Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το τετραπύρηνο LG Optimus 4X ανταγωνίζεται το Samsung Galaxy S III

Το τετραπύρηνο LG Optimus 4X ανταγωνίζεται το Samsung Galaxy S III

Την προτίμηση των απαιτητικών επιχειρεί να κερδίσει η LG η οποία λανσάρει στην αγορά το δικό της τετραπύρηνο smartphone που είχε παρουσιάσει τον Φεβρουάριο στο Mobile World Congress 2012. To LG Optimus 4X φέρει τον τετραπύρηνο Tegra 3 με τον έξτρα επεξεργαστή για εξοικονόμηση ενέργειας, μπαταρία 2.150mAh, οθόνη 4,7 ιντσών True HD IPS και το Quick Memo για την τήρηση χειρόγραφων σημειώσεων πάνω σε ιστοσελίδες, χάρτες ή φωτογραφίες.

Την προτίμηση των απαιτητικών επιχειρεί να κερδίσει η LG η οποία λανσάρει στην αγορά το δικό της τετραπύρηνο smartphone που είχε παρουσιάσει ήδη από τον Φεβρουάριο στο Mobile World Congress 2012. To LG Optimus 4X φέρει τον τετραπύρηνο Tegra 3 με τον έξτρα επεξεργαστή για εξοικονόμηση ενέργειας, μπαταρία 2.150mAh, οθόνη 4,7 ιντσών True HD IPS και το Quick Memo για την τήρηση χειρόγραφων σημειώσεων πάνω σε ιστοσελίδες, χάρτες ή φωτογραφίες.

Όπως αποδεικνύουν οι πρώτες δοκιμές, το LG Optimus 4X με τον Tegra 3 4-Plus-1 συγκαταλέγεται στην ομάδα των πρωταθλητών ταχύτητας, μαζί με το Samsung Galaxy S III. Το LG Optimus 4X τοποθετείται απέναντι στο ισχυρό smartphone της Samsung, αφού έχει ανταγωνιστικά τεχνικά χαρακτηριστικά και επιχειρεί να προσφέρει λειτουργίες που έχει αποκλειστικά το S III, όπως η τήρηση χειρόγραφων σημειώσεων.

Σε ότι αφορά τον επεξεργαστή, σας παραπέμπουμε στο άρθρο για τον Tegra 3 της Nvidia που φοράει όχι μόνο το Optimus 4X αλλά και το HTC One X, ο άλλος δυνατός ανταγωνιστής του S III. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε στο tech.in.gr για τον «πράσινο και έξυπνο» επεξεργαστή του S III, EXYNOS.

  • Nvidia Tegra 3 4-PLUS-1: Τετραπύρηνα smartphone με πέμπτο πυρήνα ninja
    Με αφορμή την ανακοίνωση του HTC One X και του LG Optimus 4X HD, των πρώτων τετραπύρηνων (+1) smartphone, ρίχνουμε μια ματιά στον επεξεργαστή της Nvidia. Το πρώτο και εντυπωσιακό που μας μεταφέρει η Nvidia είναι ότι ο τετραπύρηνος Tegra 3 μπορεί να επιτύχει έως και πενταπλάσιες επιδόσεις από τον προγενέστερο διπύρηνο Tegra 2, αλλά
    και εξοικονόμηση ενέργειας κατά 61% στην αναπαραγωγή πολυμέσων σε HD.
  • «Έξυπνο και Πράσινο» 4πύρηνο τσιπ στο Samsung Galaxy S III
    EXY
    pnos και prasiNOS είναι ο τετραπύρηνος επεξεργαστής που κατασκεύασε η Samsung για smartphone και tablet. Ο Exynos 4 Quad 1,4GHz θα κάνει την επίσημη πρώτη εμφάνισή του στις 3 Μαϊου, με την ανακοίνωση του επόμενου Samsung Galaxy, γνωστό μέχρι σήμερα ως Samsung Galaxy S III.

H LG τονίζει με αφορμή την κυκλοφορία του Optimus 4X ότι ο Tegra 3 ενεργοποιεί αυτόματα και τους τέσσερις πυρήνες όταν η μέγιστη ενέργεια είναι αναγκαία, αλλά χρησιμοποιεί ως προεπιλογή το 1/5 της δυναμικότητας, όταν απαιτείται λιγότερη ενέργεια, όπως όταν είναι σε λειτουργία standby ή αναπαραγωγής μουσικής.

Επίσης, υπόσχεται στους δυνητικούς κατόχους του τετραπύρηνου smartphone της ότι θα πρέπε να περιμένουν μια αναβάθμιση λογισμικού, που θα προσθέσει στο τηλέφωνο την αποκλειστική εφαρμογή Eco-Mode. Με αυτό το app, οι χρήστες θα μπορούν να απενεργοποιούν χειροκίνητα οποιονδήποτε πυρήνα του Tegra 3 για να ελέγχουν την ενεργειακή κατανάλωση και την απόδοση (το οποίο ακούγεται ενδιαφέρον).

