Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι κάνει το Samsung Galaxy S III πιο έξυπνα;

Τι κάνει το Samsung Galaxy S III πιο έξυπνα;

H παρουσίαση επί σκηνής έτρεχε πολύ γρήγορα για να συνειδητοποιήσουμε όλα όσα μας έλεγαν. Δεν είχε και πολύ σημασία. Σε λίγο, θα πιάναμε το Samsung Galaxy S III στα χέρια μας και θα τα βλέπαμε μόνοι μας. Για να δούμε, γιατί δίνει τόση έμφαση στην κάμερα η Samsung και τι είναι

H παρουσίαση επί σκηνής έτρεχε πολύ γρήγορα για να συνειδητοποιήσουμε όλα όσα μας έλεγαν. Δεν είχε και πολύ σημασία. Σε λίγο, θα πιάναμε το Samsung Galaxy S III στα χέρια μας και θα τα βλέπαμε μόνοι μας.

Με την 4,8 ιντσών HD Super AMOLED οθόνη του, το GALAXY S III προσφέρει μια ευρεία, «ζωντανή» εμπειρία θέασης. Η Super AMOLED οθόνη «ενισχύθηκε» επιπλέον σε HD και υποστηρίζει λόγο θέασης 16:9 και ευρύτερες γωνίες θέασης. Για να εξασφαλιστεί ταχύτερη ανταλλαγή περιεχομένου και συνδεσιμότητας, το GALAXY S III προσφέρει το Wi-Fi Channel Bonding, το οποίο διπλασιάζει το εύρος συχνότητας του Wi-Fi.

Για να δούμε, γιατί δίνει τόση έμφαση στην κάμερα η Samsung;

Burst Mode, Best Photo, Buddy Photo Share

Το Samsung Galaxy S III έχει φωτογραφική μηχανή 8Mpixel, με μηδενική ταχύτητα υστέρησης κλείστρου, επιτρέποντας στο χρήστη να απαθανατίζει εύκολα και χωρίς καθυστέρηση, κινούμενα αντικείμενα.

Με τη λειτουργία Burst shot κάνει είκοσι συνεχείς λήψεις και με τη Best photo επιλέγει τις καλύτερες οκτώ φωτογραφίες. Βίντεο σε HD μπορεί να γραφεί ακόμα και με την 1,9MP εμπρόσθια κάμερα. Ο βελτιωμένος φωτισμός στην πίσω όψη της συσκευής βοηθά περαιτέρω στην εξάλειψη της θολούρας στις φωτογραφίες, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Στο Samsung Galaxy S III μαθαίνουμε για πολλές νέες δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής και συναφών λειτουργιών. Διαβάστε τι κάνει το Samsung Galaxy S III: αφού μπει σε camera mode σε 990ms, τραβάει κατά μέσο όρο 3,3 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο -σε burst shot mode μπορεί να φτάσει τις 20 λήψεις- και επιλέγει την καλύτερη (Best Photo, αν και επί σκηνής η νεαρή Βελγίδα δεν έμεινε και πολύ ευχαριστημένη από την επιλογή του S III).

Mπορεί να κάνει αναγνώριση πολλαπλών προσώπων, να εστιάσει στα πρόσωπα κατά την αναπαραγωγή σε slideshow (Face slideshow), και να τους αποδώσει ομαδικά ετικέτες. Μάλιστα, κάνει κάτι πολύ έξυπνο: αξιοποιεί την ταυτότητα που έχετε αποδώσει σε όσους βρίσκονται στο βιβλίο των επαφών σας με φωτογραφία. Έτσι, απαλλάσσεστε από την ανάγκη να αναγνωρίσετε εσείς τα πρόσωπα και να προσθέσετε ετικέτες.

Επιπλέον, το Buddy Photo Share σας θυμίζει ότι μπορείτε να μοιραστείτε το αποτέλεσμα της λήψης με όσους βρίσκονται στην ίδια φωτογραφία, αποστέλλοντάς την είτε με MMS, ή με e-mail. Οι επιλογές εμφανίζονται κάτω από το πλαίσιο στο πρόσωπό του -η αντιστοίχιση με το βιβλίο επαφών έχει επιτύχει.

Εάν και ο φίλος ή η φίλη σας έχει επίσης Samsung Galaxy S III, μπορείτε να μοιραστείτε μια ή περισσότερες φωτογραφίες ακουμπώντας τα SIII σας πλάτη-πλάτη (NFC και Wi-Fi Direct μαζί στο S Beam). Κι αυτό σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Σε λιγότερο από τρία λεπτά μπορείτε κατ’αυτόν
τον τρόπο να μοιραστείτε βίντεο τόσο βαρύ όσο 1GB. Καλό το S Beam;

S Voice: Hi Galaxy!

