Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γνωριμία με το Sony Xperia U

Γνωριμία με το Sony Xperia U

To Sony Xperia U είναι ένα ακόμα smartphone της οικογένειας NXT της Sony που βρέθηκε για λίγες ημέρες στα χέρια μας. Πρόκειται για το τρίτο μοντέλο της σειράς NXT -το κορυφαίο είναι το Xperia S και ακολουθεί το Xperia P, τα οποία υπερέχουν σε τεχνικά χαρακτηριστικά του U. To Xperia U έχει την χαρακτηριστική εμφάνιση με την διάφανη λωρίδα και μας θύμισε πολλά από αυτά που είχαμε προηγουμένως δει στο Xperia S ενώ, άλλα τα αναζητήσαμε μάταια.

To Sony Xperia U είναι ένα ακόμα smartphone της οικογένειας NXT της Sony που βρέθηκε για λίγες ημέρες στα χέρια μας. Πρόκειται για το τρίτο μοντέλο της σειράς NXT -το κορυφαίο είναι το Xperia S και ακολουθεί το Xperia P, τα οποία υπερέχουν σε τεχνικά χαρακτηριστικά του U. To Xperia U έχει την χαρακτηριστική εμφάνιση με την διάφανη λωρίδα και μας θύμισε πολλά από αυτά που είχαμε προηγουμένως δει στο Xperia S ενώ, άλλα τα αναζητήσαμε μάταια (όπως το HDMI).

Επιλέξτε μοντέλο από την σειρά Sony NXT

Αν σας έχει ήδη κερδίσει η Sony, ή θέλετε να είστε έτοιμοι για την εποχή του Sony Entertainment Network το 2013, κάντε μια σύγκριση των χαρακτηριστικών σε κάθε τηλέφωνο της οικογένειας Xperia NXT για να επιλέξετε το πλέον κατάλληλο για τις ανάγκες σας: επισκεφτείτε την διεύθυνση http://www.sonymobile.com/global-en/xperia/compare-specs/.

Εκεί, θα δείτε για παράδειγμα ότι, το Xperia S έχει την μεγαλύτερη οθόνη (4,3 ίντσες), διπλάσια μνήμη RAM και κάμερα 12Μpixel. Το Xperia U δεν παίρνει επέκταση μνήμης (σε αντίθεση με το Xperia Sola), έχει 512ΜΒ RAM και εσωτερική μνήμη 8GB, από τα οποία μόνο τα 4GB είναι διαθέσιμα προς αξιοποίηση από τον χρήση και τα app του. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κατευθυνθείτε στην αγορά του Xperia U εάν οι ανάγκες σας συναντιούνται με τις προδιαγραφές του, δηλαδή δεν πρόκειται να τρελαθείτε κατεβάζοντας το ένα app μετά το άλλο, η κάμερα των 5Mpixel και η αυτονομία για 6,5 ώρες ομιλίας (μπαταρία 1320mAh) σας είναι αρκετά.

Επιθεωρήστε τα χαρακτηριστικά του Sony Xperia U

Δείτε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Sony Xperia U στο παρακάτω έγγραφο του κατασκευαστή:

Το Xperia U έχει οθόνη 3,5 ιντσών και είναι Reality Display με Mobile BRAVIA Engine, τεχνολογία που αναλαμβάνει να αποδώσει άριστα την εικόνα και να ενεργοποιεί την κάμερα απευθείας από την οθόνη «αναμονής» (stand by) σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Και τα καταφέρνει καλά, αρκεί να εφαρμόζει σωστά το καπάκι του.

Το Xperia U έχει διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1GHz, όπως και το Xperia S. Έχει κάμερα 5Mpixel και ανιχνεύει τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών στα βίντεο, η λήψη των οποίων μπορεί να γίνει και σε υψηλή ευκρίνεια (μέχρι τα 720p, όχι 1080p).

Σε ότι αφορά στην επικοινωνία και την ανταλλαγή περιεχομένου, το Xperia U έχει Bluetooth και Wi-Fi και φέρει πιστοποίηση DLNA. Αυτό το τελευταίο, σημαίνει ότι φωτογραφίες βίντεο και μουσική (χωρίς προστασία από την αντιγραφή, δηλαδή DRM), μπορούν να «εκτεθούν», να είναι δηλαδή ορατά στο δίκτυο Wi-Fi που συνδέεται το Xperia U και έτσι να τα δουν άλλες συσκευές με πιστοποίηση DLNA (όπως η TV ή άλλο smartphone). Επίσης, το Xperia U «βλέπει» άμεσα φωτογραφίες, βίντεο και μουσική σε άλλες συσκευές (σε server ή άλλο PC) με πιστοποίηση DLNA.

Το Xperia U κυκλοφορεί με την έκδοση 2.3 (Gingerbread), αργότερα όμως θα αναβαθμιστεί σε Αndroid 4.0 ή Ice Cream Sandwich (κάντε κλικ για να δείτε γιατί θέλουν όλοι αυτή την έκδοση του λειτουργικού).

Τηλέφωνο για μουσική

Το Xperia U έμεινε στην μνήμη μας ως ένα μουσικό τηλέφωνο, δηλαδή μας άφησε τόσο καλές εντυπώσεις στην απόδοση του ήχου που… χαίρεται κανείς να το ακούει. Η Sony χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες xLoud και Sony 3D Surround Sound Audio ενσωματωμένες στο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, οι οποίες αναλαμβάνουν να προσφέρουν μια άψογη μουσική εμπειρία και καθαρό ήχο. Επίσης, ο κατασκευαστής τονίζει ότι με μια μόνο κίνηση μπορεί κανείς να μεταφέρει μουσικό περιεχόμενο από το Xperia U σε ασύρματα ηχεία (δεν το δοκιμάσαμε, απουσία ασύρματου ηχείου με DLNA).

