Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Come and meet the next Galaxy

Come and meet the next Galaxy

H πρόσκληση ήρθε μόλις δύο ημέρες νωρίτερα. Ήταν ευπρόσδεκτη. Θα πετούσαμε πρωί-πρωί την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 και το απόγευμα θα βρισκόμουν εκεί. Μαζί με... 2000 ακόμα δημοσιογράφους και συνεργάτες της Samsung. Ξύπνησα αξημέρωτα και έτρεξα. Στις 8:50πμ ήμουν πάνω σε ένα Airbus A321-200, σε ύψος 10.363 χιλιομέτρων, κι έξω, τίποτα δεν φανέρωνε τους -54 βαθμούς Κελσίου.

H πρόσκληση ήρθε μόλις δύο ημέρες νωρίτερα. Ήταν ευπρόσδεκτη. Θα πετούσαμε πρωί-πρωί την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 και το απόγευμα θα βρισκόμουν εκεί. Μαζί με… 2000 ακόμα δημοσιογράφους και συνεργάτες της Samsung.

Ξύπνησα αξημέρωτα και έτρεξα. Στις 8:50πμ ήμουν πάνω σε ένα Airbus A321-200, σε ύψος 10.363 χιλιομέτρων, κι έξω, τίποτα δεν φανέρωνε τους -54 βαθμούς Κελσίου. Άρχισα να ανακαλώ στην μνήμη μου ό,τι είχε απομείνει στην cache: Exynos quad core, 4,x ίντσες, η επιθετική προαναγγελία που αποκαλούσε εμμέσως πλην σαφώς τους χρήστες iPhone «πρόβατα»… Φήμες. Θα διένυα περισσότερα από 2.400 χιλιόμετρα για να μάθω τι θα επιβεβαιωνόταν και τι όχι.

Σκαρφαλώσαμε από το τακούνι στην μπότα της Ιταλίας, περάσαμε πάνω από τα κεφάλια του Σαρκοζί και του Ολάντ και στις 10:26πμ προσγειωνόμαστε στο Χίθροου. Ήταν νωρίς. Απέμεναν περισσότερες από 8 ώρες για αυτό που η Samsung χαρακτήριζε ως το «Next Big Thing».

H συνάντηση θα γινόταν στο εκθεσιακό κέντρο Earls Court, πέντε λεπτά από τον τόπο της προσωρινής διαμονής μας. Όταν ήρθε η ώρα, περπάτησα στους κρύους λονδρέζικους πεζόδρομους, πέρασα έξω από το σπίτι όπου έζησε ο Χίτσκοκ, και σε λίγο, αντίκρισα το εκθεσιακό κέντρο. Δεν το έχανες με τίποτα.

Στην πρόσοψή του υπήρχαν αφίσες με «ζωντανά» βότσαλα, αυτά τα απίθανα λευκά και κάποια παραμυθένια σκούρα γαλάζια, γυαλιστερά, πετραδάκια που έμοιαζαν με σταγόνες από χρωματιστό νερό που κυλάει σε μια λεία επιφάνεια.

Ανεβαίνω τα σκαλιά…

Γράφει η Ανθή Παναγιωτάκη

Διαβάστε στη συνέχεια…

Τα αποκαλυπτήρια του Samsung Galaxy S III

Στην είσοδο του Earls Court οι οδηγίες ήταν σαφείς: από αριστερά θα έμπαιναν οι εκπρόσωποι των media, δεξιά οι partner (μεταξύ των οποίων, πολλοί από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας). Καρφίτσωσα το καρτελάκι μου, πήρα τους κωδικούς εισόδου στο δίκτυο Wi-Fi για τα Media και προχώρησα.

«Ανθρώπινο τηλέφωνο» το Samsung Galaxy S III

Ήταν πολύ πιθανό να ονομαζόταν Human Phone. Δυσκολεύτηκαν να απορρίψουν αυτή την επωνυμία. Ταίριαζε με όλο το concept. Όμως, το Samsung Galaxy S II ήταν αυτό με το οποίο πέρασαν μπροστά από τον ανταγωνισμό, αυτό για το οποίο όλοι τώρα θυμούνται τι μπορεί να φτιάξει η κορεάτικη εταιρεία για να αντιμετωπίσει το Apple iPhone. Η απόφαση ήταν οριστική, θα το βάπτιζε Samsung Galaxy S III.

Τι κάνει το Samsung Galaxy S III πιο έξυπνο;

H παρουσίαση επί σκηνής έτρεχε πολύ γρήγορα για να συνειδητοποιήσουμε όλα όσα μας έλεγαν. Δεν είχε και πολύ σημασία. Σε λίγο, θα πιάναμε το Samsung Galaxy S III στα χέρια μας και θα τα βλέπαμε μόνοι μας. Για να δούμε, γιατί δίνει τόση έμφαση στην κάμερα η Samsung και τι είναι

Είναι πράγματι το S III το Next Big Thing;

Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, μετά από μια επιμορφωτική γνωριμία με ένα ζευγάρι partner στην παμπ, συνοδεία μπύρας και Fish and Chips με δύο λογής πατέ, γλυκόξινο και λεμονάτο, σκεφτόμουν αν το Samsung Galaxy S III είναι πράγματι το Next Big Thing.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024