Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι τηλεοράσεις Toshiba του 2012

Οι τηλεοράσεις Toshiba του 2012

Το δεύτερο τρίμηνο του 2012 αναμένεται να κυκλοφορήσουν νέες σειρές τηλεοράσεων από την Toshiba στην ελληνική αγορά. Ανάμεσά τους, τηλεοράσεις με ενσωματωμένο DVD player, θύρες HDMI και USB, οικονομικές τηλεοράσεις με πρόσβαση στο Ίντερνετ ως «έξυπνες», τηλεοράσεις που κάνουν 3D το 2D με ελαφριά γυαλιά και τέλος, τηλεοράσεις που φέρουν την υπογραφή ποιότητας εικόνας της Toshiba.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2012 αναμένεται να κυκλοφορήσουν νέες σειρές τηλεοράσεων από την Toshiba στην ελληνική αγορά. Ανάμεσά τους, τηλεοράσεις με ενσωματωμένο DVD player, θύρες HDMI και USB, οικονομικές τηλεοράσεις με πρόσβαση στο Ίντερνετ ως «έξυπνες», τηλεοράσεις που κάνουν 3D το 2D με ελαφριά γυαλιά και τέλος, τηλεοράσεις που φέρουν την υπογραφή ποιότητας εικόνας της Toshiba.

Στην σειρά Toshiba DL, όλες οι τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένη συσκευή για την αναπαραγωγή δίσκων DVD. Έχουν δύο θύρες HDMI στις οποίες συνδέονται κονσόλες παιχνιδιών και συσκευές αναπαραγωγής πλούσιων δίσκων Blu-ray. Επίσης, στη σειρά DL όλες οι τηλεοράσεις έχουν μια θύρα USB, η οποία αξιοποιείται για να συνδεθούν εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, κάμερα ή smartphone συσκευές από τις οποίες προβάλλονται στην τηλεόραση φωτογραφίες, ταινίες, βίντεο και μουσική. Οι τηλεοράσεις της σειράς DL υποστηρίζουν την αναπαραγωγή αρχείων DivX (ταινίες), MP3 (μουσική) και JPEG (φωτογραφίες). Τα ενσωματωμένα ηχεία στα μοντέλα της σειράς DL υποστηρίζουν το Dolby Digital Plus. Η ποιότητα της εικόνας ενισχύεται με την τεχνολογία 100 Active Motion & Resolution (AMR), βελτίωση ορατή όταν προβάλλονται αθλητικά ή ταινίες δράσης (με κίνηση).

Η σειρά DL αποτελείται από τέσσερα μοντέλα, σύμφωνα με την διαγώνιο της οθόνης από 19». Από αυτά μόνο αυτό των 23 ιντσών είναι Full HD TV (τα υπόλοιπα είναι HD Ready, 720p). Όλα χρησιμοποιούν την τεχνολογία LED backlight, δηλαδή τον λεγόμενο οπίσθιο φωτισμό LED.

  • Ένα προηγμένο σύστημα οπίσθιου φωτισμού εγγυάται νέα επίπεδα καθαρότητας στις εικόνες, καθώς προσαρμόζεται διαρκώς στο υλικό που προβάλλεται στην οθόνη. Το αποτέλεσμα είναι η αναπαραγωγή πιο ζωηρών χρωμάτων και η αυξημένη αντίθεση μεταξύ των φωτεινών και σκοτεινών περιοχών, παρέχοντας σημαντικά βελτιωμένη απόδοση, ενώ παράλληλα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας. Οι χρόνοι απόκρισης είναι επίσης πολύ συντομότεροι από τις συμβατικές τηλεοράσεις LCD με λυχνίες φθορισμού ψυχρής καθόδου (CCFL).

Toshiba Full HD Smart TV RL933 | Οικονομική έξυπνη τηλεόραση

Στις τηλεοράσεις του 2012 η Toshiba έχει συμπεριλάβει και οικονομικές, επονομαζόμενες «έξυπνες» τηλεοράσεις. Για την είσοδο των θεατών στον κόσμο των Smart TV, η Toshiba προτείνει την πρόσβαση σε περιεχόμενο online, μέσω μιας πύλης που έχει η ίδια «χτίσει»: τα Toshiba Places.

