Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Logitech Keyboard Case στο νέο iPad

Logitech Keyboard Case στο νέο iPad

Η Logitech παρουσίασε πρόσφατα στην ελληνική αγορά μια θήκη-πληκτρολόγιο Bluetooth για το iPad 2, αξίας 100 περίπου ευρώ. Το tech.in.gr είχε στα χέρια του την Logitech Keyboard Case για το iPad 2 την ίδια στιγμή που βρέθηκε στα γραφεία μας το νέο iPad. Δείτε μια σύντομη παρουσίαση.

Η Logitech παρουσίασε πρόσφατα στην ελληνική αγορά μια θήκη-πληκτρολόγιο Bluetooth για το iPad 2, αξίας 100 περίπου ευρώ. Το tech.in.gr είχε στα χέρια του την Logitech Keyboard Case για το iPad 2 την ίδια στιγμή που βρέθηκε στα γραφεία μας το νέο iPad. Δείτε μια σύντομη παρουσίαση.

Δείτε ένα σύντομο βίντεο από την χρήση του Logitech Keyboard Case με το νέο iPad. Πληκτρολογείτε, στηρίζετε και προστατεύετε το iPad με ένα αξεσουάρ.

Το Logitech Keyboard Case για iPad 2 είναι ένα πληκτρολόγιο με προστατευτική θήκη (σχεδιασμένη από την εταιρεία ZAGG). Εκτός από ασύρματο πληκτρολόγιο (μέσω Bluetooth) χρησιμοποιείται και ως στιβαρή θήκη για το iPad αφού εφαρμόζει πολύ καλά στο tablet της Apple και κρατά την πολύτιμη οθόνη του προστατευμένη. Ταιριάζει το ίδιο καλά με το νέο iPad με το οποίο συνεργάστηκε άψογα κατά τη δοκιμή μας (ανιχνεύτηκε, δόθηκε ένας κωδικός την πρώτη φορά για να γίνει η ζεύξη, συνδέθηκε και λειτούργησε απρόσκοπτα έκτοτε).

Το πληκτρολόγιο φορτίζεται μέσω USB με το καλώδιο που υπάρχει στη συσκευασία του. Απευθύνεται σε όσους αξιοποιούν το iPad για να γράφουν e-mail, κείμενα, ή χρησιμοποιούν τις εφαρμογές γραφείου της Apple σε αυτό, αφού τότε είναι πιο βολική η χρήση ενός φυσικού πληκτρολογίου σε σχέση με το εικονικό πληκτρολόγιο που εμφανίζεται στην οθόνη (αν και η Apple έχει φροντίσει να κάνει την πληκτρολόγηση στην οθόνη πιο εύκολη, χωρίζοντας το εικονικό πληκτρολόγιο στα δύο).

Στο πληκτρολόγιο της Logitech υπάρχουν πλήκτρα για την επιστροφή στην αρχική οθόνη του iPad, για την ενεργοποίηση της αναζήτησης (Spotlight Search), για την αποκοπή και επικόλληση κειμένου, για την μετάβαση σε slideshow των φωτογραφιών καθώς και για τον έλεγχο του ήχου και τη ροή των τραγουδιών προς αναπαραγωγή (επόμενο, προηγούμενο, play) καθώς και την συσκότιση της οθόνης του iPad για την εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης, υπάρχουν πλήκτρα για την εναλλαγή της γλώσσας εισόδου κειμένου και πλήκτρα cmd. Η πληκτρολόγηση αποδεικνύεται άνετη με το Logitech Keyboard Case, με μαλακά πλήκτρα σε επαρκείς αποστάσεις μεταξύ τους.

Ως θήκη την εκτιμήσαμε για την προστασία της οθόνης και το πολύ δυνατό κράτημα του iPad, που φαίνεται να φωλιάζει με ασφάλεια μέσα σε μια θήκη από αλουμίνιο (το ίδιο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή αεροσκαφών). Αρχικά μας προβλημάτισε η ύπαρξη του πλαισίου, κυρίως για το εάν θα ενοχλεί κατά την πληκτρολόγηση. Δεδομένου ότι δεν υπήρξε ενόχληση αν και θα προτιμούσαμε να μην υπάρχει το πλαίσιο αυτό, κρίναμε πιο σημαντική την προστασία που προσφέρει εάν από ατύχημα πέσει η συσκευή αξίας 500+ ευρώ που καλείται να προστατεύσει.

Εκτός από θήκη και πληκτρολόγιο Bluetooth, το Logitech Keyboard Case έχει μια ακόμα χρησιμότητα, αυτή του στηρίγματος του iPad. Μπορεί κανείς να τοποθετήσει το iPad οριζόντια ή κάθετα σε μια λεπτή ράγα από καουτσούκ πίσω από το πληκτρολόγιο -χωρίς να το «κλειδώνει» επάνω του- για να παρακολουθεί ταινία ή βίντεο ή να κάνει αναπαραγωγή φωτογραφιών (ή να το χρησιμοποιήσει ως ψηφιακή κορνίζα) ή μουσικής, κάτι που κάνουν συχνά οι χρήστες tablet.

Το Logitech Keyboard Case για iPad 2 (υποστηρίζεται και στο νέο iPad) πωλείται αντί 100 περίπου ευρώ στην ελληνική αγορά.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024