Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
S Pen, το μαγικό ραβδί της Samsung

S Pen, το μαγικό ραβδί της Samsung

H Samsung μοιάζει να δείχνει τα δόντια της με την φετινή παρουσία της στην IFA, την ευρωπαϊκή, όπως αποκαλείται συχνά, CES. Λίγο μετά την ιστορική δικαστική απόφαση εις βάρος της στις ΗΠΑ, o μεγάλος αντίπαλος της Apple παρουσιάζει πλήθος συσκευών που άλλες σαν κι αυτές δεν υπάρχουν.

H Samsung μοιάζει να δείχνει τα δόντια της με την φετινή παρουσία της στην IFA, την ευρωπαϊκή, όπως αποκαλείται συχνά, CES. Λίγο μετά την ιστορική δικαστική απόφαση εις βάρος της στις ΗΠΑ, o μεγάλος αντίπαλος της Apple παρουσιάζει πλήθος συσκευών που άλλες σαν κι αυτές δεν υπάρχουν.

Δείτε σειρά βίντεο λίγων δευτερολέπτων όπου επιδεικνύεται τι μπορεί να κάνει ο χρήστης του Note II με το S Pen: Σημειώσεις εν μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας, αποκοπή και διαμοιρασμός λεπτομερειών στην οθόνη, προεπισκόπηση άλμπουμ φωτογραφιών και ταινιών ή μηνυμάτων, χειρόγραφες εντολές και πολλά άλλα.


Δεν έχουν σημασία τα μοντέλα. Η Samsung προτείνει σε ολόκληρη τη βιομηχανία να ακολουθήσει το δικό της παράδειγμα άλλη μια φορά, όπως έκανε ήδη με τα υβριδικά τηλέφωνα-ταμπλέτες αλλά και με κάποιες λειτουργίες στο S III (ειδικά με τις φωτογραφικές ικανότητές του).

Το Samsung Galaxy Note II δεν αποτέλεσε έκπληξη. Εξάλλου, η ουσία είναι το S Pen του, αυτό το πρωτοποριακό πενάκι που οι Κορεάτες θεωρούν ότι θα αποδειχτεί πολύ χρήσιμο.

Φανταστείτε να θέλετε να κρατήσετε μια σημείωση ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο. Ποτέ δεν υπάρχει στυλό τριγύρω. Με το S Pen, μπορούμε να γράψουμε στην οθόνη του Note II χωρίς φυσικά να τερματίσουμε την κλήση (με ανοικτή ακρόαση για να ακούμε ό,τι πρέπει να γράψουμε).

Το μαγικό αυτό ραβδάκι μπορεί να δώσει γρήγορες εντολές στο Note II και μάλιστα αμέσως μόλις αφαιρεθεί από την ειδική υποδοχή που υπάρχει για αυτό στο τηλέφωνο-ταμπλέτα (αν και όχι μόνο σε αυτό). Σύροντάς το στην οθόνη και γράφοντας, για παράδειγμα, το σύμβολο @ και το όνομα του παραλήπτη (π.χ. @Jim) μπορούμε να στείλουμε γρήγορα e-mail (το οποίο μπορεί επίσης να είναι χειρόγραφο).

Αυτοί δεν είναι οι μόνοι τρόποι αξιοποίησης του S Pen. Χωρίς να αγγίζει την οθόνη του Note II, μπορεί να κάνει κανείς προεπισκόπηση περιεχομένου (η εταιρεία το βάφτισε Air View) π.χ. στην λίστα των e-mail, στα άλμπουμ φωτογραφιών (για να δει ποιες φωτογραφίες περιέχονται σε κάθε ένα, Photo Note), στα βίντεο (για να επιστρέψει στο επιθυμητό σημείο της ταινίας).

Με το S Pen μπορεί κανείς ακόμα και να γράψει «πίσω» από μια ψηφιακή φωτογραφία, όπως στις τυπωμένες, να κάνει «χαρτοκοπτική» σε ιστοσελίδες, φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλο να προσθέσει στο απόσπασμα σημειώσεις χειρόγραφα και να τις μοιραστεί (Easy Clip).

Και φυσικά μπορεί να σχεδιάσει και να ζωγραφίσει. Δεν θα γίνουμε Πικάσο, μας είπαν, αλλά μπορεί να εξυπηρετήσει το χόμπι μας.

Η Samsung δηλώνει πρόθυμη να μοιραστεί με την κοινότητα των προγραμματιστών τις ιδιότητες του S Pen που αντιλαμβάνεται 1.024 διαφορετικά επίπεδα πίεσης με αποτέλεσμα λεπτομέρεια και ακρίβεια. Ήδη πριν ανοίξει η IFA 2012 είχε διοργανώσει εκδήλωση για τους ενδιαφερόμενους developer και είχε να μας δείξει κάποιες από τις μεγάλες συνεργαςσίες της για την αξιοποίηση του S Pen, όπως αυτή με την Moleskine (με τα γνωστά σημειωματάρια) αλλά και με ονόματα πασίγνωστα στον κόσμο του σχεδιασμού για το λογισμικό CAD, την Autodesk.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον Wim Wenders, τον διάσημο σκηνοθέτη της ταινίας Buena Vista Social Club και άλλων, ο οποίος ανέλαβε την «αναδημιουργία του Βερολίνου». Ήταν φανερό ότι η Samsung θέλει να μας πείσει ότι με το S Pen όχι μόνο οι συσκευές της σαν το Note II αλλά και οι υπολογιστές της (με πρώτο το Samsung ATIV Smart PC Pro με Windows 8 Pro, Intel Core i5, αποσπώμενη από το πληκτρολόγιο οθόνη-ταμπλέτα) που επίσης παρουσιάστηκε στην IFA 2012) και ό,τι άλλο συνοδεύεται από το πενάκι της θα μας κάνει ιδιαίτερα δημιουργικούς. Αρκεί να αφήσουμε την φανταςσία μας ελεύθερη.

Το Samsung Galaxy Note II αναμένεται να έρθει στην ελληνική αγορά σχετικά σύντομα (τον Οκτώβριο) και θα πωλείται σε τιμή χαμηλότερη από το Samsung Galaxy S III, γύρω στα 600 ευρώ.

Ανθή Παναγιωτάκη
Ακολουθήστε το @techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024