Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινητά με Windows: Δείτε σε βίντεο έναν Τιτάνα να «τρώει» Μάνγκο

Κινητά με Windows: Δείτε σε βίντεο έναν Τιτάνα να «τρώει» Μάνγκο

Το tech.in.gr επιχειρεί μια σύντομη βιντεο-παρουσίαση του HTC Titan. Είχαμε στα χέρια μας ένα smartphone της HTC το οποίο αρχικά μάθαμε ότι δεν θα καταφτάσει στην ελληνική αγορά. Η HTC άλλαξε γνώμη και φέρνει έναν Τιτάνα, με οθόνη 4,7 ιντσών που... «τρώει» Mango.

Η HTC διαθέτει στην ελληνική αγορά το HTC Titan, το smartphone με την σχετικά υπερμεγέθη οθόνη διαγωνίου 4,7 ιντσών (Super LCD), που όπως και το «μικρότερο» HTC Radar ανήκουν στην οικογένεια των πρώτων Windows Phone 7.5 (Mango) τηλεφώνων της εταιρείας.

  • Η προτεινόμενη τιμή λιανικής του HTC Titan για την ελληνική αγορά είναι 599 ευρώ.

Η HTC λανσάρει ένα κινητό με επεξεργαστή 1,5GHz (το λειτουργικό δεν υποστηρίζει διπύρηνα τσιπ) και συνολικό χώρο αποθήκευσης 16GB. Ο χώρος που έχετε στη διάθεσή σας είναι στην πραγματικότητα μικρότερος κατά 3,5GB περίπου, λόγω των app που συνοδεύουν το τηλέφωνο. Η μνήμη RAM είναι 512MB. Το Titan έχει πλάτος 7,07 εκατοστά, ύψος 13,15 εκατοστά, πάχος μόλις 1 χιλιοστό μικρότερο από το 1 εκατοστό και βάρος 160 γραμμάρια. Η οθόνη αφής κυριαρχεί (έχει διαγώνιο 4,7 ίντσες και ήταν η μεγαλύτερη που είχαμε δει μέχρι που το Samsung Galaxy Note των 5» έφτασε στα χέρια μας -παρεμπιπτόντως κυκλοφόρησε χτες, 15 Νοεμβρίου αντί € 699 το μοντέλο των 16GB).

Στην πρόσοψη του Titan εμφανίζονται τρεις βασικές επιλογές: στη μέση το χαρακτηριστικό σημαιάκι των Windows, αριστερά το πλήκτρο Back που σας οδηγεί στην προηγούμενη ενέργειά σας αλλά και σε άλλες λειτουργίες/app που εκτελούνται ταυτόχρονα. Εάν ακουμπήσετε παρατεταμένα το δάκτυλό σας επάνω του, θα εμφανιστούν οι εφαρμογές που εκτελούνται, καθώς το ανανεωμένο εκ βάθρων λειτουργικό υποστηρίζει το λεγόμενο multitasking. Δεξιά, υπάρχει το εικονίδιο του μεγενθυτικού φακού για την αναζήτηση στο διαδίκτυο με τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, το Bing. Δυστυχώς, πατώντας το μεγενθυτικό φακό δεν μπορείτε να εισάγετε άμεσα τους όρους αναζήτησης. Ανοίγει ο browser (Internet Explorer 9) και σας οδηγεί στο bing.com, όπου εισάγετε τα κριτήριά σας.

Στο πλάι, δεξιά βρίσκεται το πλήκτρο που ενεργοποιεί την κάμερα. Ωστόσο, εάν το τηλέφωνό σας βρίσκεται σε αναμονή, θα πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο εκκίνησης στο επάνω μέρος της συσκευής, να σύρετε προς τα πάνω την «επιφάνεια» και τότε θα μπορέσετε να ενεργοποιήσετε την κάμερα για την λήψη φωτογραφιών, να αλλάξετε τη λειτουργία στη λήψη βίντεο ή να ενεργοποιήσετε την εμπρόσθια κάμερα 1,3Mpixel. Πιο πάνω, βρίσκεται το πλήκτρο για την αυξομείωση της έντασης (με κλίμακα από το 1 έως το 30) αλλά από αυτό μπορείτε επίσης να θέσετε το τηλέφωνό σας στη δόνηση.

Εκτός από όλα όσα σας δείχνουμε στο κεντρικό βίντεο, σας προτείνουμε να δείτε το Marketplace των Windows Phone από τον υπολογιστή σας για να πάρετε μια γεύση για τις app που θα έχετε αρχικά στη διάθεσή σας. Επίσης, σας προτείνουμε να διαβάσετε και να δείτε λεπτομέρειες για τη νέα πρόταση της Microsoft για τα smartphone, δηλαδή:

Επιγραμματικά τα δυνατά σημεία του συνδυασμού HTC Titan με τα Mango

  • Μultitasking
  • Microsoft Office Mobile
  • Συνδεδεμένα Γραμματοκιβώτια (Linked Mailboxes)
  • Οι σημειώσεις σας στο σύννεφο (cloud), με το Microsoft OneNote (skydrive.live.com).
  • Τεράστιο εικονικό πληκτρολόγιο που προβάλλεται στην οθόνη 4,7 των ιντσών
  • Τα Live Tiles με εξαιρετική δυνατότητα ενημέρωσης για τα νέα όλων των ανθρώπων που έχετε στις επαφές σας και συνδέονται οι λογαριασμοί σας σε Facebook, Twitter ή/και Windows Messeger.
  • Μπορείτε να συνομιλείτε με τους φίλους σας μέσω Facebook, Twitter ή Messenger χωρίς να ξοδεύεστε σε SMS.

Παρεμπιπτόντως, το HTC Radar κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Σήμερα, μας ενημέρωσαν τα καταστήματα Γερμανός για τη διάθεσή του αντί 400 περίπου ευρώ. Δείτε το βίντεο-review από τα καταστήματα Γερμανός.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024