Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτογραφική μηχανή παντός καιρού η Nikon Coolpix AW100

Φωτογραφική μηχανή παντός καιρού η Nikon Coolpix AW100

Η κυκλοφορία της είχε ανακοινωθεί στις 24 Αυγούστου του 2011, όταν ήταν αρκετά αργά για να μας συνοδεύσει στις περσινές καλοκαιρινές διακοπές. Είχαμε τότε μάθει για την νέα Coolpix που αντέχει σε αντίξοες συνθήκες και απευθύνεται σε δραστήριους ανθρώπους που φωτογραφίζουν ενώ κάνουν σκι, καταδύσεις ή ορειβασία.

Η κυκλοφορία της είχε ανακοινωθεί στις 24 Αυγούστου του 2011, όταν ήταν αρκετά αργά για να μας συνοδεύσει στις περσινές καλοκαιρινές διακοπές. Είχαμε τότε μάθει για την νέα Coolpix που αντέχει σε αντίξοες συνθήκες και απευθύνεται σε δραστήριους ανθρώπους που φωτογραφίζουν ενώ κάνουν σκι, καταδύσεις ή ορειβασία.

Με την Nikon Coolpix AW100 η Nikon Europe μας υπόσχεται δια στόματος του διευθυντή καταναλωτικών προϊόντων Nicolas Gillet, μια φωτογραφική μηχανή «που είναι τόσο έτοιμη για περιπέτεια όσο είστε και εσείς, έχει κατασκευαστεί για δράση σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και ταυτόχρονα, διαθέτει την τεχνολογία που θα περιμένατε από μια compact φωτογραφική μηχανή Nikon, ώστε να προσφέρει εξαιρετικές φωτογραφίες σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεστε».

Αδιάβροχη έως και 10 μέτρα, ανθεκτική σε πτώσεις από το 1,5μ

Η Nikon Coolpix AW100 είναι αδιάβροχη μέχρι και σε βάθος 10 μέτρων, ανθεκτική σε πτώσεις από ύψος μέχρι και 1,5 μέτρο και με αντοχή στον παγετό για θερμοκρασίες μέχρι και -10°C. Φέρει ενσωματωμένο σύστημα GPS, ηλεκτρονική πυξίδα και ενσωματωμένο παγκόσμιο χάρτη (εξαιρούνται κάποιες περιοχές), εξοπλισμό με τον οποίο προστίθενται γεωγραφικές σημάνσεις στις φωτογραφίες με ευκολία, διευκολύνεται ο προσανατολισμός και ο χρήστης χαράζει την πορεία του εν κινήσει.

Αυτόματη ρύθμιση για υποβρύχια λήψη

Κατά την σχεδίαση της COOLPIX AW100 συνυπολογίστηκε το γεγονός ότι η μηχανή αυτή θα χρησιμοποιείται ενώ ο φωτογράφος απολαμβάνει μια δραστηριότητα. Έτσι, για να μπορείτε να τραβήξετε υποβρύχιες σκηνές ακριβώς όπως τις βλέπετε, υπάρχει μια απλή λειτουργία υποβρύχιας λήψης, η οποία ρυθμίζει αυτόματα την ισορροπία λευκού της φωτογραφικής μηχανής.

Φωτογράφηση με ένα χέρι

Μπορείτε να ρυθμίσετε και να τραβήξετε φωτογραφίες με ένα μόνο χέρι όταν πατήσετε το κουμπί Action-Control: μόλις ενεργοποιηθεί, οι ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής μπορούν να αλλάξουν κουνώντας απλά τη φωτογραφική μηχανή μπρος πίσω, έτσι ώστε να μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες ακόμα και στις χιονισμένες πίστες του σκι χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε ένα γάντι.

Πανοραμικές λήψεις με ριπές

Η δυνατότητα εύκολης πανοραμικής λήψης επεκτείνει περαιτέρω το πεδίο λήψης προσφέροντας φωτογραφίες 360 μοίρες και 180 μοίρες. Όταν εκτελείται κατακόρυφη ή οριζόντια πανοραμική λήψη μιας σκηνής, ο αισθητήρας CMOS της φωτογραφικής μηχανής πραγματοποιεί μια γρήγορη λήψη ριπής από καρέ τα οποία συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν αμέσως μια υπέροχη πανοραμική λήψη.

Ειδικές λειτουργίες χαμηλού φωτισμού

Σε ότι αφορά στην ποιότητα των λήψεων, η Nikon Coolpix AW100 έχει εξαιρετικά ευαίσθητο αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού CMOS 16 megapixel και οι ειδικές λειτουργίες χαμηλού φωτισμού συνδυάζονται για να προσφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα είτε κάτω από έντονο ηλιακό φως, είτε τη νύχτα, είτε σε υποβρύχια κατάδυση, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Επιπλέον, η μηχανή φέρει το EXPEED C2, την προηγμένη έκδοση του συστήματος επεξεργασίας εικόνας EXPEED στο οποίο ενσωματώνεται όλη η συσσωρευμένη εμπειρία και οι τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η Nikon στη μακρόχρονη ιστορία της. Το EXPEED C2 αναλαμβάνει να διευρύνει τις δυνατότητες φωτογράφισης, με βελτιωμένη εγγραφή video, απόδοση υψηλής ευαισθησίας και βέλτιστη ποιότητα εικόνας. Ο μηχανισμός EXPEED C2 μεγιστοποιεί την απόδοση του αισθητήρα για καθαρές, ζωντανές εικόνες με ζωηρά χρώματα, μειωμένο θόρυβο και ομαλές διαβαθμίσεις τόνων, για κορυφαίες φωτογραφίες και video.

Ευρυγώνιος φακός

Για να εξασφαλίσει video και φωτογραφίες βέλτιστης ποιότητας, η AW100 ενσωματώνει επίσης έναν ευρυγώνιο φακό zoom 5x NIKKOR, εγγραφή video Full HD (1080p) με στερεοφωνικό ήχο και τέσσερις προηγμένες λειτουργίες μείωσης του θαμπώματος για ελαχιστοποίηση των επιδράσεων από την κίνηση του θέματος, τον χαμηλό φωτισμό και το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής.

Λογισμικό για μοντάζ βίντεο με φωτογραφίες

Η Nikon Coolpix AW100 συνοδεύεται από το ViewNX 2, ένα πακέτο λογισμικού για την εισαγωγή, αναζήτηση, επεξεργασία και κοινή χρήση φωτογραφιών και video. Η έκδοση 2 του ViewNX περιλαμβάνει για πρώτη φορά προηγμένες ρυθμίσεις επεξεργασίας βίντεο, δανεισμένες απευθείας από τη βραβευμένη σειρά DSLR της Nikon. Επιτρέπουν στους χρήστες να περικόπτουν κλιπ και να συνδυάζουν φωτογραφίες με εκπληκτικά πλάνα video. Το ViewNX 2 συνοδεύει όλες τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της Nikon και διατίθεται επίσης ως δωρεάν λήψη στο www.nikon.gr.

Η COOLPIX AW100 διατίθεται σε τρία χρώματα: χρώμα παραλλαγής, πορτοκαλί και μαύρο.

Η προτεινόμενη λιανική με ΦΠΑ τιμή της Nikon COOLPIX AW100 είναι 279€ και η εγγύησή της διαρκεί ένα έτος

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024