Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
People στα Windows 8 από Google, Facebook, Twitter, LinkedIn και Exchange

People στα Windows 8 από Google, Facebook, Twitter, LinkedIn και Exchange

Στα Windows 8, οι επαφές από διαφορετικούς λογαριασμούς e-mail, από το Facebook, το Twitter, το Google και το LinkedIn θα μπορούν να εγγραφούν σε ένα βιβλίο διευθύνσεων, με αυτόματη ενοποίηση των εγγραφών που αφορούν στο ίδιο πρόσωπο. Προϋπόθεση για τη δημιουργία της ιδανικής ψηφιακής ατζέντας, είναι η σύζευξη όλων των λογαριασμών με έναν λογαριασμό Microsoft, δηλαδή ένα κοινό Windows Live ID.

Στα Windows 8, οι επαφές από διαφορετικούς λογαριασμούς e-mail, από το Facebook, το Twitter, το Google και το LinkedIn θα μπορούν να εγγραφούν σε ένα βιβλίο διευθύνσεων, με αυτόματη ενοποίηση των εγγραφών που αφορούν στο ίδιο πρόσωπο. Προϋπόθεση για τη δημιουργία της ιδανικής ψηφιακής ατζέντας, είναι η σύζευξη όλων των λογαριασμών με έναν λογαριασμό Microsoft, δηλαδή ένα κοινό Windows Live ID.

H ομάδα ανάπτυξης των Windows 8 δημοσιεύει λεπτομέρειες για το λεγόμενο People app στο μπλογκ Building Windows 8, από όπου προέρχεται το βίντεο που ακολουθεί:

H εφαρμογή People μπορεί να φέρει επαφές που τηρεί ο χρήστης στην Microsoft (π.χ. στις υπηρεσίες Skydrive, Hotmail, Live κ.λπ.), στο Exchange, στο Facebook, στις υπηρεσίες της Google, στο LinkedIn και στο Twitter. Όλα τα στοιχεία μεταφέρονται χρησιμοποιώντας το Exchange ActiveSync, καθώς επίσης τα προτυποποιημένα API (OAuth, REST, κ.λπ) για την ασφαλή μεταφορά των δεδομένων από και προς το cloud.

Η εφαρμογή People αναλαμβάνει να ενοποιήσει τις διαφορετικές αυτές ατζέντες αυτόματα και έτσι εμφανίζονται στοιχεία από διαφορετικές υπηρεσίες που αφορούν στο ίδιο πρόσωπο εμφανίζονται ως μια «κάρτα», ανεξάρτητα από το που προήλθαν τα επιμέρους στοιχεία της επαφής (δηλαδή, η διεύθυνση e-mail, ο λογαριασμός στο Twitter ή στο LinkedIn).

Από την ίδια «κάρτα», ο χρήστης των Windows 8 θα μπορεί να δει και όλες τις «δραστηριότητες» του ατόμου στα δίκτυα όπου διατηρεί επαφή μαζί του (τα οποία συνέδεσε η εφαρμογή). Εάν από την αυτοματοποιημένη συγχώνευση των επαφών διαπιστώνονται λάθη, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τα διορθώσει (unlink). Επίσης, μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας από την κάρτα της επαφής με διαφορετικούς τρόπους -να στείλει e-mail, να ξεκινήσει ένα chat, να δει τις φωτογραφίες των επαφών του στο Facebook ή τα πρόσφατα tweet τους.

Η εφαρμογή People είναι χωρισμένη σε τρεις ενότητες. Στην ενότητα All, ο χρήστης των Windows 8 θα μπορεί να κάνει αναζήτηση (φέρνοντας στο προσκήνιο με ένα «τσίμπημα» της οθόνης αφής που υποστηρίζεται στα Windows 8, ένα αλφαβητικό ευρετήριο), να επέμβει στις Ρυθμίσεις για να ενώσει λογαριασμούς κ.ά.

Οι ενημερώσεις, απ’όπου κι αν αυτές προέρχονται (από τους συνδεδεμένους λογαριασμούς), συγκεντρώνονται στην ενότητα What’s New, από την οποία μπορεί κανείς με μια ματιά να δει τις τελευταίες δημόσιες δραστηριότητες των επαφών του (νέα tweet, status update, φωτογραφίες, e-mail). Εστιάζοντας σε μια δραστηριότητα σε σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, η εφαρμογή φέρνει όλα τα σχετικά σχόλια και επιτρέπει στον χρήστη να υποβάλλει το δικό του σχόλιο, χωρίς να εγκαταλείψει τo app People.

Στο ανθρωποκεντρικό People app των Windows 8, ο χρήστης έχει επίσης την δυνατότητα να δει όλες τις δραστηριότητες που αφορούν το πρόσωπό του -τις ενημερώσεις του, τα σχόλια που υποβλήθηκαν στα post ή στα tweet του κ.ά.

Η ομάδα ανάπτυξης των Windows 8 δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές εφαρμογών να αξιοποιήσουν την δυνατότητα επιλογής πολλαπλών επαφών από το People app, της άμεσης κοινοποίησης στους συνδεδεμένους λογαριασμούς στο Facebook και στο Twitter από οποιαδήποτε εφαρμογή στα Windows 8.

Όλες οι λειτουργίες του People app καθίστανται εφικτές χάρη στο cloud, εξηγεί ο Jeff Kunins από την ομάδα ανάπτυξης των Windows 8. Έτσι, ακόμα και όταν ο χρήστης αλλάξει υπολογιστή διατηρεί την ατζέντα του αναλλοίωτη. Επίσης, ό,τι υπάρχει στο app είναι διαθέσιμο από τον browser σε διαφορετικό υπολογιστή (contacts.live.com) και τέλος, κάθε αλλαγή στον τρόπο διεπαφής του Facebook ή του Twitter δεν απαιτεί ανανέωση του app των Windows 8.

H ομάδα δηλώνει ότι σέβεται την πολιτική των διαδικτυακών υπηρεσιών στις οποίες αφορά το People app και ως εκ τούτου, μπορεί να απαιτείται η συναίνεση του χρήστη για την διασύνδεση των βιβλίων επαφών σε διαφορετικές συσκευές (όπως σε ένα Windows Phone). Επίσης, μπορεί η πολιτική της επιχείρησης στην οποία εργάζεται ο χρήστης των Windows 8 να μην επιτρέπει την μεταφορά των επαφών από το MS Exchange στο cloud και ως εκ τούτου, οι επαφές αυτές δεν θα μεταφέρονται στο «σύννεφο».

Μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική περιγραφή του People app στο μπλογκ της ομάδας ανάπτυξης της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024