Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντυπώσεις από το HTC One X

Εντυπώσεις από το HTC One X

Εάν επιλέξετε το HTC One X θα έχετε το πρώτο τετραπύρηνο smartphone με Nvidia Tegra 3, με μια από τις μεγαλύτερες (4,7'') και καλύτερες οθόνες στην κατηγορία του, με κάμερα που ενεργοποιείται ταχύτερα από τις περισσότερες (0,7'') και μουσική που θα φτάνει στα αυτιά σας όπως θα ήθελε ο δημιουργός της (Beats Audio). To HTC One X σας θα έχει την νεότερη έκδοση του Android, Ice Cream Sandwich, με δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας με NFC, DLNA και Wi-Fi Direct ή Media Link HD που θα θέλετε να έχει και το περιβάλλον σας για να τα αξιοποιήσετε.

Εάν επιλέξετε το HTC One X θα έχετε το πρώτο τετραπύρηνο smartphone της HTC με Nvidia Tegra 3, με μια από τις μεγαλύτερες (4,7») και καλύτερες οθόνες στην κατηγορία του, με κάμερα που ενεργοποιείται ταχύτερα από τις περισσότερες (0,7») και μουσική που θα φτάνει στα αυτιά σας όπως θα ήθελε ο δημιουργός της (Beats Audio). To HTC One X σας, θα έχει την νεότερη έκδοση του Android, Ice Cream Sandwich, με δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας με NFC, DLNA και Wi-Fi Direct ή Media Link HD, τεχνολογίες που θα αναζητάτε στο περιβάλλον σας για να τις αξιοποιήσετε.


Δείτε μερικές φωτογραφίες που τραβήξαμε με το HTC One X, φωτογραφίες του ίδιου του HTC One X τραβηγμένες από την ίδια κάμερα που ενσωματώνεται και στο πιο οικονομικό HTC One V και άλλες φωτογραφίες του.

Ένα μεγάλο κινητό
To HTC One X είναι ένα σχετικά μεγάλο smartphone με διαστάσεις 13,4 x 6,99 εκατοστά. Δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το υβριδικό Samsung Galaxy Note, είναι όμως σε σχέση με την πλειονότητα εκεί έξω, υπερμέγεθες. Είναι εξαιρετικά λεπτό (και πάχος 8,9 χιλιοστά) και ελαφρύ (130 γραμμάρια).

Εντυπωσιακά χρώματα
Το One X ξεχωρίζει για την μεγάλη και πολύ φωτεινή και ευκρινή οθόνη του με διαγώνιο 4,7 ίντσες, ένα από χαρακτηριστικά το οποίο θα αποδειχτεί ιδιαίτερα ανταγωνιστικό (ακόμα και μετά την παρουσίαση του Samsung Galaxy S III, το οποίο εκτιμάμε ότι θα αποτελέσει τον κύριο ανταγωνιστή του). Αυτή η οθόνη μας εντυπωσίασε από την πρώτη ματιά.

Είναι φανερό ότι η HTC δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις φωτογραφικές ικανότητες του HTC One X.

Δείτε τις ιδιότητες της κάμερας στο HTC One X

  • Κάμερα 8Mpixel με αυτόματη εστίαση, «έξυπνο» φλας με LED και αισθητήρα BSI (για καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού)
  • Διάφραγμα f2.0 και φακός 28 mm
  • Εγγραφή βίντεο υψηλής ευκρίνειας (1080p)
  • Kάμερα 1,3 Mpixel μπροστά (720p για βιντεοκλήσεις)
  • Αποκλειστικό chip απεικόνισης
  • Λήψη φωτογραφίας κατά τη διάρκεια εγγραφής βίντεο υψηλής ευκρίνειας (HD)
  • Λειτουργία συνεχών λήψεων η οποία επιτρέπει τη λήψη πολλαπλών φωτογραφιών και την αυτόματη επιλογή της καλύτερης
  • Αυτόματο φλας που ενεργοποιείται με έξυπνο τρόπο, ανάλογα με την απόσταση από το αντικείμενο
  • Λειτουργία σταθεροποίησης βίντεο που εξαλείφει την ενοχλητική, κουνημένη λήψη
  • Υψηλής ποιότητας λήψη βίντεο και αναπαραγωγή σε αργή κίνηση

Διαδοχικές λήψεις, αυτόματη επιλογή της καλύτερης
Να αναφέρουμε ότι το HTC One X υποστηρίζει τις συνεχείς λήψεις ανά 0,2 δευτερόλεπτα, με χρόνο εκκίνησης της κάμερας στα 0,7», χρόνοι σημαντικά μειωμένοι σε σχέση με κάμερες όπως η Nikon P300 (1,3»). Στο λεγόμενο burst mode, το HTC One X κάνει λήψεις με ρυθμό που όπως επισημαίνει η HTC πετυχαίνει μόνο μια Nikon D5100, με 99 συνεχείς λήψεις στα 4 fps. Σε ότι αφορά την κάμερα, είναι φανερό ότι η HTC έχει κάνει αρκετή δουλειά, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι έλαβε άριστες κριτικές για αυτήν από όλους τους ειδικούς.

