν ξέχασες να εκτυπώσεις τον χάρτη με τον προορισμό σου, πατάς απλώς τη διεύθυνση του και εμφανίζεται χάρτης που ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο και η τοποθεσία του.
  • Με το HTC Explorer μπορείς να έχεις πρόσβαση σε πολλαπλούς λογαριασμούς e-mail, προσωπικούς ή επαγγελματικούς, και να συνδυάζεις διάφορα ημερολόγια σε μία ενιαία προβολή. Τα ραντεβού από κάθε ημερολόγιο προβάλλονται με διαφορετικό χρώμα, ώστε να έχεις πιο καθαρή εικόνα της πολυάσχολης μέρας σου. Η διαχείριση των νέων προσκλήσεων στο ημερολόγιο γίνεται επίσης από μία καρτέλα, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου πιο αποτελεσματικά.
  • To HTC Sense αφορά την ευκρίνεια στα γραφικά, στη «ζωηρότητα» των animation, την ποικιλία των widget και τον τρόπο που παρουσιάζεται η πρόγνωση του καιρού. Το HTC Explorer περιλαμβάνει επίσης ενεργή οθόνη κλειδώματος (επιλογή εφαρμογών που ενεργοποιούνται με το ξεκλείδωμα, η οποία επιπλεόν λειτουργεί ως πύλη που ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο προς το περιεχόμενο και τις πληροφορίες που είναι πιο σημαντικά για τον χρήστη όπως ενημερώσεις σε κοινωνικά δίκτυα, φωτογραφίες, ενημερώσεις χρηματιστηρίου και καιρού). Η ενεργή οθόνη κλειδώματος επιτρέπει επίσης τη γρήγορη πρόσβαση στην κάμερα (ενεργοποίηση της κάμερα άμεσα ξεκλειδώνοντας με την αφή την οθόνη). Περιλαμβάνει, τέλος, τη νέα λειτουργία έξυπνης κλήσης (Smart Dialer), η οποία εμφανίζει στον χρήστη ένα μενού για τη γρήγορη πραγματοποίηση κλήσεων με ένα άγγιγμα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024