Δείτε ένα βίντεο στο οποίο συγκρίνονται το LG Optimus 4X με το Samsung Galaxy S III (AndroidAuthority)

Σε ότι αφορά την ενεργειακή κατανάλωση, η LG υποστηρίζει ότι με την μπαταρία 2,150mAh και με την αποκλειστική τεχνολογία SiO+, η μπαταρία του Optimus 4X HD έχει μεγαλύτερη διάρκεια χωρίς να χαλάσουν οι καθαρές σχεδιαστικές γραμμές του. Κοιτάζοντας τα μιλιαμπερόρια, πράγματι το Optimus 4X διαθέτει περισσότερα, ωστόσο η διαφορά των 50mAh από την μπαταρία του SIII δεν κρίνεται σημαντική.

Το τετραπύρηνο της LG έχει οθόνη με διαγώνιο 4,7 ίντσες (όσο και το HTC One X και περίπου το SIII, στις 4,8») τεχνολογίας True HD IPS. Η LG μιλάει για «επανάσταση της απόλυτης ευκρίνειας και φωτεινότητας» με ανάλυση 1280 x 720. Επιπρόσθετα, η αναλογία οθόνης 16:9 επιτρέπει θέαση περισσότερης πληροφόρησης με μόνο μια ματιά, καθώς και η υψηλή πυκνότητα pixel 313ppi της συσκευής (υψηλή πυκνότητα, κατάτι μεγαλύτερη από το SIII) και η οθόνη Stripe RGB IPS προσφέρουν ακρίβεια και ευκρίνεια στο κείμενο. Το Optimus 4X HD παρέχει λευκό φόντο για τα e-mail και την οθόνη μηνυμάτων που οι χρήστες συχνά χρησιμοποιούν, και η True HD IPS οθόνη επιτρέπει «περισσότερο λεπτομερή αναπαραγωγή του λευκού χρώματος που ενισχύει την αναγνωσιμότητα».


Η LG τοποθετεί στα δυνατά χαρακτηριστικά του Optimus 4X HD το Optimus UI 3.0, ένα νέο περιβάλλον διεπαφής με τον χρήστη (user interface) για τις συσκευές με την έκδοση Android Ice Cream Sandwich. Από τις λειτουργίες του προτάσσει το QuickMemo. Το QuickMemo επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν τις προσωπικές τους σημειώσεις, πάνω σε οποιαδήποτε οθόνη, όπως σε μία σελίδα στο Internet, σε μία φωτογραφία ή ακόμα και σε ένα χάρτη και στη συνέχεια να τις αποθηκεύσουν ή να τις μοιραστούν με τους φίλους τους. To Samsung Galaxy S III έχει το S Memo με το οποίο ο χρήστης μπορεί να τηρήσει χειρόγραφες σημειώσεις (με το δάχτυλο ή με πενάκι) πάνω σε ένα ψηφιακό «post it» διατηρώντας την δυνατότητα να προσθέσει φωτογραφίες στο πρόχειρο, να πληκτρολογήσει κείμενο στο εικονικό πληκτρολόγιο, να ηχογραφήσει ή να αναθέσει στο S Memo να μετατρέψει τις χειρόγραφες σημειώσεις σε πληκτρολογημένο κείμενο, προς αποστολή με διάφορους τρόπους. Το QuickMemo φαίνεται ότι προσφέρει την δυνατότητα στον χρήστη να προσθέτει χειρόγραφες σημειώσεις από οποιαδήποτε εφαρμογή (in app) και σε αυτό μάλλον πλεονεκτεί, αν και μένει να δούμε το LG Optimus 4X από κοντά για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες του QuickMemo.

Η LG αναφέρει επίσης ότι το Optimus 4X HD συνοδεύεται από το Media Plex, το οποίο συνδυάζει ένα εύρος λειτουργιών που βελτιώνουν την εικόνα και την αναπαραγωγή βίντεο, όπως οι λειτουργίες Fingertip Seek και Live Zooming. Το Media Plex περιλαμβάνει τη λειτουργία Time Catch Shot που επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει και να σώσει την καλύτερη λήψη ανάμεσα στις εικόνες που τραβήχτηκαν, πριν πατηθεί το κουμπί κλείστρου. Και σε αυτό το σημείο μας θύμισε το S III, και την λειτουργία Best Shot (αυτόματη επιλογή της καλύτερης από 20 διαδοχικές λήψεις).

To LG Optimus 4X HD διατίθεται με ενδεικτική τιμή 599 ευρώ.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε στο tech.in.gr επίσης:

Εάν επιλέξετε το HTC One X θα έχετε το πρώτο τετραπύρηνο smartphone με Nvidia Tegra 3, με μια από τις μεγαλύτερες (4,7») και καλύτερες οθόνες στην κατηγορία του, με κάμερα που ενεργοποιείται ταχύτερα από τις περισσότερες (0,7») και μουσική που θα φτάνει στα αυτιά σας όπως θα ήθελε ο δημιουργός της (Beats Audio). To HTC One X σας θα έχει την νεότερη έκδοση του Android, Ice Cream Sandwich, με δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας με NFC, DLNA και Wi-Fi Direct ή Media Link HD που θα θέλετε να έχει και το περιβάλλον σας για να τα αξιοποιήσετε.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024