Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Lumia με Windows Phone 8 και κάμερα PureView, επέδειξε η Nokia

Τα Lumia με Windows Phone 8 και κάμερα PureView, επέδειξε η Nokia

Η Nokia παρουσίασε τα πρώτα δύο smartphone με Windows Phone 8 στην οικογένεια Lumia, το Nokia Lumia 920 (4,5'') και το μικρότερο (4,3'') Nokia Lumia 820. Ο Φινλανδός κατασκευαστής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις φωτογραφικές ικανότητες αμφότερων των μοντέλων, που αποδίδονται στην τεχνολογία PureView, στους χάρτες και τις υπηρεσίες θέσης της Nokia που περιλαμβάνουν ακόμα και λειτουργία «επαυξημένης πραγματικότητας» με τα Nokia City Lens.

Η Nokia παρουσίασε τα πρώτα δύο smartphone με Windows Phone 8 στην οικογένεια Lumia, το Nokia Lumia 920 (4,5») και το μικρότερο (4,3») Nokia Lumia 820. Ο Φινλανδός κατασκευαστής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις φωτογραφικές ικανότητες αμφότερων των μοντέλων, που αποδίδονται στην τεχνολογία PureView, στους χάρτες και τις υπηρεσίες θέσης της Nokia που περιλαμβάνουν ακόμα και λειτουργία «επαυξημένης πραγματικότητας» με τα Nokia City Lens.

Η Nokia επέδειξε επί σκηνής δείγματα από τις λήψεις φωτογραφιών με την κάμερα PureView του Nokia Lumia 920, υπερηφανευόμενη για το εξαιρετικό αποτέλεσμα όταν οι συνθήκες φωτογράφησης δεν είναι οι βέλτιστες, όπως τη νύχτα ή σε εσωτερικό χώρο.

Επίσης, η λήψη βίντεο με πρωτοφανή σταθερότητα προκάλεσε το χειροκρότημα του κοινού και η Nokia σύγκρινε το αποτέλεσμα απέναντι στο κορυφαίο smartphone της Samsung (SIII).

Εντύπωση ακόμα προκάλεσαν τα λεγόμενα Lens Apps από διάφορους προγραμματιστές, που επιτρέπουν κάθε λογής επεμβάσεις. Μια από αυτές, επέτρεπε την διαγραφή από την φωτογραφία ατόμων που διέρχονταν μπροστά στον φακό όταν ο χρήστης φωτογράφιζε σε μια γκαλερί. Άλλες, προσέθεταν την κίνηση σε επιλεγμένα σημεία (Cinemagraph), επέτρεπαν την προβολή της εικόνας στις 360 μοίρες (PhotoSynth) και άλλα (όπως το FXSuite). Σκοπός της επίδειξης των λήψεων αυτών ήταν να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες της πλατφόρμας των Windows Phone 8, όπως επεσήμανε ο Joe Belfiore, Corporate Vice President της Microsoft, που συμμετείχε στην παρουσίαση της Nokia.

Στα Windows Phone 8 ο Corporate Vice President της Microsoft έδειξε την δυνατότητα προσαρμογής των live tiles σε τρία προεπιλεγμένα μεγέθη, την άριστη προβολή δικτυακών τόπων σε HTML5 (σε smartphone ή PC).

Το Nokia Lumia 920, όπως και το μικρότερο Nokia Lumia 820 επιτρέπουν την χρήση του smartphone ακόμα και με γάντια.

Το κορυφαίο Lumia έχει οθόνη τεχνολογίας ClearBlack και η Nokia υπόσχεται ότι το περιεχόμενό της είναι ορατό ακόμα και υπό το φως του ήλιου όχι μόνο στην παραλία αλλά και στην έρημο.

Η μπαταρία του Lumia 920 είναι η μεγαλύτερη που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ η Nokia στα smartphone της (2.000mAh), και όπως είπε η εταιρεία σε συνδυασμό με τον Snapdragon S4 (διπύρηνος 1,5GHz) και τα Windows Phone 8, το Lumia 920 θα αποδειχτεί κατά 30% λιγότερο ενεργοβόρο ακόμα και από τετραπύρηνα smartphone.

Το Nokia Lumia 920 έχει τσιπ NFC και η Nokia έδειξε ασύρματα ηχεία που το αξιοποιούν από την JBL (JBL Power Up, με δυνατότητα φόρτισης).

Τέλος, αμφότερα τα νέα Lumia 920 και Nokia Lumia 820 αξιοποιούν το νέο πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi. Μάλιστα, η Nokia αναφέρθηκε στην συνεργασία της με την Virgin Atlantic για την παροχή σημείων φόρτισης των Nokia Lumia, και αλυσίδας καφέ στις ΗΠΑ.

Παρεμπιπτόντως, ανακοινώθηκε η παροχή της υπηρεσίας Nokia Music στις Ηνωμένες Πολιτείες.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024