Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δείτε το υβριδικό smartphone/tablet Samsung Galaxy Note σε λειτουργία

Δείτε το υβριδικό smartphone/tablet Samsung Galaxy Note σε λειτουργία

Έχει πλάτος 8,3 εκατοστά και λόγω διαστάσεων χαρακτηρίζεται συσκευή «υβρίδιο», κάτι ανάμεσα σε smartphone και (μικρό) tablet. Το Samsung Galaxy Note ήρθε στην ελληνική αγορά την περασμένη εβδομάδα και το tech.in.gr «το έβαλε στο χέρι» για να σας παρουσιάσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές λειτουργίες του: δείτε στο βίντεο τι μπορείτε να κάνετε με το πενάκι που το συνοδεύει, τι μπορείτε να ελέγξετε με τη φωνή σας και άλλα.

Έχει πλάτος 8,3 εκατοστά και, λόγω διαστάσεων, χαρακτηρίζεται συσκευή «υβρίδιο», κάτι ανάμεσα σε smartphone και (μικρό) tablet. Το Samsung Galaxy Note ήρθε στην ελληνική αγορά την περασμένη εβδομάδα και το tech.in.gr «το έβαλε στο χέρι» για να σας παρουσιάσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές λειτουργίες του: δείτε στο (μάλλον διασκεδαστικό) βίντεο τι μπορείτε να κάνετε με το πενάκι που το συνοδεύει, τι μπορείτε να ελέγξετε με τη φωνή σας και άλλα.

  • Στην ελληνική αγορά κυκλοφορεί από τις 15 Νοεμβρίου μόνο το μοντέλο με εσωτερική μνήμη 16GB σε μαύρο χρώμα αντί 699 ευρώ.

Το Galaxy Note είναι το smartphone με την μεγαλύτερη οθόνη στην κατηγορία των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, με διαγώνιο 5,3 ίντσες (και είναι εξαιρετικά λεπτό, με πάχος μόλις 9,65 χιλιοστά). Μιλάμε για μια οθόνη πολλαπλής αφής HD Super AMOLED, στην οποία συνωστίζονται 285 pixel ανά ίντσα (στην Retina display του iPhone 4 τα ppi ανέρχονται σε 326). Ό,τι προβάλλεται στην οθόνη είναι ορατό ακόμα και σε γωνία θέασης 180 μοιρών και τα χρώματα είναι πραγματικά πολύ ζωντανά, τόσο που θα μειώσετε τη φωτεινότητα.

Η Samsung έχει εξοπλίσει το υβριδικό smartphone της με ένα πενάκι, το οποίο ονομάζει S Pen και εκτός από τις εφαρμογές που αναμένεται να δούμε στο Android Market μετά τη διάθεση του σχετικού SDK από τη Samsung, η εταιρεία σας προσφέρει εγκατεστημένες κάποιες εφαρμογές για την αξιοποίησή του. Με την κύρια, μπορείτε να τηρείτε χειρόγραφες σημειώσεις, να πάρετε ένα screenshot από τους χάρτες του Google και να σημειώσετε επάνω τους, να κάνετε λήψη φωτογραφιών ή να εισάγετε κάποια από αυτές που υπάρχουν ήδη στο τηλέφωνό σας και να σημειώσετε επάνω τους ή να φτιάξετε παρουσιάσεις με πληκτρολογημένο κείμενο, ηχογράφηση ή χειρόγραφες σημειώσεις και να τις κοινοποιήσετε σε φίλους και γνωστούς με SMS, e-mail ή στιγμιαία μηνύματα. Η εκτύπωση είναι δυνατή μόνο σε συνεργαζόμενους εκτυπωτές της εταιρείας, τουλάχιστον εγγενώς.

Χαρακτηριστικό του S Pen είναι και το S Planner, ένας έξυπνος επαγγελματικός βοηθός μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το πρόγραμμά του, ενσωματώνοντας τη λίστα υποχρεώσεων στο ημερολόγιο καθιστώντας τη διαδικασία ελέγχου και πλοήγησης σχεδόν διαισθητική.

Μία ακόμη δυνατότητα του S Pen αποτελεί και το S Memo, μια εφαρμογή πολυμέσων που διευκολύνει την καταγραφή και επεξεργασία του περιεχομένου που δημιουργήθηκε από το χρήστη. Οι φωτογραφίες, τα μηνύματα του τηλεφωνητή, τα δακτυλογραφημένα κείμενα, οι χειρόγραφες σημειώσεις ή οι ζωγραφιές μπορούν να αποθηκευτούν μέσω μιας ενιαίας εφαρμογής και να μετατραπούν σε ‘memo’ για περαιτέρω επεξεργασία, σχολιασμό και ανταλλαγή με άλλες συσκευές.

Τέλος, το S Pen ενσωματώνει και τη λειτουργία «one-step screen-capture» που επιτρέπει στους χρήστες να απαθανατίζουν το περιεχόμενο που προβάλλει η οθόνη κάθε στιγμή, να σημειώσουν εύκολα και γρήγορα πάνω στην κάθε εικόνα και να την μοιραστούν με τους φίλους τους.

Το Samsung Galaxy Note έχει διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1,4GHz Υποστηρίζει δίκτυα HSPA+ και (τα μελλοντικά για εμάς στην Ελλάδα) LTE. Αυτό σημαίνει, αναφέρει η Samsung, ότι, οι χρήστες μπορούν να αναπαράγουν βίντεο σε πραγματικό χρόνο ή να συμμετέχουν σε online παιχνίδια.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024