Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά το smartphone-τρανσφόρμερ της Motorola

Κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά το smartphone-τρανσφόρμερ της Motorola

Στις 7 Οκτωβρίου κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά το διπύρηνο Motorola Atrix αντί 499 ευρώ ανακοίνωσε η Motorola Mobility Hellas. Από το Atrix αντλείται η επεξεργαστική ισχύς που απαιτείται για να υποστηρίξει τη λειτουργία του ως φορητός υπολογιστής όταν τοποθετείται στο Lapdock με οθόνη 11,6'' και πλήρες πληκτρολόγιο και ως κέντρο ψυχαγωγίας όταν βρίσκεται στο HD Multimedia Dock με σύνδεση στην TV μέσω HDMI.

Στις 7 Οκτωβρίου κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά το διπύρηνο Motorola Atrix 1GHz αντί 499 ευρώ ανακοίνωσε η Motorola Mobility Hellas. Από το Atrix αντλείται η επεξεργαστική ισχύς που απαιτείται για να υποστηρίξει τη λειτουργία του ως φορητός υπολογιστής όταν τοποθετείται στο λεγόμενο Lapdock με οθόνη, πληκτρολόγιο και θύρες USB και ως κέντρο ψυχαγωγίας όταν βρίσκεται στο HD Multimedia Dock με σύνδεση στην TV μέσω HDMI. Αμφότερες οι βάσεις, πωλούνται ξεχωριστά.

Το Motorola Atrix έχει οθόνη διαγωνίου 4 ιντσών, qHD (960×540), εσωτερική μνήμη 16GB, επεκτάσιμη στα 48GB με microSD 32GB, κάμερα 5Mpixel πίσω και εμπρόσθια κάμερα, έξοδο HDMI και το δημοφιλή browser Firefox 3.6 στην mobile έκδοσή του με υποστήριξη Adobe Flash και όλων των συμβατών Web app, καθώς και παραμετροποιήσιμων ως προς το μέγεθος widget. Βασίζεται στο Android 2.3.

Η μπαταρία του Atrix είναι πιο λεπτή από 11mm με 1930 mAh. «Το πιο ισχυρό smartphone της Motorola για το 2011» έχει δύο μικρόφωνα με τεχνολογία για μείωση θορύβων.

Επιπλέον, το Atrix αναγνωρίζει τον κάτοχό του από το δαχτυλικό του αποτύπωμα, αφού η εταιρεία είναι φανερό ότι επιχειρεί να υποστηρίξει λειτουργίες εξαιρετικά χρήσιμες σε επαγγελματίες: push e-mail, VPN, βιντεοκλήσεις (και εφαρμογές για την υποστήριξή τους).

Όταν το Atrix τοποθετείται στη βάση HD Multimedia Dock, το περιεχόμενό του προβάλλεται στην συνδεδεμένη με το Dock τηλεόραση ή οθόνη (μέσω HDMI). Επιπλέον, το Atrix έρχεται με το QuickOffice και τα Google Docs και υποστηρίζει τις εφαρμογές της Citrix (virtual desktop).

Οι καινοτομίες που φέρνει τo Motorola Atrix αφορούν στην αξιοποίηση της επεξεργαστικής του ισχύος (1GHz, RAM 1GB) μέσω ειδικής εφαρμογής που ονομάζεται Webtop που προσαρμόζει τη λειτουργικότητα του τηλεφώνου στις εκάστοτε απαιτήσεις: για παράδειγμα η Motorola διαθέτει (ξεχωριστά) το Lapdock, το οποίο αποτελείται από μια οθόνη 11,6 ιντσών και ένα πλήρες πληκτρολόγιο με διάταξη QWERTY με διαθέσιμες θύρες USB για τη σύνδεση περιφερειακών, στερεοφωνικά ηχεία και μπαταρία. Όταν τοποθετείται πίσω του το Atrix, και με την εφαρμογή Webtop, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του την λειτουργικότητα του τηλεφώνου αλλά και τα πλεονεκτήματα της χρήστης μιας συσκευής με μεγαλύτερη οθόνη, πληκτρολόγιο και αυτονομία έως και 8 ωρών. Το Lapdock έχει βάρος 1,1 κιλά.

Mέσω της εφαρμογής webtop οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές Android σε μια μεγαλύτερη οθόνη, να περιηγηθούν στο WWW μέσω Firefox, να στείλουν άμεσα μηνύματα, να ελέγξουν e-mail, να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους και να πραγματοποιούν κλήσεις – όλα την ίδια στιγμή.

Το «Κέντρο Ψυχαγωγίας» Motorola HD Multimedia Dock έχει τρεις θύρες USB και μία HDMI, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εργασίες desktop συνδέοντας το με οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι και ηχεία. Επίσης το dock μπορεί να συνδεθεί με τηλεόραση και home theater με HDMI.

Άλλα διαθέσιμα προαιρετικά αξεσουάρ είναι η βάση στήριξης HD Dock, όπου φορτίζεται ενώ ταυτόχρονα μπορεί να χρησιμοποιείται. Τέλος, η Motorola διαθέτει ασύρματο πληκτρολόγιο Bluetooth, με πλήκτρα συντομεύσεων για τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του Motorola Atrix.

Μετά από επικοινωνία μας με την εταιρεία, σας μεταφέρουμε ότι η ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης του Atrix είναι 499 ευρώ, του lapdock 350 ευρώ, του HD Multimedia Dock 90 ευρώ και του HD Multimedia Dock με πληκτρολόγιο και ποντίκι 150 ευρώ. Το Atrix και τα dock του διατίθενται σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών. Στα καταστήματα της αλυσίδας Multirama υπάρχει προσφορά του Atrix με το Lapdock στην τιμή των 750 ευρώ (αντί 849 ευρώ).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024