Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γνωριμία με τα smartphone με ένα Huawei Sonic U8650

Γνωριμία με τα smartphone με ένα Huawei Sonic U8650

Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και κατασκευαστές λανσάρουν ολοένα πιο δελεαστικές προτάσεις για την αξιοποίηση του Διαδικτύου εν κινήσει. Η Cosmote λανσάρει τρία οικονομικά smartphone, ένα από τα οποία είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε κατά αποκλειστικότητα επί δύο εβδομάδες. Σας παραθέτουμε όλα όσα μάθαμε για το Huawei Sonic U8650 των 180 ευρώ (με επιδότηση πέφτει στα €93 στο πρόγραμμα με πάγιο €45), χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για να γνωρίσετε το Ίντερνετ εν κινήσει χωρίς να υποστείτε το «σοκ του λογαριασμού».

Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και κατασκευαστές λανσάρουν ολοένα πιο δελεαστικές προτάσεις για την αξιοποίηση του Διαδικτύου εν κινήσει. Η Cosmote λανσάρει τρία οικονομικά smartphone, ένα από τα οποία είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε κατά αποκλειστικότητα επί δύο εβδομάδες. Σας παραθέτουμε όλα όσα μάθαμε για το Huawei Sonic των 180 ευρώ (με επιδότηση πέφτει στα €93 στο πρόγραμμα με πάγιο €45), χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για να γνωρίσετε το Ίντερνετ εν κινήσει χωρίς να υποστείτε το λεγόμενο «σοκ του λογαριασμού».

H Cosmote διαθέτει κατά αποκλειστικότητα στην ελληνική αγορά ένα σχετικά οικονομικό κινητό τηλέφωνο με το οποίο θα επιχειρήσει αφενός να συστήσει στους χρήστες παλαιών κινητών τηλεφώνων στα επονομαζόμενα «έξυπνα» κινητά, αφετέρου στις υπηρεσίες πρόσβασης στο Ίντερνετ από το κινητό μέσω του δικτύου της.

Ο λόγος για το Huawei Sonic U8650 των 179,90 ευρώ, το κόστος του οποίου πέφτει στα 93,80 ευρώ με συνδρομή στο πρόγραμμα Cosmote Απεριόριστα 45 με πάγιο 45 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται κίνηση έως 350ΜΒ το μήνα.

Χειρισμός με την αφή

Πρόκειται για ένα κινητό τηλέφωνο με οθόνη 3,5 ιντσών, από την οποία καλείστε να εξοικειωθείτε με τον χειρισμό του τηλεφώνου σας με την αφή. Η τεχνολογία σε ότι αφορά την ανταπόκρισή του είναι η λεγόμενη capacitive, γεγονός που σημαίνει ότι η οθόνη ανταποκρίνεται ανεξάρτητα από την πίεση που ασκεί ο χρήστης στην επιλογή του. Η εναλλακτική επιλογή που θα συναντήσετε σε άλλες οικονομικές επιλογές smartphone είναι η τεχνολογία resistive. Η εμπειρία είναι διαφορετική κυρίως γιατί η ανταπόκριση στο άγγιγμα του χρήστη εξαρτάται από την πίεση που ασκείται -εάν επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα πενάκι ή το πίσω μέρος ενός μολυβιού για να επιλέγετε εικονίδια και επιλογές θα διαπιστώσετε ότι οι επιλογές σας θα είναι ακριβείς και μάλιστα ίσως πιο ακριβείς σε σχέση με αυτές σε ένα κινητό με οθόνη capacitive.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο των app

Εκτός από το χειρισμό του τηλεφώνου με την αφή, το οικονομικό αυτό smartphone θα σας μεταφέρει στον κόσμο των εφαρμογών, των λεγόμενων app, που διατίθενται είτε από το επίσημο διαδικτυακό κατάστημα της Google, το Android Market, για το λειτουργικό σύστημα του νέου σας τηλεφώνου (το Android, στην έκδοση 2.3.4), είτε από άλλες πηγές (συχνά, οι δημιουργοί επιλέγουν να διαθέσουν τις εφαρμογές είτε από το δικτυακό τους τόπο υπό μορφή αρχείων με κατάληξη .apk, είτε από άλλα «Market» για εφαρμογές Android).

  • Πρόσβαση σε περισσότερες από 100.000 δωρεάν εφαρμογές από το Android Market
  • Πρόσβαση σε υπηρεσίες του Google, όπως Google Maps, You Tube, Gmail, Google search, GTalk
  • Πλοήγηση στο internet μέσα από τον αναβαθμισμένο και φιλικό στη χρήση browser Chrome (με δυνατότητες zoom in/out και ανοίγματος πολλαπλών παραθύρων).
  • Όλα οι ενημερώσεις και η επικοινωνία με φίλους μέσω Twitter και Facebook γίνονται πλέον από ένα μενού δίνοντας την δυνατότητα για άμεση πρόσβαση και ανταπόκριση στα μηνύματα.

Αποκλειστικά από την COSMOTE έχετε την δυνατότητα απόκτησης των εφαρμογών:

  • COSMOTE Top Apps για άμεση προβολή προτεινόμενων εφαρμογών
  • COSMOTE Music App που παρέχει πρόσβαση σε πλήθος μουσικών τίτλων και κατηγοριών μουσικής

Θυμηθείτε ότι δεν είναι απαραίτητο να αναζητάτε εφαρμογές από το κινητό σας τηλέφωνο: η αναζήτηση μπορεί να γίνει από το PC με πρόσβαση στο Διαδίκτυο, οπότε εάν δεν συνδέεστε από το κινητό σας χωρίς να χρεώνεστε (δωρεάν Wi-Fi), τότε καλό είναι να επισκεφτείτε το Android Market από τον υπολογιστή σας.