To S Voice είναι η γραμματέας του Samsung Galaxy S III, αυτό με το οποίο η Samsung μπαίνει στο παιχνίδι που ξεκίνησε η Apple με το Siri στο iPhone. To S Voice μας θύμισε το υβριδικό smartphone-tablet Samsung Galaxy Note μονομιάς, όταν μάθαμε ότι ακούει στο Hi Galaxy! για να ξυπνήσει (ή σε τέσσερις ακόμα εντολής ενεργοποίησής του -Wake Up).

Μπορείτε να ζητήσετε από την γραμματέα σας, να σας πει τον καιρό στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, να της ζητήσετε να καλέσει κάποιον, να της δώσετε εντολή να κάνει αναζήτηση στον Παγκόσμιο Ιστό με το Google, να παραγγείλετε… μουσική ή να σας φωτογραφήσει -και αυτά σε 8 γλώσσες (όχι όμως, στα ελληνικά).

Το S Voice θεωρείται ένα προηγμένο user interface, που αναγνωρίζει και ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές. Εκτός από την αναζήτηση και τη βασική λειτουργίας της «επικοινωνίας», το S Voice αναλαμβάνει τον έλεγχο της συσκευής.
Για παράδειγμα,

  • όταν η αφύπνιση του τηλέφωνου ενεργοποιείται, ενώ ο χρήστης χρειάζεται λίγη επιπλέον ξεκούραση, μπορεί να την αναβάλλει απλά με μια του λέξη.

Επίσης, με τη χρήση του ‘S Voice’ ο χρήστης μπορεί

  • να αναπαράγει τα αγαπημένα του τραγούδια,
  • να ρυθμίσει την ένταση,
  • να στείλει μηνύματα κειμένου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,
  • να οργανώσει το πρόγραμμά του ή
  • να ξεκινήσει αυτόματα την κάμερα και να τραβήξει μια φωτογραφία.

Η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 1,9Mpixel για αυτοφωτογράφηση και μπορεί να τραβήξει HD video. Αξιοποιείται με έναν ακόμα μάλλον έξυπνο τρόπο: διακρίνει ότι το κοιτάτε και δεν σβήνει η οθόνη χωρίς να κλείσετε τα βλέφαρά σας και ο προσανατολισμός της δεν αλλάζει άθελά σας, μόλις αλλάξει λίγο η κλήση του τηλεφώνου μαζί με το χέρι σας.

  • Στην περίπτωση που ο χρήστης γράφει μήνυμα από το GALAXY S III και αποφασίσει τελικά να πραγματοποιήσει κλήση στον παραλήπτη του μηνύματος, μπορεί απλά να βάλει το κινητό στο αυτί του και το GALAXY S III καλεί άμεσα το συγκεκριμένο αριθμό. Με τη λειτουργία Smart alert, ο χρήστης δε χάνει καμία αναπάντητη κλήση ή μήνυμα, εφόσον κάνει το τηλέφωνο να δονείται, όταν επαναχρησιμοποιείται μετά από κάποια λεπτά αδράνειας.

Pop up Play: Το βίντεο σπάει τα δεσμά του παραθύρου

Το Pop Up Play έχει πλάκα. Από την αρχική οθόνη μεταβαίνουμε στα βίντεο. Επιλέγουμε ένα και, με ένα άγγιγμα κάτω δεξιά, το απελευθερώνουμε και μας ακολουθεί. Πίσω στην αρχική οθόνη από το διακριτό πλήκτρο στο κέντρο της συσκευής, πάμε στο Google Search, παρακολουθώντας αδιάλειπτα την πλοκή. Ψάχνουμε, βρίσκουμε με κλεφτές ματιές (υποθετικά) στον αγώνα. Γκολ! Πριν ακόμα έρθουν τα αποτελέσματα της αναζήτησης. Pop up play, thank you!
Επίδειξη του Pop Up Play

AllShare Cast, AllShare Play

Το AllShare Cast το είδαμε με ενθουσιασμό, όμως ο δαίμονας των παρουσιάσεων χτύπησε και πάλι. Μπροστά σε αυτή την υπέρλεπτη και φωτεινότατη καινούργια Smart TV της Samsung με το μεταλλικό λεπτότατο πλαίσιο (διαβάστε στο tech.in.gr για τις Samsung Smart TV που ακούνε και βλέπουν), θα ξεπηδούσαν μπροστά μας ότι προέβαλε η HD Super AMOLED οθόνη των 4,8 ιντσών απιξέλιαστη. Συνδεόταν με DLNA, και με το AllShare Cast Dongle θα μπορούσαμε να το συνδέσουμε και με HDMI σε τηλεόραση που δεν έχει DLNA.