  • Κρατήστε πατημένο το εικονίδιο για την λήψη φωτογραφιών και το HTC One X θα αρχίσει να κάνει διαδοχικές λήψεις. Στη συνέχεια, μπορεί να επιλέξει την καλύτερη για σας (Best Shot) από την αλληλουχία και να διαγράψει εάν συμφωνήσετε τις υπόλοιπες.

Χρηστικά, μας έλειψε το εξωτερικό πλήκτρο για την ενεργοποίηση της κάμερας -αναγκαστήκαμε να αγγίξουμε το εικονίδιο. Όταν ενεργοποιείς την κάμερα διακρίνεις ότι έχεις τη δυνατότητα όχι να επιλέξεις πιο εύκολα τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο (δεν χρειάζεται να σύρεις κανέναν εικονικό διακόπτη). Μάλιστα, μπορείς να κάνεις λήψη φωτογραφιών ενώ κάνεις λήψη βίντεο (σε υψηλή ανάλυση).

Όλες, οι δυνατότητες της κάμερες είναι φυσικά ευπρόσδεκτες:

  • εγγραφή βίντεο σε αργή κίνηση,
  • HDR,
  • πανόραμα,
  • πορτρέτο,
  • η δυνατότητα αυτόματης ενεργοποίησης της κάμερας σε 2 ή 10 δευτερόλεπτα,
  • η λήψη βίντεο σε Full HD 1920×1080 ή 1280×720 (HD),
  • η αναγνώριση προσώπου και χαμόγελου και
  • η προσθήκη geotag (η γεωγραφική θέση από την οποία έγινε η λήψη),
  • η σταθεροποίηση του βίντεο,
  • η εγγραφή με ήχο (και στερεοφωνικά),
  • η δυνατότητα αυτόματης μεταφοράς στο cloud (upload),
  • τα πολλά εφέ.

Σχεδιασμός
Το HTC One X αποτελείται από δύο μέρη: το ένα είναι το ενιαίο πλαίσιό του (το λεγόμενο unibody design) και το άλλο η οθόνη (με καμπύλο γυαλί). Στο κάτω μέρος, επάνω στο γυαλί, εμφανίζονται τα τρία βασικά πλήκτρα αφής -στο κέντρο το πλήκτρο αφής που θα σας μεταφέρει στην αρχική οθόνη, αριστερά το Back, για επιστροφή στην προηγούμενη επιλογή ή δεξιά το πλήκτρο των recent app, αυτών των μικροεφαρμογών που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα.

Στο πλάι του HTC One X αριστερά, υπάρχει μόνο η υποδοχή microUSB για την σύνδεση του καλωδίου τροφοδοσίας. Δεξιά, το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης, το οποίο δεν δεν διακρίνεται με ευκολία και θα δείτε ότι θα σας δυσκολέψει η αναζήτησή του, ιδιαίτερα εάν δεν έχετε αρκετά μεγάλα χέρια.

Επάνω, υπάρχει το πλήκτρο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του κινητού και πίσω από αυτό, η κλειστή υποδοχή για την εισαγωγή της κάρτας microUSIM.Η κάρτα microUSIM αφαιρείται με ειδικό εργαλείο που συνοδεύει τη συσκευή (ίσως και ένας συνδετήρας να σας επιτρέψει να την ανοίξετε). Λίγο δεξιότερα, η υποδοχή για την σύνδεση των ακουστικών.

Στην πίσω πλευρά του HTC One X ξεχωρίζει ο φακός αφού εξέχει τόσο που δεν μπορεί παρά να σας κάνει να ανησυχείτε ότι θα τον γρατζουνίσετε αφήνοντας το καινούριο κινητό όπου να ‘ναι. Τον εξωτερικό ομόκεντρο κύκλο γύρω στον οποίο περικλείεται ο φακός, κόβει το LED για το φλας (αυτόματο, που ενεργοποιείται με έξυπνο τρόπο, ανάλογα με την απόσταση από το αντικείμενο προς φωτογράφηση).

Η αυτονομία
Ο σχεδιασμός unibody μπορεί να είναι πολύ ελκυστικός, όμως σημαίνει ότι τo HTC One X δεν έχει αποσπώμενη μπαταρία. Η μπαταρία του όμως μας παρείχε την πολυπόθητη αυτονομία μιας ημέρας, με μέτρια χρήση, δηλαδή προβολή δύο-τριών βίντεο από το YouTube καθημερινά σε Wi-Fi, πλοήγηση στο Διαδίκτυο, Facebook και Twitter, δεν χρειάστηκε καν να ειδοποιηθούμε ότι η στάθμη είναι απειλητικά χαμηλή. Παρατηρήσαμε όμως ότι, το HTC One X ζεσταινόταν αρκετά όταν βλέπαμε αρκετά βιντεάκια στο ΥοuTube. Η HTC δίνει 7,5 ώρες ομιλίας και αναμονής 450 ώρες.

