Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Είναι πράγματι το S III το Next Big Thing;

Είναι πράγματι το S III το Next Big Thing;

Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, μετά από μια επιμορφωτική γνωριμία με ένα ζευγάρι partner στην παμπ, συνοδεία μπύρας και Fish and Chips με δύο λογής πατέ, γλυκόξινο και λεμονάτο, σκεφτόμουν αν το Samsung Galaxy S III είναι πράγματι το Next Big Thing.

Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, μετά από μια επιμορφωτική γνωριμία με ένα ζευγάρι partner στην παμπ, συνοδεία μπύρας και Fish and Chips με δύο λογής πατέ, γλυκόξινο και λεμονάτο, σκεφτόμουν αν το Samsung Galaxy S III είναι πράγματι το Next Big Thing.


Ίσως ναι, ίσως όχι,
μονολόγησα.

Πάντα «εξαρτάται». Διπλωματική απάντηση. Τι θα πει, ίσως; Ναι ή ου;


Κι όμως το εννοώ.

Δεν σας αρκεί να σας πω μόνο ότι, μου άρεσαν όλα όσα σας μετέφερα, όσα εισέπραξα από την παρουσίαση, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση.

Ναι, μου άρεσε ό,τι ακριβώς είδα και έζησα, και ό,τι πραγματικά συγκράτησα για κάποιο λόγο από τις καταιγιστικές ομολογουμένως ανακοινώσεις περί τεχνικών χαρακτηριστικών, περί δυνατοτήτων με γρήγορες επιδείξεις επί σκηνής.

Έπιασα το Samsung Galaxy S III στα χέρια τα δικά μου, του μίλησα και άκουσα να του δίνουν κι άλλοι εντολές.

Κρυφοπαρακολούθησα συναδέλφους από διάφορες γωνιές της γης να το περιεργάζονται, πριν προλάβω ή όσο δεν είχα κάποιο εγώ στα χέρια μου. Υπήρχαν τριάντα S III διαθέσιμα σε κάθε έναν από τους τρεις-τέσσερις γυάλινους θόλους που τα στέγαζαν, κι όμως φοβόσουν ότι δεν θα μπορέσεις να δεις αρκετά, κανένα με την ησυχία σου.

Βρέθηκα από την ησυχία και την ηρεμία στους δρόμους του Κένσινγκτον, μέσα σε ένα σκεπασμένο απέραντο χώρο όπου παρακολουθούσα ταυτόχρονα πάμπολλα κανάλια να κάνουν ρεπορτάζ. Στο Samsung Mobile Unpacked 2012 παρακολούθησα πάμπολλες ζωντανές τηλεοπτικές και διαδικτυακές μεταδόσεις ταυτόχρονα.

Υπό τους ήχους της συμφωνικής ορχήστρας συμπεραίνω το προφανές. Θέλω, και πιστεύω ότι όλοι θέλουμε, όλα από αυτά που αποδίδει στο Samsung Galaxy S III ο κατασκευαστής του.

Θέλω μια έξυπνη συσκευή σε ιδανικό μέγεθος στην παλάμη μου που να εκτελεί ό,τι της λέω, που αναγνωρίζει την σπουδαιότητα της επικοινωνίας, -δεν σας είπα και για τα λεγόμενα Smart Alert που, μεταξύ άλλων, με το που θα αγγίξετε το SIII σας θα δείτε ότι ως καλή γραμματέας θα σας προτρέπει να επιστρέψετε μια κλήση όταν δει ότι κάποιος προσπαθούσε μάταια να σας βρει και μέχρι να το αντιληφθείτε σας τηλεφώνησε, σας έστειλε SMS και e-mail.

Θέλω με μια τέτοια συσκευή να μην χάνω καλές σκηνές (το Pop up play, δηλαδή), θέλω να ακούει όταν του λέω να καλέσει στο γραφείο, θέλω να του υπαγορεύω, θέλω να ψάχνει στο Ίντερνετ ό,τι του πω, θέλω να μοιράζομαι όπως μοιράζει το SIII (S Voice, S Memo και S Beam/AllShare cast, play).

Από την άλλη, δεν θέλω να περιορίζεται η βέλτιστη και τάχιστη κοινοποίηση αρχείων μόνο μεταξύ συσκευών του ιδίου κατασκευαστή (S Beam, AllShare Play).

H γνώμη μου είναι ότι η επιτυχία ή η αποτυχία του Samsung Galaxy S III θα κριθεί από το πόσο καλά κατορθώνει όλα όσα υποστηρίζει, κι αυτό δεν το διαπίστωσα ακόμα, θα πρέπει να ζήσω λίγο περισσότερο τη συσκευή, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Παραδέχομαι ότι στα τεστ αποδείχτηκε τάχιστο με τον τετραπύρηνο Exynos 1,4GHz (τα πρώτα benchmark τα κατέβασαν και τα έτρεξαν μονομιάς αγαπητοί συνάδελφοι για να τεκμηριωθεί ο ισχυρισμός της Samsung ότι το SIII ανταποκρίνεται άμεσα, χάρη στους τέσσερις πυρήνες του Exynos). Είναι όμως, παραδεχτείτε το, ασαφές που θα αξιοποιήσουμε αυτή την ισχύ. Βέβαια, app υπάρχουν ήδη πολλά.