Xperia U – ξεχωριστό compact design


Η διάφανη λωρίδα του Xperia U αναβοσβήνει και προσαρμόζεται στα χρώματα των φωτογραφιών που βλέπει ο χρήστης ή στο album art της μουσικής που ακούει. Δεν βρίσκεται εκεί όμως απλώς για ομορφιά, καθώς περιέχει τμήμα της κεραίας!

Κάτω από την διάφανη λωρίδα, μπορεί να τοποθετηθεί ανταλλακτικό περίβλημα σε διαφορετικά χρώματα. Εάν επιλέξετε theme που ταιριάζει με το περίβλημα αυτό, όταν δέχεστε μια ειδοποίηση (π.χ. όταν χτυπάει το τηλέφωνό σας) η διάφανη λωρίδα θα παίρνει το χρώμα του theme.

Το Xperia U ξεχωρίζει για την διάφανη λωρίδα του, όμως περιμέναμε περισσότερα από την σχεδίασή του -μας δυσκόλεψε ιδιαίτερα η υποδοχή για την κάρτα SIM και δεν καταφέραμε ποτέ να την εισάγουμε σωστά, το καπάκι δεν κούμπωνε καλά με αποτέλεσμα να αχρηστεύει το πλήκτρο για την ενεργοποίηση της κάμερας.

    Smart Headset για το Xperia U

    Ένα από τα αξεσουάρ που προορίζονται για το Xperia U είναι το Smart Headset, που βελτιώνει την ποιότητα του ήχου και διαθέτει SmartKey- ένα ειδικό πλήκτρο που ενεργοποιεί μια προεπιλεγμένη εφαρμογή από τον χρήστη. Εκτός από ακουστικά, το Smart Headset έχει το SmartKey με το οποίο, ενώ ακούτε μουσική πατάτε το «έξυπνο» κουμπί και κρατάτε μια ηχητική σημείωση. Ενώ βρίσκεστε σε ένα πάρτι, πατάτε το SmartKey και ενεργοποιείτε το TrackID για την αναγνώριση του τραγουδιού που ακούτε -το TrackID είναι μια υπηρεσία, το app υπάρχει στο smartphone, όμως αρκεί για να κάνετε μερικές μόνο ταυτοποιήσεις, μετά πρέπει να εγγραφείτε έναντι συνδρομής.

    Μπορείτε να συνδέσετε οποιοδήποτε app με το SmartKey, ένα όμως θα ελέγχετε με το πάτημά του.

    Δείτε ένα βίντεο για το Smart Headset από την Sony

    Timescape στο Sony Xperia

    To Xperia U φέρει το Timescape, με το οποίο συγκεντρώνει όλες τις επικοινωνίες με το ίδιο πρόσωπο σε μια «κάρτα», είτε μιλήσατε μέσω Facebook, δημοσίευσε tweet, σας έστειλε e-mail κ.λπ. Με το Ιnfinity, θα δείτε όλα τα μηνύματα που ανταλλάξατε στην… αιωνιότητα.

    Δείτε το Timescape, έναν διαφορετικό τρόπο με τον οποίο προβάλλονται tweet και status update από Twitter και Facebook. Από την ίδια εφαρμογή μπορείτε να εκτελέσετε διάφορες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα να προσθέσετε tweet στα αγαπημένα σας, να κάνετε retweet, ή απλά να δημοσιεύσετε τα δικά σας. Δείτε ένα πολύ σύντομο βίντεο για το Timescape (σε Xperia S):

    Συνδεσιμότητα στο Xperia U

    To Xperia U δεν συνδέεται στην TV μέσω HDMI, καθώς δεν υπάρχει σχετική υποστήριξη του πρωτοκόλλου. Εάν όμως η τηλεόρασή σας έχει πιστοποίηση DLNA (ή κάποιο κουτάκι, όπως ο media player που της έχετε συνδέσει) τότε θα μπορέσετε να προβάλλετε στην μεγάλη οθόνη από την οθόνη των 3,5 ιντσών του smartphone σας.

    Το Xperia U μπορεί να τοποθετηθεί στο Sony SmartDock. Εκτός από βάση φόρτισης, το SmartDock είναι αυτό που φέρνει στην τηλεόραση πληκτρολόγιο και ποντίκι και κάνει το smartphone ένα μικρό PC. Στο πίσω μέρος του SmartDock υπάρχουν δύο διαθέσιμες θύρες για περιφερειακά USB και μια HDMI.

    Αυτό που λείπει από το Xperia U, όπως και από τα υπόλοιπα Xperia NXT στην Ελλάδα είναι το Sony Entertainment Network, που αναμένεται να δούμε το 2013.

    • Sony Entertainment Network το 2013 στην Ελλάδα
      To 2013 θα αρχίσει να δέχεται εγγραφές μελών από την Ελλάδα το Sony Entertainment Network, η υπηρεσία παροχής ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και απεριόριστης μουσικής της Sony.

    Το SEN υπόσχεται πολλά: η υπηρεσία Music Unlimited χαρακτηρίζεται «παγκόσμιο playlist» με περισσότερα από 15 εκατομμύρια τραγούδια. Επίσης, η υπηρεσία Video Unlimited έχει τις τελευταίες επιτυχημένες ταινίες του Χόλιγουντ και τηλεοπτικές εκπομπές από τα κυριότερα στούντιο παραγωγής.


    Ανθή Παναγιωτάκη
    @techingr

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

    Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Τετάρτη 24 Απριλίου 2024