Αξιοποιήστε το cloud
Το HTC One X δεν δέχεται κάρτα μνήμης, έχει όμως 32GB (συνολική εσωτερική μνήμη 2,11GB – apps 154MB και διαθέσιμα 1,96GB. Η μνήμη στο τηλέφωνο είναι 25,24GB, από τα οποία 22,85GB εμφανίζονταν διαθέσιμα, με δυνατότητες να αυξηθεί με εκκαθάριση δεδομένων από app που χρησιμοποιούνται σπάνια ή απεγκατάσταση app). Επίσης, η HTC έχει συνάψει συμφωνία με την Dropbox για να ανεβάζετε αρχεία σε διαθέσιμο χώρο 25GB στο cloud του (για δύο χρόνια).

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συνδέσετε το HTC One X σας με άλλες υπηρεσίες στο cloud, όπως το Skydrive της Microsoft. Εμείς, τραβήξαμε πολλές φωτογραφίες και βίντεο και τα ανεβάσαμε σε έναν φάκελο στο Skydrive. Έπειτα μοιραστήκαμε αυτόν τον φάκελο ώστε οι αποδέκτες να μπορούν να δουν ένα slideshow με φωτογραφίες αλλά και βίντεο με λεζάντες. Με τηλέφωνα όπως το HTC One X και με μια αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο (είτε μέσω δωρεάν Wi-Fi, είτε μέσω ακριβού ή λιγότερο ακριβού 3G), θα εκτιμήσετε το cloud. Ιδιαίτερα, όταν θα δείτε ότι δεν χρειάζεται να συνδέετε κάθε τρεις και λίγο το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή για να μεταφέρετε φωτογραφίες. Το αφήνετε στον συγχρονισμό με το cloud σας και είστε ήσυχοι. Προσέξτε βέβαια να μην ορίσετε τον αυτόματο συγχρονισμό λήψεων με το cloud σας γιατί τότε θα ξοδέψετε σε μηδενικό χρόνο την προπληρωμένη χρήση σας στο δίκτυο 3G. Αναβάλετε τον συγχρονισμό όταν βρεθείτε σε συνθήκες δωρεάν Wi-Fi.

Ασύρματες συνδέσεις
Εάν θέλετε να ανταλλάξετε επαφές, link και άλλα με το περιβάλλον σας, το HTC One X υποστηρίζει την ανέπαφη επικοινωνία μέσω NFC (αγγίζετε πλάτη με πλάτη τα δύο κινητά, αφού ενεργοποιήσετε την δυνατότητα από τις ρυθμίσεις των ασύρματων δικτύων). Επίσης, το HTC One X υποστηρίζει:

  • Bluetooth με ενεργοποιημένο apt X (Bluetooth 4.0), δηλαδή πολύ καλύτερη ασύρματη μετάδοση ήχου μέσω Bluetooth, αρκεί να βρείτε ηχεία που αξιοποιούν την δυνατότητα apt X
  • Wi-Fi: IEEE 802.11 a/b/g/n (εδώ, σημασία έχει η υποστήριξη του ταχύτερου 802.11n)
  • DLNA για να στέλνετε ασύρματα περιεχόμενο από το τηλέφωνο σε τηλεόραση ή υπολογιστή. Θα πρέπει όμως η μεγάλη οθόνη να έχει DLNA (ή έστω δια μεσολάβησης).
  • Θύρα micro-USB 2.0 (5-pin) με MHL για σύνδεση μέσω USB ή HDMI. Η υποστήριξη του MHL σημαίνει ότι το ειδικό καλώδιο μπορεί να τροφοδοτήσει και με ενέργεια το τηλέφωνο, ώστε να μην διακοπεί η μεταφορά λόγω αποφόρτισης του κινητού. Δυστυχώς, το καλώδιο HDMI δεν υπάρχει στην συσκευασία.
  • Επίσης, το HTC One X δέχεται την φορητή μικροσκοπική συσκευή Media Link HD, με την οποία θα μπορείτε να στέλνετε περιεχόμενο από το κινητό σε τηλεόραση HD με είσοδο HDMI στην οποία συνδέεται το κουτάκι αυτό. Η HTC λέει ότι μπορείτε παράλληλα να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο για άλλους σκοπούς την ίδια στιγμή (multitasking, με τετραπύρηνο επεξεργαστή 1,5GHz).

Σε γενικές γραμμές, το HTC One X μας άρεσε. Ήταν λογικό, αφού συγκεντρώνει τεχνολογίες αιχμής στον τομέα των smartphone, όπως ο τετραπύρηνος επεξεργαστής, η τελευταία έκδοση του λειτουργικού Android με ό,τι αυτό συνεπάγεται, πολύ γρήγορη κάμερα με εντυπωσιακό αποτέλεσμα και έξυπνο φλας, επιλογές ασύρματης μετάδοσης περιεχομένου, 25GB από το Dropbox… Το μόνο που μας δυσαρεστεί είναι ότι οι τεχνολογίες αυτές κοστολογούνται στα 700, παρά ένα, ευρώ…

Ανθή Παναγιωτάκη
@techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024