Οι Smart TV της Toshiba συνδέονται στο Ίντερνετ μέσω καλωδίου τοπικού δικτύου ή ειδικού εξαρτήματος που συνδέεται στην θύρα USB και διατίθεται ξεχωριστά.


Δείτε τα Toshiba Places: O χρήστης αποκτά πρόσβαση σε υπηρεσίες οι οποίες διαθέτουν ταινίες και μουσική (συνήθως, με τη λεγόμενη τεχνολογία ροής, δηλαδή το περιεχόμενο μεταδίδεται την ώρα που απαιτείται χωρίς να αποθηκεύεται μόνιμα στον προορισμό). Επίσης, όπως θα δείτε στις εικόνες, ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί σχόλια για περιεχόμενο που παρακολουθεί στην τηλεόραση μέσω σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση στο Facebook. Η τηλεόραση ελέγχεται από το τηλεκοντρόλ.

Το Toshiba Places είναι το σημείο από το οποίο οι κάτοχοι Toshiba TV ξεκινούν την περιήγησή τους στον διαδικτυακό κόσμο της τηλεόρασης. Είναι το σημείο στο οποίο συγκεντρώνονται μικροεφαρμογές, τα λεγόμενα app που δίνουν πρόσβαση σε διαφορετικό περιεχόμενο, ανάλογα με την χώρα, app που ανανεώνονται κάθε μήνα. Εκεί συγκεντρώνονται επιλεγμένες προτάσεις της Toshiba για τη διάθεση ταινιών ή μουσικής με τεχνολογία ροής ή σε παιχνίδια και υπηρεσίες (που αφορούν σε προϊόντα της Toshiba, όπως η επέκταση της εγγύησης των laptop της). Το περιεχόμενο των Toshiba Places εξαρτάται από την χώρα και εδώ, το tech.in.gr θα αναζητήσει διευκρινίσεις και θα σας τις μεταφέρουμε.

  • H Toshiba Full HD Smart TV RL933 κυκλοφορεί στις 23», 32» και 40».

Toshiba Full HD VL963 | Τηλεόραση 3D με τέσσερα ζευγάρια ελαφριά γυαλιά

Από τις τηλεοράσεις του 2012 δεν απουσιάζουν οι τηλεοράσεις Full HD 3D. Η Toshiba φιλοδοξεί να προσφέρει την εμπειρία της τηλεθέασης τρισδιάστατου περιεχομένου σε όλη την οικογένεια. Έχει κατασκευάσει μια τηλεόραση που ξεχωρίζει από την εξαιρετικά λεπτή σχεδίασή της και έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει περιεχόμενο από τις δύο στις τρεις διαστάσεις. Συνοδεύεται από τέσσερα ζευγάρια γυαλιά, πολύ ελαφριά για την θέαση 3D. Η σειρά VL963 περιλαμβάνει τρία μοντέλα με διαγώνιο 42, 47 ή 55 ίντσες. Στις ίδιες τηλεοράσεις έχουν γίνει επεμβάσεις και στον ήχο, φέρνοντας τρεις τεχνολογίες υπό τον τίτλο Audessey Premium Television για πλούσιο, ενιαίο ήχο που προσαρμόζεται αυτόματα στην ακουστική του χώρου. Δείτε τις τεχνολογίες της Aydyssey για την τηλεόραση, όπως την τεχνολογία Dynamic Volume για την αυτόματη προσαρμογή της έντασης του ήχου.

Τέλος, το 2012 η Toshiba Europe θα διαθέσει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα τηλεοράσεις «3D Ready». Η TL933/963 -32», 40» και 46»- μπορεί να μετατρέψει περιεχόμενο από τις δύο στις τρεις διαστάσεις (ορατό με γυαλιά Active Shutter 3D που δεν περιλαμβάνονται στην συσκευασία της TV). Οι προσθήκες στην γκάμα τηλεοράσεων Toshiba ολοκληρώνονται με τις οικογένειες τηλεοράσεων AV (HD Ready) και LV (Full HD, 1920×1080) 933/934, τηλεοράσεις που προβάλλουν «εικόνες με την υπογραφή ποιότητας Toshiba» και προτείνονται ως πολύ καλή επένδυση καθώς με αυτές η Toshiba στοιχηματίζει στην εξαιρετική ποιότητα εικόνας.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024