Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Sony Xperia Tablet S στην Ελλάδα από τις 14 Σεπτεμβρίου αντί €429

Sony Xperia Tablet S στην Ελλάδα από τις 14 Σεπτεμβρίου αντί €429

Το Xperia Tablet S είναι το νέο μέλος της οικογένειας φορητών συσκευών Xperia της Sony. Το Xperia Tablet S θα βρίσκεται στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων από τις 14 Σεπτεμβρίου 2012, και θα πωλείται αντί 429 ευρώ με Wi-Fi και 16GB ενσωματωμένη μνήμη.

Το Xperia Tablet S είναι το νέο μέλος της οικογένειας φορητών συσκευών Xperia της Sony. Το Xperia Tablet S θα βρίσκεται στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων από τις 14 Σεπτεμβρίου 2012, και θα πωλείται αντί 429 ευρώ με Wi-Fi και 16GB ενσωματωμένη μνήμη.

Το Xperia Tablet S αντλεί την ισχύ του από τον τετραπύρηνο επεξεργαστή της Nvidia, Tegra 3 χρονισμένο στα 1,3GHz (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον Nvidia Tegra 3 στο tech.in.gr) και έχει μνήμη RAM 1GB. Η οθόνη του είναι TFT LCD με διαγώνιο 9,4 ίντσες και υποστηριζόμενη ανάλυση 1280×800 pixel (WVGA), με οπίσθιο φωτισμό LED. To Xperia Tablet S έχει υποδοχή καρτών μνήμης SD και ακουστικών και η διασύνδεσή του με άλλες συσκευές εξυπηρετείται μέσω Bluetooth 3.0 μέσω Wi-Fi, αλλά και με υπέρυθρες ακτίνες.

Το Xperia Tablet S έχει εσωτερικά στερεοφωνικά ηχεία και εσωτερικό μονοφωνικό μικρόφωνο. Διαθέτει Web camera 1Mpixel μπροστά (1296×808) και κάμερα HD 8Mpixel πίσω (3264×2448).

Το Xperia Tablet S αναπαράγει AAC, mp3, WAV, WMA, WMA Pro, FLAC, MIDI, Vorbis και LPCM και υποστηρίζει τα φορμά φωτογραφιών JPEG, GIF, PNG, BMP, WBMP.

Σύμφωνα με την Sony, η μπαταρία ιόντων λιθίου αρκεί για 12 ώρες αναπαραγωγής βίντεο (6Mbps 720p H.264, κωδικοποίηση Baseline), 10 ώρες περιήγησης στο Διαδίκτυο μέσω Wi-Fi και για την φόρτιση της μπαταρίας απαιτούνται 5 ώρες.

Το Sony Xperia Tablet S βασίζεται στο Android, έκδοση 4.0.3 (Ice Cream Sandwich).

Η οθόνη του Xperia Tablet S είναι splash-proof, δηλαδή για παράδειγμα, η συσκευή δεν επηρεάζεται εάν την πιάσετε με βρεγμένα χέρια.

Το Xperia Tablet S διαθέτει την λειτουργία ClearAudio+, η οποία αποδίδει πιο καθαρά τον ήχο, σε ευρύ φάσμα.

Η Sony δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην «συνδεδεμένη ψυχαγωγία» με άλλες συσκευές Sony. Το Xperia Tablet S μπορεί να ελέγξει ασύρματα (μέσω υπερύθρων) την τηλεόραση, το σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας, να επιλέξει εισόδους να ρυθμίσει τον ήχο κ.ά. Με την νέα λειτουργία Macro, ο χρήστης μπορεί να ορίσει και να αποθηκεύσει έξι μακροεντολές.

Για τον έλεγχο της τηλεόρασης, η Sony προτείνει τα Small Apps, εφαρμογές με τις οποίες ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί το Xperia Tablet S για να αλλάζει κανάλια, να ρυθμίζει την ένταση του ήχου κ.ά.

Για την προσαρμογή του tablet στο προφίλ των μελών της οικογένειας, το Xperia Tablet S υποστηρίζει την λειτουργία σε διαφορετική κατάσταση (στο λεγόμενο Guest Mode), με διαφορετικό wallpaper, εικονίδια αλλά και πρόσβαση σε εφαρμογές.

Η Sony προτείνει επίσης τρεις εφαρμογές για την διαχείριση μουσικής, βίντεο και φωτογραφιών αλλά και της κοινωνικής δικτύωσης.

Με την εφαρμογή Walkman, ο χρήστης έχει στην διάθεσή του μια λίστα τραγουδιών με τα τραγούδια που έκαναν Like οι φίλοι του στο Facebook (και τη σχετική δισκογραφία).

Με την εφαρμογή Album, εξυπηρετείται το μοίρασμα (και ο σχολιασμός τους στο Facebook) φωτογραφιών και βίντεο από την κάμερα του Sony Xperia Table S ή και η αναπαραγωγή τους στην τηλεόραση μέσω DLNA.

Για την διαχείριση των κοινωνικών δικτύων, η Sony προτείνει το app Socialife.
Τέλος, η Sony προτείνει τον Reader για την ανάγνωση και αγορά ψηφιακών βιβλίων (η διαχείριση της βιβλιοθήκης είναι εφικτή και μέσω smartphone της οικογένειας Xperia).

Στο sony.gr έχουν ήδη αναρτηθεί πολλά αξεσουάρ για το Sony Xperia Tablet S, όπως λεπτό κάλυμμα με πληκτρολόγιο (με κόστος 99 ευρώ), καλώδιο προσαρμογέας HDMI (40 ευρώ), καλώδιο προσαρμογέας USB host για την σύνδεση αποθηκευτικών μέσων USB και USB για την σύνδεση με υπολογιστή (20 ευρώ), διάφορες βάσεις στήριξης, καλύμματα και άλλα.

  • Το Sony Xperia Table S θα αναβαθμιστεί σε Jelly Bean, αν και δεν ανακοινώθηκε η ημερομηνία διάθεσης της ενημέρωσης.
  • Στο sony.gr εμφανίζεται διαθέσιμο μόνο το μοντέλο 16GB, Wi-Fi αν και στην έκθεση IFA 2012 στο Βερολίνο η ανακοίνωση αφορούσε και σε μοντέλα με 32GB και 3G.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024