Το AllShare Cast μας φέρνει στο smartphone έγγραφα, βίντεο και φωτογραφίες που έχουμε αφήσει στον υπολογιστή στο σπίτι ή στο γραφείο, αρκεί να είναι σε φάκελο που συγχρονίζεται στο private cloud μας. Κι αυτό είναι απολύτως χρήσιμο (την δυνατότητα την είχαμε γνωρίσει από το MotoCast).

Η οθόνη ήταν εντυπωσιακή, φωτεινή, με μεγάλη γωνία θέασης.

Η αποσπώμενη μπαταρία βολεύει ως τέτοια, αφού μπορείς να κουβαλάς και μια δεύτερη. Υπολογίζεται ότι τα 2100mAh της θα εξασφαλίζουν στο SIII αυτονομία πάνω από 13 ώρες.

Η δυνατότητα προσθήκης επιπρόσθετης μνήμης με microSD είναι επίσης ευπρόσδεκτη, τα 2GB RAM ομοίως.

Σε κάποιους δεν άρεσε το πλαστικό κάλυμμα. Σε εμένα άρεσε η υφή και η όψη του, και μάλιστα σε χρώμα Pebble Blue, όχι λευκό.

Το S Voice αισθάνεσαι ότι θα χρειαστεί λίγο χρόνο να το συνηθίσεις και να το αξιοποιήσεις πραγματικά σε καθημερινή βάση. Μπερδεύεσαι μέχρι να αντιληφθείς εάν απαιτείται να το ενεργοποιήσεις με διαδοχικές επιλογές αφής ή απλά να σηκώσεις το SIII σου, να του πεις Hi Galaxy και να αρχίσεις να του δίνεις εντολές, όπως Call Home ή Search the Web for… Αν όμως κάνει με ελάχιστες αστοχίες, αυτά που υπόσχεται η Samsung, θα είναι πράγματι πολύ καλό:

Η Samsung λέει ότι, το GALAXY S III διαθέτει το ‘S Voice’, ένα προηγμένο user interface, που αναγνωρίζει και ανταποκρίνεται σε φωνητικούς ήχους. Επιπροσθέτως της αναζήτησης πληροφοριών και της βασικής λειτουργίας της «επικοινωνίας», το S Voice προσφέρει επιμέρους ισχυρά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον έλεγχο της συσκευής και τις εντολές.

  • Για παράδειγμα, όταν η αφύπνιση του τηλέφωνου ενεργοποιείται, ενώ ο χρήστης χρειάζεται λίγη επιπλέον ξεκούραση, μπορεί να την αναβάλλει απλά με μια του λέξη.
  • Επίσης, με τη χρήση του ‘S Voice’ ο χρήστης μπορεί να αναπαράγει τα αγαπημένα του τραγούδια,
  • να ρυθμίσει την ένταση,
  • να στείλει μηνύματα κειμένου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,
  • να οργανώσει το πρόγραμμά του ή,
  • να ξεκινήσει αυτόματα την κάμερα και να τραβήξει μια φωτογραφία.

Με έξυπνο τρόπο, εκτός από την αναγνώριση προσώπου και φωνής, το GALAXY S III αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του χρήστη: Στην περίπτωση που ο χρήστης γράφει μήνυμα από το GALAXY S III και αποφασίσει τελικά να πραγματοποιήσει κλήση στον παραλήπτη του μηνύματος, μπορεί απλά να βάλει το κινητό στο αυτί του και το GALAXY S III καλεί άμεσα το συγκεκριμένο αριθμό.
Με τη λειτουργία ‘Smart alert’, ο χρήστης δε χάνει καμία αναπάντητη κλήση ή μήνυμα, εφόσον κάνει το τηλέφωνο να δονείται, όταν επαναχρησιμοποιείται μετά από κάποια λεπτά αδράνειας.

Και τα dongle που το συνδέουν μέσω HDMI σε τηλεόραση που δεν έχει DLNA μας θυμίζει ότι χρειαζόμαστε τηλεοράσεις με σκαρί αναβαθμίσιμο για να σταματήσουμε να φτιάχνουμε πύργους από κουτάκια για ό,τι νέο χρειαζόμαστε. Ή να μπορούμε να αλλάζουμε τις τηλεοράσεις σαν τα πουκάμισα, να παίρνουμε μια νέα, αρκετά έξυπνη TV για να εναρμονίζεται η τεχνολογική της επάρκεια με το επιδοτούμενο και με χαμηλότερο κόστος κτήσης πάντα νεότερο smartphone μου.

Διαφορετικά, θα πρέπει να σταματήσω ο τεχνολογικός χρόνος. Να επιβραδύνει έστω. Αλλά αυτό δεν θα το ήθελα.

Πρέπει να φύγω…

Ανεβαίνουμε, κι έχω την αίσθηση ότι φτάσαμε πιο ψηλά αυτή τη φορά, ότι τώρα, πετάμε πιο γρήγορα.

Ανθή Παναγιωτάκη

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024