Δείτε το Android Market

Εάν έχετε ή δημιουργήσετε λογαριασμό στο Google (εάν έχετε ήδη e-mail στο Gmail, οι κωδικοί σας ισχύουν κι εδώ), τότε μπορείτε να ελέγξετε και τη συμβατότητα των εφαρμογών που βλέπετε στο Android Market με τη συσκευή σας και δη, το Huawei Sonic U8650.

Επίσης, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση (για την οποία θα γίνει λήψη όταν συνδεθείτε ξανά στο Ίντερνετ από το τηλέφωνό σας), κάνοντας κλικ στην σχετική επιλογή για την εφαρμογή από τον υπολογιστή σας.

Το Huawei Sonic U8650 τρέχει Android 2.3.4, γνωστό και ως Gingerbread, γεγονός το οποίο μεταξύ άλλων καθορίζει τη συμβατότητα app με το τηλέφωνό σας, δηλαδή εάν μπορούν να εκτελεστούν σε αυτό.


Κινητό με επεξεργαστή

Το Huawei Sonic βασίζεται σε επεξεργαστή χρονισμένο στα 600MHz, ο οποίος, σε συνδυασμό με τη διαθέσιμη RAM (256ΜΒ) θα καθορίσει την ταχύτητα με την οποία θα διεκπεραιώνονται οι εργασίες σας στο κινητό. Ομολογουμένως, μιλάμε για ένα κινητό που δεν έχει υψηλό χρόνο κύκλου ρολογιού (σήμερα, τα smartphone στην αιχμή της τεχνολογίας, τα οποία βέβαια είναι σημαντικά ακριβότερα, φτάνουν τα 1,2GHz, έχουν δύο πυρήνες και έχουν πολύ περισσότερα ΜΒ μνήμης RAM). Πάντως, η δική μας εμπειρία από τη χρήση του Sonic δεν ήταν καθόλου κακή, ούτε στην φόρτωση των σελίδων (η οποία εξαρτάται και από τον browser), ούτε στην ανταπόκριση των εφαρμογών. Εάν παίζαμε (απαιτητικά) παιχνίδια, ίσως τα MHz να αποδεικνύονταν λίγα.

Το Sonic έχει μπαταρία 1400mAh, που του παρείχε αρκετή αυτονομία για να αντέξει την πλοήγηση στο Ίντερνετ, στο Twitter, το Facebook αλλά και το βαρύ YouTube επί αρκετές ώρες, ώστε να μην μας απασχολήσει η διαθεσιμότητά του. Η εταιρεία δίνει χρόνο ομιλίας 6,5 ώρες, λίγες σε σχέση με τα κορυφαία smartphone που φτάνουν τις 14-18 ώρες.

Κάμερα: έχει και δεν έχει

Ένας τομέας στον οποίο προφανώς έχει γίνει οικονομία είναι η κάμερα των 3,2Mpixel. Η κάμερα είναι εκεί μόνο για να υπάρχει και σίγουρα δεν μπορείτε να πείτε ότι με αυτήν, θα έχετε μαζί σας μια συσκευή ικανή για αξιοπρεπείς λήψεις. Από την άλλη, οικονομικό smartphone θέλετε, οπότε η απόδοση της κάμερας μάλλον περνάει σε δεύτερη μοίρα όχι μόνο από τον κατασκευαστή αλλά και από τον χρήστη.

Αισθητήρες

Οικονομικό smartphone δεν σημαίνει ότι υπολείπεται σε λειτουργίες που εξαρτώνται από τους κάθε λογής αισθητήρες: το Sonic έχει αισθητήρα επιτάχυνσης που θα αλλάξει προσανατολισμό στην οθόνη ανάλογα με το πως κρατάτε το κινητό για να δείτε αυτό που εμφανίζεται σε αυτήν και θα ανταποκριθεί στο «πλάγιασμα» της συσκευής σας αριστερά και δεξιά όταν παίζετε κάποιο παιχνίδι. Έχει επίσης αισθητήρα εγγύτητας που θα κλειδώσει την οθόνης αφής όταν πλησιάσετε το κινητό στο πρόσωπό σας για να κάνετε μια κλήση. Ακόμα, είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα φωτός που θα προσαρμόσει τη φωτεινότητα της οθόνης στον φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου (μην περιμένετε όμως εξαιρετικά ευκρινή οθόνη κάτω από τον ηλιόλουστο ελληνικό ουρανό -για κάτι τέτοιο δείτε το LG Optimus Black των 399 ευρώ) και τέλος, έχει πυξίδα.

Δείτε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Huawei Sonic (αρχείο pdf) και σημειώστε ότι συνοδεύεται από εγγύηση δύο χρόνων.

Δηλώστε συμμετοχή στην κλήρωση για να κερδίσετε το Huawei Sonic, μια προσφορά της Cosmote στους πιστούς επισκέπτες του tech.in.gr και ακόλουθους του @techingr.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή σας. Η κλήρωση ανέδειξε ως τυχερή την κα Αντωνία Γρυπάρη. Συγχαρητήρια!

Ανθή Παναγιωτάκη
Ακολουθήστε το @techingr για να ενημερώνεστε και για τα δώρα που προσφέρονται στους επισκέπτες μας!

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024