Πάνω στην ίδια επιφάνεια, βρίσκονταν πλάι-πλάι τρία Samsung Galaxy S III και μια, ευγενική αλλά, λίγο άτυχη, παρουσιάστρια θα μας επεδείκνυε το Group Cast. Τρεις χρήστες θα μοιράζονταν μέσω Wi-Fi Direct τις ίδιες φωτογραφίες (ή τα slide μιας παρουσίασης). Κάθε ένας θα μπορούσε να επιστρέψει στην προηγούμενη ή να προχωρούσαν στην επόμενη εικόνα, εξαναγκάζοντας όλους τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν (κάτω τα δάχτυλα από την παρουσίασή μου!) Όμως, τα SIII δεν ανταποκρίθηκαν γρήγορα και το τηλέφωνό μου άρχισε να χτυπάει.

  • Με το νέο S Beam το GALAXY S III οι χρήστες μοιράζονται βίντεο, φωτογραφίες και έγγραφα απλά αγγίζοντας ένα άλλο GALAXY S ΙΙΙ, ακόμη και χωρίς σύνδεση Wi-Fi ή σήμα. Μοιράζεται βίντεο μεγέθους 1GB μέσα σε τρία λεπτά και αρχείο μουσικής 10MB σε δύο δευτερόλεπτα, απλά αγγίζοντας ένα άλλο GALAXY S ΙΙΙ, ακόμη και χωρίς σύνδεση Wi-Fi ή σήμα.
  • Με τη λειτουργία AllShare Cast, ο χρήστης μπορεί να συνδέσει ασύρματα το GALAXY S ΙΙΙ με την τηλεόρασή του και να μεταφέρουν άμεσα το περιεχόμενο του smartphone του σε μια μεγαλύτερη οθόνη.
  • Mε τη λειτουργία AllShare Play μπορεί να μοιράζεται αυτόματα όλες οι μορφές αρχείων μεταξύ του GALAXY S ΙΙΙ και του tablet, του υπολογιστή και της τηλεόρασης, ανεξαρτήτως από την απόσταση των συσκευών.
  • Με τη λειτουργία Group Cast, το περιεχόμενο της οθόνης μπορεί να προβάλλεται και να μοιράζεται στιγμιαία με πολλές επαφές στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν σχόλια και αλλαγές σε πραγματικό χρόνο.

Είχα χαθεί. Ήταν λογικό η ελληνική ομάδα να με περιμένει, εγώ όμως πήγαινα από τραπεζάκι σε τραπεζάκι για να δω κάτι ακόμα.

Άλλοι έπιναν πάλι μπύρες, παντού αυτή τη φορά, μπροστά και πίσω από την σκηνή όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια, άλλοι δοκίμαζαν από το μπουφέ, τα γυάλινα παρουσιαστήρια δεν είχαν όμως ακόμα αδειάσει, αν και είχαν αραιώσει πολύ.

Στον ίδιο χώρο, συνάδελφοι μετέδιδαν κρατώντας το μικρόφωνο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες σε διάφορες γλώσσες.

Έπρεπε να ακολουθήσω την αντίστροφη πορεία, να διανύσω μια μικρή απόσταση για μια στάση σε μια καθαρόαιμη βρετανική παμπ. Έξω, πριν ακόμα μπω ανακαλώντας στο μυαλό μου τι είχε μόλις συμβεί, μια μάλλον γηραιά εξαιρετικά ευγενική και ευχάριστη κυρία με τα χέρια τυλιγμένα σταυρωτά μπροστά γύρω από την μέση της μέσα στο ακόμα πιο τσουχτερό κρύο του Μάη στο Λονδίνο θα έπινε την τελευταία γουλιά κρασί της βραδιάς.

«Where are you from?» μου λέει χαμογελώντας,

«Greece? Ough! What’s happening there? We are all very worried about you!»

Της απάντησα με bullet.

«Good luck!» μου λέει με ειλικρινή συμπάθεια κι έφυγε με τον, μάλλον αδιάφορο για όσα μόλις άκουσε, συνοδό της.

Στο δρόμο, μετά την εποικοδομητική γνωριμία μου με ένα ζευγάρι partner στην παμπ με μπύρα και Fish and Chips με δύο λογής πατέ, γλυκόξινο και λεμονάτο, σκεφτόμουν αν το Samsung Galaxy S III είναι πράγματι το Next Big Thing. Ίσως ναι, ίσως όχι, μονολόγησα.

Είναι πράγματι το S III το Next Big Thing;

Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, μετά από μια επιμορφωτική γνωριμία με ένα ζευγάρι partner στην παμπ, συνοδεία μπύρας και Fish and Chips με δύο λογής πατέ, γλυκόξινο και λεμονάτο, σκεφτόμουν αν το Samsung Galaxy S III είναι πράγματι το Next Big Thing.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024