Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Tα «φωτεινά» Nokia Lumia προ των πυλών της ελληνικής αγοράς

Tα «φωτεινά» Nokia Lumia προ των πυλών της ελληνικής αγοράς

Nokia Greece και Microsoft Ελλάς παρουσίασαν στην εγχώρια αγορά τα πρώτα smartphone της Nokia που θα φέρουν το λειτουργικό της Microsoft. Nokia Lumia 800 και Lumia 710 αναμένονται εντός του Νοεμβρίου στην ελληνική αγορά αντί 500 ευρώ και 340 ευρώ αντίστοιχα, τιμές αυξημένες στην Ελλάδα σε σχέση με αυτές που ανακοίνωσε η Nokia στο Nokia World 2011, όταν σε όλες δεν συνυπολογίζονται φόροι ή, επιδοτήσεις.

Nokia Greece και Microsoft Ελλάς παρουσίασαν στην εγχώρια αγορά τα πρώτα smartphone της Nokia που θα φέρουν το λειτουργικό της Microsoft. Nokia Lumia 800 και Lumia 710 αναμένονται εντός του Νοεμβρίου στην ελληνική αγορά αντί 500 ευρώ και 340 ευρώ αντίστοιχα, τιμές αυξημένες στην Ελλάδα σε σχέση με αυτές που ανακοίνωσε η Nokia στο Nokia World 2011, όταν σε όλες δεν συνυπολογίζονται φόροι ή, επιδοτήσεις.

H Nokia ανακοίνωσε νωρίτερα τα πρώτα μοντέλα της με Windows Phone 7.5 (Mango), τους απέδωσε την επωνυμία Lumia από την «τέχνη του φωτός» και προκάλεσε έκπληξη με τις σχετικά χαμηλές τιμές τους. Η τιμή για τη ναυαρχίδα της ορίστηκε στα 420 ευρώ και στα 270 μόλις ευρώ για το Lumia 710. Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των συσκευών στην Ελλάδα, οι αντίστοιχες «εκτιμώμενες τιμές λιανικής» που ανακοινώθηκαν ήταν αρκετά υψηλότερες: 500 ευρώ και 340 ευρώ αντίστοιχα, χωρίς, σε κάθε περίπτωση, να συνυπολογίζονται φόροι (π.χ. ΦΠΑ) ή επιδοτήσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Πρώτη ματιά στo Lumia 800

Το Nokia Lumia 800 θα κυκλοφορήσει σε γαλάζιο, ματζέντα και μαύρο χρώμα. Η οθόνη είναι ClearBlack, AMOLED και έχει διαγώνιο 3,7 ίντσες.

Tο πρώτο Nokia με Windows είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή 1,4 GHz (με έναν πυρήνα, καθώς το λειτουργικό δεν παρέχει υποστήριξη σε διπύρηνους), ξεχωριστή μονάδα επεξεργασίας γραφικών και λειτουργία hardware acceleration (δηλαδή, τη δυνατότητα να αξιοποιεί την επεξεργαστική ισχύ του υποσυστήματος γραφικών του smartphone για την σχεδίαση των γραφικών στο WWW).

To Lumia 800 διαθέτει επίσης κάμερα 8Mpixel, με φακούς Carl Zeiss και λειτουργία άμεσης κοινοποίησης των λήψεων σε επιλεγμένα κοινωνικά δίκτυα. Υποστηρίζει την αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ανάλυσης και τη λήψη MPEG-4 720p στα 30fps. Έχει εσωτερική μνήμη 16GB και 512ΜΒ RAM.Δεν έχει εμπρόσθια κάμερα ή γυροσκόπιο. Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου 1.450mAh με μέγιστο χρόνο ομιλίας έως 13 ώρες σε GSM, αναμονής 265 ώρες και αναπαραγωγής μουσικής έως 55 ώρες. Έχει βάρος 142 γραμμάρια.

O ξένος Τύπος τοποθετεί το Lumia 800 απέναντι στο HTC Titan και το Samsung Focus S, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο.

Τι έχει και τι δεν έχει το Lumia 710 σε σχέση με το Lumia 800

Το πιο οικονομικό Nokia Lumia 710 έχει σχεδιαστεί «ειδικά για τους χρήστες που θέλουν μια συσκευή χωρίς περιττά χαρακτηριστικά». Θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και λευκό χρώμα, και μπορεί να συνδυαστεί με μαύρη, λευκή, γαλάζια, φούξια ή κίτρινη πλάτη.

Το Lumia 710 διαθέτει τον ίδιο κεντρικό επεξεργαστή 1,4 GHz και επεξεργαστή γραφικών με το Nokia Lumia 800. Παρά το γεγονός ότι έχει οθόνη ίδιας διαγωνίου 3,7» με το μεγάλο του αδελφάκι, δεν είναι AMOLED, αλλά TFT. Έχει τον μισό αποθηκευτικό χώρο (8GB), κάμερα με ανάλυση 5Mpixel αντί 8Mpixel με αυτόματη εστίαση και φλας LED. Ωστόσο στα τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν αναφέρονται οπτικά Carl Zeiss.

To 710 έχει μικρότερη μπαταρία 1300mAh με χρόνους ομιλίας έως 6,9 ώρες σε GSM, αναμονής έως 400 ώρες και αναπαραγωγής μουσικής έως 38 ώρες. Έχει βάρος 125,5 γραμμάρια.

Σε σχέση με το Lumia 800, το Lumia 710 δεν έχει κανέναν από τους αισθητήρες του, δηλαδή επιταχυνσιόμετρο (για να περιστρέφεται αυτόματα το περιεχόμενο όταν γυρίζετε τη συσκευή), εγγύτητας (για να απενεργοποιείται αυτόματα η λειτουργίας αφής όταν απαιτείται, π.χ. όταν μιλάτε στο τηλέφωνο), μαγνητόμετρο, καθώς και αισθητήρα φωτός στον περιβάλλοντα χώρο, που προσαρμόζουν ανάλογα την φωτεινότητα της οθόνης.

Πλοήγηση μετά (δωρεάν) μουσικής

Και τα δύο smartphone αξιοποιούν ορισμένες «εμβληματικές» εφαρμογές της Nokia, όπως το Nokia
Drive,
έναν ολοκληρωμένο πλοηγό που προσφέρει δωρεάν, από στροφή σε στροφή, πλοήγηση και διαθέτει ειδική οθόνη για πιο εύκολη χρήση όταν οδηγούμε, ή το MixRadio, μια νέα, παγκόσμια εφαρμογή μουσικού streaming χωρίς χρέωση, στην οποία περιλαμβάνονται εκατοντάδες σταθμοί τοπικού ενδιαφέροντος.

Με την επόμενη αναβάθμιση, προς το τέλος της χρονιάς, οι κάτοχοι των συσκευών Nokia Lumia θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να δημιουργούν τα δικά τους μουσικά streams, επιλέγοντας τα αγαπημένα τους κομμάτια μέσα από ένα κατάλογο με εκατομμύρια αρχεία.

Παράλληλα, μέσω του Gigfinder, θα μπορούν να εντοπίζουν τις συναυλίες που πραγματοποιούνται κοντά στη γεωγραφική τους θέση, αλλά και να τις κοινοποιούν στα κοινωνικά δίκτυα και να αγοράζουν εισιτήρια της συναυλίας που τους ενδιαφέρει, online.

Δηλώσεις στελεχών για την συνεργασία

Ο Greig Williams, General Manager της Nokia Greece δήλωσε: «Σήμερα είναι μια αξιοσημείωτη πρεμιέρα για δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως. Η Nokia συνεισφέρει το απαράμιλλο design της και το εξαιρετικό δίκτυο παγκόσμιας διανομής της καθώς το Windows Phone γίνεται πραγματικότητα, προσφέροντας μια εκπληκτική εμπειρία με επίκεντρο το χρήστη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο δυνατών ομάδων είναι αυτή η μοναδική εμπειρία smartphone. Εκ μέρους της Nokia, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για αυτή την καρποφόρα προσπάθεια που οδήγησε στη γέννηση αυτών των εκπληκτικών νέων προϊόντων».

Ο Ernst-Jan Stigter, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Hellas ανέφερε σχετικά: «Η στρατηγική συνεργασία μας με την Nokia και η έλευση των πρώτων NOKIA Windows Phone συσκευών σηματοδοτούν ένα σημαντικό ορόσημο για την Microsoft για τη δημιουργία ενός νέου δυναμικού οικοσυστήματος. Τα Windows Phone σχεδιαστήκαν με στόχο να απαντήσουν στις πολλαπλές ανάγκες του χρήστη για παραγωγικότητα, διασκέδαση, κοινωνική δικτύωση και γρήγορη πλοήγηση στο internet, όλα με ελάχιστες κινήσεις. Με τις νέες συσκευές LUMIA 800 και LUMIA 710 που σύντομα θα είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά, οι χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ξανά και ξανά: Η Marca «έντυσε» πάλι τον Μεντιλίμπαρ δαφνοστεφανωμένο έφηβο (pic)

Όπως με τη Φενέρ. Έτσι και με τη Βίλα. Η Marca επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να συγχαρεί Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024